Nieuwsbrief Roots - 18 januari
Roots

Nieuwe Roots-wandelroute

HET BLAUWE HART VAN DE MAASDUINEN

Het Reindersmeer in nationaal park De Maasduinen (LB) was ooit een zandwinput, nu is het een pleisterplaats voor watervogels. Ontdek de vele vogels tijdens deze nieuwe winterwandeling van Roots. En profiteer van de speciale lezersaanbieding in de nabij gelegen B&B La Belle Meuse.
Foto: Edwin Giesbers

Roots

Natuurfotografie

WAT IS HET BLAUWE UURTJE?

Onder natuurfotografen is het ‘blauwe uurtje’ een bekend fenomeen. Het bijzondere lichtverschijnsel treedt op rond zonsopkomst en zonsondergang. Maar wat is het precies? En hoe fotografeer je het?
Foto: Edwin Giesbers

Roots

Natuur als uitvinder

BIOMIMICRY

Bas Sanders van biomimicryNL probeert via biomimicry economie en ecologie bij elkaar te brengen. Op dinsdag 23 januari legt hij uit hoe de natuur mensen kan helpen technische problemen op te lossen. Locatie: ’t Tejaterke, Max de Bossustraat 1, Best (NB). Tijd: 20-22 uur. Toegang: € 2,50 (IVN-leden gratis).
Foto: Paulien Bunskoek

Roots

Natuurfilm

EEN GROOTS JAAR

Vogelaar Arjan Dwarshuis trok in 2016 de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten (meer dan 6.000!) in één jaar tijd te spotten. In de film Arjan's Big Year, die t/m woensdag 31 januari draait in Amsterdam, zie je de hoogte- en dieptepunten van de zoektocht. Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam (NH). Tijd: 19.15 uur. Prijs: € 10.

IN DE NIEUWE ROOTS VAN FEBRUARI:

- Bedreigt vliegveld Lelystad de natuur?

- Sneeuwhazen in Schotland

- Vogelwandelen in De Maasduinen

- Hoe het wild zwijn Nederland verovert

- Sterren kijken met Govert Schilling

- Luc Enting over zijn nieuwste film Wild

Roots
Roots

Roots-promotie

SNP VOGELDAG IN NATUURGEBIED DE BLAUWE KAMER

Op zaterdag 17 maart houdt SNP Natuurreizen een inspirerende dag voor vogelaars en andere liefhebbers! Vogelgidsen en reisleiders geven presentaties, Vogelbescherming legt alles uit over optiek en luister naar het verhaal van Arjan Dwarshuis, vogelaar en wereldrecordhouder ‘vogelsoorten waarnemen’. Gedurende de dag kun je ook deelnemen aan verschillende excursies.
Locatie SNP Vogeldag: 
de Blauwe Kamer, Blaauwe Kamer 15, Wageningen (GD). Toegang: € 10, inclusief lezingen, excursies, koffie/thee, lunch en drankje na afloop. Meld je wel even vooraf aan!

Roots

Workshop

Leuk, de hond mag aan de lijn!

Wandel je graag met je hond door de natuur? En wil je van deze wandeling een mooie beleving maken, voor jou én je hond? Doe dan mee aan de workshop ‘Wandelen met de hond aan de lijn is leuk.’
Foto: iStock

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer