Ontdek de natuur met Roots - 14 februari
Roots

Natuurwandelen

VERKEN HET BEEKDAL VAN HET KONINGSDIEP

Bij Friesland denk je al snel aan weidevogels, meren en graslanden. Maar in het beekdal van het Koningsdiep bij Beetsterzwaag liggen bossen, vennen en heideveldjes. Ontdek zelf hoe verrassend het voorjaar hier is. In het nieuwe maartnummer van Roots vind je de wandelreportage plus een mooie routekaart. De gps-track krijg je er gratis bij.
Foto: Marcel van Kammen

Roots

Uitzichtpunten

KIJKEN NAAR WILDE ZWANEN

Bij Roots zijn we dol op uitkijktorens. Ze bieden namelijk een vogelview over het landschap waardoor je ineens nieuwe dingen ontdekt. Deze maand staan we op de uitkijktoren Hierden aan de monding van de Hierdense Beek. Rond de toren hebben we ook een unieke 11 km lange wandelroute uitgezet.
Foto: Daniël Mulder

Roots

Roots-promotie

ONCE IN A LIFETIME: SPITSBERGEN

Een ‘no man’s land’ is het. Spitsbergen is van Spitsbergen. Van ijsberen, walrussen, poolvossen en vogels. En van de 3.000 menselijke inwoners. Staat een reis naar Spitsbergen op je verlanglijst? Dan heeft SNP Natuurreizen een aantrekkelijk aanbod. Drie unieke reizen met de stoere tweemaster 'Noorderlicht' zijn nu met € 300 in prijs verlaagd. Zo komt je Arctische droom wel heel dichtbij!
Foto: Shutterstock

Roots

Natuurfilm

JE ACHTERTUIN IS OOK EEN WILDERNIS

Op het enorme doek van het Omniversum kun je genieten van de film Backyard Wilderness. De film toont de natuur zoals je die in je naaste omgeving kunt vinden. Met minicamera’s zijn unieke beelden gemaakt van onder meer vossen, muizen, hommels en eenden. Op 21 februari kun je na de film ook mee op een safari in de achtertuin van het Omniversum. Locatie: Omniversum, Kennedylaan 5, Den Haag. Prijs: € 12,50.

IN DE NIEUWE ROOTS VAN MAART

  • 5 hotspots voor bosanemonen
  • Natuurommetje: Ackerdijkse Plassen
  • Nieuw: De Groene Pagina
  • Trektocht: alleen door de wildernis
  • Kariboes in de knel
  • Lezersfoto's: bijzonder blauw
  • Beautysalons in de natuur
  • Opvallend: de schoenbekooievaar
Roots
Roots

Wilde planten

VLIEGENSVLUG SNEEUWKLOKJE

Sneeuwklokjes zijn echte vroegelingen. Als een van de eerste planten staan ze in bloei. Hoe kan het dat het sneeuwklokje zo'n vliegende start maakt in het voorjaar?
Foto: Marcel van Kammen

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer