Zoek naar de mysterieuze nachtzwaluw | Zomerkevers | Dieren met dorst
GRATIS VERZENDING

GRATIS VERZENDING

Bestel de nieuwe & extra dikke Roots zonder verzendkosten. Kortingscode: GRATIS.
Roots
Nieuwe wandelgids van Roots
VLINDER- & VOGELWANDELINGEN

De mooiste VLINDER- & VOGELWANDELINGEN van Nederland is de nieuwste gids in de succesvolle serie natuurwandelgidsen van Roots. In dit wandelboek vind je 16 wandelroutes door de meest vogel- en vlinderrijke natuurgebieden van Nederland. Van het Friese weidegebied tot de heuvels in Limburg. De gids is nu verkrijgbaar.
Foto boven: Eric Van Hul / Foto onder: Marcel van Kammen

Roots
Test je natuurkennis
DE KEVERS VAN DE ZOMER

Dit zijn de kevermaanden: in mei vliegt de meikever, in juni kun je de junikever zien en in juli vliegt dan natuurlijk de... Zou het echt de julikever zijn?
Foto: Paul Böhre

Roots
Natuur-excursie
ZOEK DE ZWALUW VAN DE NACHT

Speur tijdens een spannende avondfietstocht door de Schoorlse Duinen naar de nachtzwaluw. Op 4 vrijdagavonden in juli kun je mee met de gids van Staatsbosbeheer om naar deze mysterieuze vogel te zoeken. Ook Roots-redacteur Paul Böhre fietst een paar keer mee.
Foto: Staatsbosbeheer

Roots
3 slimme drinkmanieren
WIJDBEENS OF DOOR EEN RIETJE IN JE HUID

’s Zomers kan het zo zinderend warm zijn dat je verlangt naar een fris glas helder water. Ook dieren moeten hun dorst lessen en hebben zo hun eigen dierlijke drinkmanieren. In nieuwe Roots van juli & augustus lees je de (meer of minder) vernuftige drinkmanieren van allerlei dieren. Hier vast hoe de Australische hagedis, leeuw, en giraffe hun dorst lessen.
Foto: iStock

Laatste week
STEM NU OP JE FAVORIETE FOTO

Wie wint de Roots Natuurfotowedstrijd Publieksprijs 2020? Dat kun jij bepalen!

Je kunt nog t/m 15 juli je stem uitbrengen op een van de 35 geselecteerde foto’s! Als je stemt maak je kans op een leuke prijs.

Roots
Roots
Nieuwe natuurwandelroute
ROND LANDGOED TONGEREN

Wie wandelt op en rond Landgoed Tongeren bij het Gelderse Epe, loopt van berg naar dal en van droog zand naar nat grasland. De bossen en heidevelden van de Veluwe grenzen hier namelijk aan het Wisselse Veen. Op deze grensnatuur borrelt water omhoog en dat levert een verrassende natuurwandeling op.

Roots
Het kan weer!
KLAUTEREN TUSSEN KORAALRIFFEN IN DOLOMITI DI BRENTA

Iedereen kent de Dolomieten. Maar ken je ook de Brenta Dolomieten? Dit bergmassief in de Italiaanse provincie Trentino ligt geheel los van z’n wereldberoemde buren, maar is daarom niet minder een bezoek waard. Integendeel, het is een ongekend fraai en ruig  gebergte, dat in zijn geheel deel uit maakt van het natuurpark Adamello Brenta. En dat zich perfect leent voor uitdagende wandeltochten.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer