Bibliotheek 's-Hertogenbosch

Nieuw Programmaboekje, Daphne Deckers en Guusje Slagter

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-Hertogenbosch e.o. 20 december 2017

newsletter@newslettercollector.com

Terugkerende activiteiten

Wekelijks
Schrijfwerkplaats
Voorlezen
Klik en Tik
Jureka
Voorleeshond
Spreektaal

Tweewekelijks
BabyBiEB
Architecten Spreekuur

Maandelijks
Spreekuur Ondernemersklankbord
Walk en Talk
Proefje v/d maand

Agenda

21-12: StandUpProf
23-12: Boekenmarkt
06-01: Guusje Slagter: Dit ben ik!
img
img

Fijne feestdagen

Bibliotheek 's-Hertogenbosch e.o. wenst je hele fijne kerstdagen en een mooi, gezond en inspirerend 2018.
img

Neem het nieuwe programmaboekje mee!

Het nieuwe programmaboekje ligt voor je klaar in de BiEB! Hierin staan de highlights voor het komende halfjaar. Een tipje van de sluier zullen we alvast oplichten... Daphne Deckers, Martin Michael Driessen en Griet op de Beeck komen op bezoek!

Veel leesplezier!
img

StandUpProf

Dr. Bas Raijmakers is oprichter en creatief directeur van STBY in Londen en Amsterdam. Hij is tevens lector Strategische Creativiteit aan Design Academy Eindhoven en mede-oprichter van het Reach Network for Global Design Research.

Hij is gefascineerd om mensen en gebruikers waarvoor organisaties innoveren een vooraanstaande rol in het innovatieproces te geven. Hij heeft hiervoor de methode van design documentaires ontwikkeld. Door middel van het vertellen van visuele verhalen brengt hij het dagelijks leven van de gebruikers in beeld. Ben je geïnteresseerd in design, interactie, ontwerp en film dan is dit een must see!

Koop je kaarten hier

21 dec | stadsBiEB Centrum | 20.15 - 21.45 | €5,- (leden) €7,50 (niet-leden)
lees meer >
img

Guusje Slagter

Een nieuw jaar, een nieuw begin met een frisse start! Ontdek wie je bent en waar je voor staat. Guusje Slagter geeft voorbeelden en opdrachten rondom persoonlijke ontwikkeling en de handvatten om vervolgens de reis zelf af te maken tot het ontwikkelen van jouw ‘personal brand’.

Koop je kaarten hier

6 jan | Bibliotheek Vught | 14.30 - 16.00 uur | €5,- (leden) €7,50 (niet-leden)
lees meer >
img

Daphne Deckers over ouderschap

Schrijfster en presentatrice Daphne Deckers is op 15 januari te gast in de bibliotheek. Ze vertelt over de ups-and-downs van de verschillende fases van het ouderschap: van de geboorte tot de pubertijd en het lege nest. “Het is één grote werkstage”. Ze schreef hierover een essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2018.

Koop je kaarten hier

15 jan | Perron-3 | 20.00 - 22.00 uur | €10,- (leden) €12,50 (niet-leden)

lees meer >
img

Boekenmarkt

Het is december en dat betekent gezelligheid, samen zijn en cadeaus. Maar ook kou! En wat is het dan heerlijk om thuis lekker behaaglijk op de bank te zitten met een kop warme chocolademelk en een goed boek!

Die boeken scoor je voor een klein prijsje bij de BiEB, want van 23 december t/m 7 januari is er weer een boekenmarkt. Boeken die afgeschreven zijn vanwege de levensduur, beschadigingen of hun sporen hebben verdiend in de collectie geven we graag een tweede leven en kunnen misschien een leeg plekje in jouw boekenkast opvullen!

Kom langs en snuffel lekker rond!

23 dec t/m 7 jan | Bibliotheek ’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Vught en Sint-Michielsgestel | tijdens openingstijden
lees meer >
img

Met korting naar het Theater aan de Parade

GIJS!
In de kerstvakantie is het muzikale toneelstuk GIJS! te zien in het Rodenborch-College. ‘GIJS!’ is een bijzondere kerstvoorstelling rondom een actueel onderwerp: vluchtelingen. Het muzikale toneelstuk vertelt het verhaal van Addis, een jongen die zijn eindexamen doet, maar plotseling met zijn gezin terug moet naar Ethiopië. Deze groots opgezette, professionele voorstelling is geproduceerd door Theater aan de Parade en de Cabaretfirma en wordt opgevoerd door leerlingen en docenten van het Rodenborch-College.

27-30 dec | Rodenborgh College | 19.00 - 20.10 uur | €12,50

Kerstvakantiekorting met je biebpas bij Theater aan de Parade
Theater aan de Parade heeft tijdens de kerstvakantie twee leuke voorstellingen geselecteerd die je met je biebpas met €5,- korting kunt bezoeken. De twee geselecteerde voorstellingen zijn Tina de Musical op 5 januari en Wintercircus Arlette Hanson (4+) op 6 januari.

De vrolijkste musical voor jong en oud
Tina, het bekendste meidenweekblad van Nederland, bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd met Tina de Musical! Vol doldwaze avonturen, en de allerleukste liedjes. Een vrolijke familievoorstelling voor meiden, moeders én oma’s, maar natuurlijk ook broertjes, vaders en opa’s!

Spectaculair circus in het theater
Adembemende acrobatiek, razendsnelle jongleurs, live muziek en veel humor: dat zijn de ingrediënten voor het grootste rondreizende theatercircus van Nederland. Wintercircus Arlette Hanson komt met een nieuwe vrolijke en kleurrijke voorstelling: Fraaie Fratsen (4+). Een echte aanrader voor oud, jong en iedereen daar tussenin!

De voorstellingen zijn met € 5,- korting te bestellen, via de website theateraandeparade.nl.
lees meer >
.