humanityhouse_logo.gif
update-top.gif
update-bottom.gif

Het nieuwe schooljaar is gestart en het Humanity House is weer open voor educatieve bezoeken!
In de zomermaanden hebben we voorzieningen getroffen om een veilig bezoek te garanderen en we kijken ernaar uit om dit najaar weer studenten in ons huis te ontvangen.

In de afgelopen maanden is er veel gebeurd rondom het onderwerp vluchten. Het UNHCR bracht zijn jaarlijkse rapport uit waarin zichtbaar wordt dat 26 miljoen personen hun land zijn ontvlucht door toedoen van conflict of vervolging. Weer een stijging ten opzichte van het afgelopen jaar. Een ernstige situatie die voor Europa nog prangender wordt met de brand in het vluchtelingenkamp Moria.

In deze nieuwsbrief vind je mogelijkheden om thema’s als noodhulp en ontheemding met de klas te verkennen.

Hartelijke groet,

Team Educatie Humanity House

Afbeelding
 

Grenzeloze Verhalen

COMBI-TICKET - Combineer je bezoek aan het Humanity House met een film in het Filmhuis Den Haag. Dit schooljaar vertonen we Watani My Homeland, een ontroerende documentaire over een Syrisch gezin dat naar Duitsland vlucht.

Lees meer ...
Afbeelding
za 17.10 uur

75 jaar VN in 75 verhalen

TENTOONSTELLING - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werd opgericht. Humanity House staat hierbij stil met 75 verhalen en verschillende activiteiten.

Lees meer ...
Afbeelding
 

Vluchtelingen in Griekenland

NOODHULP - Op 8 september woedde er een verwoestende brand door het vluchtelingenkamp Moria. Dit maakte de leefomstandigheden van al kwetsbare vluchtelingen nog wanhopiger. Lees hier over de hulp die ter plaatse wordt geboden.

Lees meer ...
Afbeelding
 

Fortress Europe

STORYTELLING - Studente Ronja reconstrueerde dit voorjaar een migratieroute door Griekenland. Een reis die veel vluchtelingen maken. Dit om te begrijpen wat ons Europees migratiebeleid eigenlijk doet met mensen. Bekijk en lees over haar ervaringen in dit visuele portret.

Lees meer ...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org