10x fotogenieke gaaien | De vrolijke kneu | Wandelen met gps: zo eenvoudig is het
NIEUWE ROOTS

NIEUWE ROOTS

De nieuwe Roots van MEI is uit! Bestel online, je betaalt geen verzendkosten.
Roots
Nieuwe Roots-wandelroute
VLINDEREN LANGS DE RUITEN AA

Het vernieuwde beekdal van de Ruiten Aa vormt de ruggengraat van het Groningse Westerwolde. En de kleinschalige landschappen rond Sellingen behoren tot de meest vlinderrijke gebieden van Nederland. Logisch, want je vindt er akkers, heide, bloemrijke weilanden, bosjes en vennen. Roots stippelde er een fraaie wandelroute uit.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
10 fraaie beelden van gaaien
FOTOGENIEKE BOSBOUWER

Gaaien worden de grootste bosbouwers ter wereld genoemd. Zodra er eikels aan de eikenbomen komen, stopt de gaai ze in de grond als wintervoorraad. Degene die hij vergeet op te graven, groeien uit tot een nieuwe eik. Deze 'bosbouwer' is ook nog eens heel fotogeniek. Dat bewijzen deze 10 prachtfoto's, gemaakt door Roots-lezers.
Foto: Vera van der Waal

Roots
Tips & tricks
LAAT JE VERRASSEN DOOR SPEENKRUID

Gewoon speenkruid is een prachtig bloemetje, dat ontdekt ook Roots-fotoblogger Bert Kok als hij zich erin verdiept. Hij gebruikt hierbij een heel handig hulpmiddel!
Foto: Bert Kok

Roots
Nu te zien
DE VROLIJKE KNEU

Het is misschien wel een van onze leukste zangvogeltjes: de altijd vrolijke kneu. Sinds begin april zijn ze weer terug en meteen gezellig aanwezig in het land. Ze kwetteren heel wat af, en vliegen en broeden het liefst in knusse groepjes bij elkaar.
Foto: Erik Willaert

Verrekijker getest
Zeiss Victory SF 8×32

Zeiss is al vele decennia een topmerk op het gebied van verrekijkers. Ze hebben nu een nieuwe, bijzonder handzame verrekijker: de Zeiss Victory SF 8×32. Wat meteen opvalt is het briljant heldere kijkbeeld, uitzonderlijk groot gezichtsveld en een heerlijke handligging. Roots-redacteur Paul Böhre test de verrekijker in het veld.

Roots
Roots
Zo doe je dat
WANDELEN MET EEN GPS

Elke maand publiceren we in Roots wandelingen die je ook met een gps-toestel of een smartphone heel makkelijk kunt nalopen. Maar wat is een gps-toestel eigenlijk en hoe werkt het? En hoe kun je via een digitale kaart door de natuur struinen? Roots vertelt je alles over wandelen met een gps.
Foto: iStock

Roots
NATUURLIEFHEBBERS WETEN ALLES VAN VERRASSINGEN

Goed voorbereid de natuur in? Voorkom nare verrassingen zoals een tekenbeet. Een teek kan naast Lyme ook de ziekte TBE veroorzaken. Hiervan kun je in het ergste geval een hersenvliesontsteking krijgen.

Bescherm jezelf en draag in de natuur lange kleding en gebruik een insectenwerend middel met DEET.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden