Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 28 december 2023Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Dans Magazine wenst je een goed 2024! 

Het afgelopen jaar was weer een mooi dansjaar. Van de viering van 50 jaar hiphop tijdens De Nederlandse Dansdagen, tot masterclasses bij grote gezelschappen en verrassende voorstellingen van nieuwe makers. De Nederlandse Gio won de voorronde van de internationale streetdance competitie ‘Red Bull dance your style’, het Nationale Ballet organiseerde haar grootste kostuumverkoop ooit en Joshua Junker won de aanmoedigingsprijs Danserfonds. 

Volgend jaar staan er weer heel veel mooie voorstellingen op de planning. Altijd op de hoogte blijven van het laatste dansnieuws? Abonneer je op Dans Magazine en ontvang volgend jaar 6 keer dansplezier thuisgestuurd!
 

Geef een abonnement cadeau! 


Dansnieuws

Balletdanser Giorgi Potskhishvili is gepromoveerd tot eerste solist bij Het Nationale Ballet. Directeur van Het Nationale Ballet Ted Brandsen maakte zijn promotie gisteravond bekend, direct na afloop van een voorstelling van het ballet Raymonda. Brandsen is erg te spreken over Giorgi. “Giorgi is een fenomenale danser met een talent zoals men dat maar zelden tegenkomt. Hij is een charismatische toneelpersoonlijkheid met een ongelooflijke sprongkracht, geweldige techniek en een aangeboren gevoel voor het partnerwerk. Een unieke artiest, die met z’n jonge leeftijd al overduidelijk een groot publiek weet te inspireren.”

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Nieuw NPO dansprogramma Project Dans zoekt naar beste allround danstalent

In het gloednieuwe NPO 1 programma Project Dans worden 30 danstalenten, variërend van gepassioneerde amateurs tot opkomende professionals, uitgedaagd om zich te bewijzen als de beste allround danser van Nederland.


Ingezonden mededeling

Holland Dance Festival zet de dans op zijn kop!

Al 19 edities presenteert Holland Dance Festival internationaal gerenommeerde gezelschappen en danskunstenaars die anders nooit te zien zijn in Nederland. Het festival verrast en inspireert met dans, die grenzen verlegt en nieuwe perspectieven biedt. 
Van 24 januari t/m 17 februari opent Holland Dance Festival een venster op de wereld in Den Haag, Rotterdam, Delft en Tilburg met 19 verschillende producties en meer dan 50 voorstellingen.

Een bijzondere voorstelling om naar uit te kijken is Sol Invictus door Compagnie Hervé Koubi met een adembenemende mix van dans en acrobatiek. 


Leena danst in een rolstoel: ''De eerste wedstrijd vond ik erg spannend''

Leena heeft een passie voor dansen en laat zich niet tegenhouden door haar rolstoel. Hoe is ze ooit begonnen met dansen? En hoe doe je dat in een rolstoel? In deze bijzondere blog deelt ze haar verhaal.


Ingezonden mededeling

Dansen tijdens de winter: 10 tips voor een gezond danserslichaam

Als danser stel je je lichaam regelmatig op de proef. De winter en de kou kunnen ook zorgen voor uitdagingen. Om ervoor te zorgen dat je optimaal presteert en blessures voorkomt, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om voor je danserslichaam te zorgen tijdens de winter.


Uit onze agenda: 

13 - 26 januari 2024
OFFICIËLE AUDITIES voor RMB intensieve zomercursussen 2024 met kans op een studiebeurs.

20 - 21 januari 2024
Online groepsaudities voor zomerintensives in 2024.

3 februari 2024
Open Dag Docent Dans/Euritmie-opleiding Hogeschool Leiden


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2019. Alle rechten voorbehouden.