Nieuw: Roots-reis naar Vlieland & De magie van zomersneeuw

5 months ago


Text only:

Natuurnieuws Roots - 12 juli
Niet leesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browserVolg Roots ook op Instagram
Naar buitenVERKEN DE HOLLANDSE WOESTIJNEN


Zandverstuivingen zijn dynamische plekken waar bijzondere planten en dieren leven, zoals de felgekleurde zandhagedis, de zandloopkever en de vurig rode lentevuurspin. Roots selecteerde de vijf mooiste zandverstuivingen van Nederland. Bezoek ze deze zomer.
Foto: Daniël MulderHier stuift het zand
Foto van de maandEN DE KLEUR IS... GEEL


De natuur ziet geel deze maand. Denk aan het felle geel van wilde bloemen of het geel van koolmezen. Het thema voor de Foto van de Maand-wedstrijd is dan ook 'Geel'. Meedoen kan t/m maandag 23 juli. Om je winkansen te vergroten geeft beeldredacteur René Alblas vijf handige tips.
Foto: Jan Huijbers5 tips voor betere foto's
NatuurfenomeenZOMERSNEEUW?


Het is zomer en het sneeuwt in het Voorsterbos. Het levert een fascinerend sprookjeslandschap op, ziet Daniël Mulder, wandelredacteur bij Roots. Maar waar komt die zomersneeuw vandaan?
Foto: Daniël MulderLees hier het antwoord
Roots-lezersreisTREKVOGELMAGNEET


Vlieland is een ware magneet voor trekvogels, zeker in september. Speciaal voor lezers van Roots is er daarom van vrijdag 28 t/m zondag 30 september 2018 het Roots-vogelweekend. Vogelkenners Paul Böhre en Klaas de Jong helpen je bij het herkennen van de vele trekvogels die er zijn te zien.
Foto: Lars BuckxBekijk hier de reis


ROOTS NATUURPAD


Voor iedereen die graag wandelt en naar dieren en planten kijkt, heeft Roots het langste natuurpad van Nederland gemaakt, van Delfzijl naar Goirle.


Een wandelroute van 459 km dwars door Nederland die zoveel mogelijk over stille zandpaden en landweggetjes voert, door de mooiste natuur.


En langs dit pad liggen 136 natuurhotspots. Dat zijn plekken waar bijzondere dieren of planten leven, of waar een interessant landschap kan worden ervaren.Bestellen (gratis verzending)


SneakpreviewDE EERSTE WINNENDE FOTO'S


De jurering voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2018 is afgerond. De 100 beste foto’s zijn uitgekozen. Deze komen in de Roots Natuuragenda 2019, die in de tweede helft van augustus verschijnt. De eerste drie beelden die in de agenda komen vind je hier. Misschien zit jouw inzending daar ook wel bij?
Foto: Muriel PoletBekijk de eerste winnaars

Volg Roots ook op


Copyright © 2018
New Skool Media.
Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
                     
                     
               

Grasduinen.nl

Categories: Magazine Environment | Nature
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018