Ontdek de natuur met Roots - 18 oktober
Roots

Nieuwe natuurwandeling

STIPPELBERG: DE HERFST VOOR JEZELF

Het is een klein mirakel: de Stippelberg in Noord-Brabant is een riant bosgebied waar bijna niemand wandelt. Het biedt veel: er is een landgoed met ruime lanen, een uitzichttoren én er leven veel reeën en dassen. Ontdek het natuurgebied zelf met de nieuwe wandelroute van Roots uit het novembernummer. En profiteer ook van het Roots-arrangement in een kloosterhotel.
Foto: Ernst Kremers

Roots

Natuurkalender

KOMEN DE NOTENKRAKERS?

De notenkraker is een bijzondere dwaalgast in Nederland. Misschien kun je deze donkerbruine vogel met witte spikkels binnenkort spotten, want onlangs zijn er in Zuid-Zweden notenkrakers gezien die de oversteek maakten naar Denemarken. Nu maar hopen dat ze nog een stukje doorvliegen.
Foto: Markus Varesvuo / Agami

Roots

Natuurkennis

KLEURRIJKE BOMEN

Wie op een zonnige herfstdag door het bos struint, loopt bijna in een levend schilderij. Het heldere zonnetje doet de kleuren van het herfstpalet haast van de bomen knallen. Hoe ontstaan die herfstkleuren eigenlijk?
Foto: Ernst Kremers

Roots

Easy vogelen

ROOTS-VOGELREIS

Monniksgier, hop, grote trap of de Spaanse keizerarend, welke vogels zou jij willen zien in Extremadura? Volgend voorjaar (vertrek 17 maart) organiseert Roots in samenwerking met BirdingBreaks een heerlijke vogelreis naar deze Spaanse regio waar zo’n 340 verschillende soorten vogels leven.
Foto: Marc Guyt

In de nieuwe Roots van november:

  • Canadese gans: ga ze zien
  • Lezersfoto's: herten en zwijnen
  • De oerkracht van de kudde
  • Natuurommetje: Westerpark
  • Wildernissen in beeld
  • De Marker Wadden in getallen
  • He roze van de Camargue
Roots
Roots

Nu te horen

BURLENDE DAMHERTEN

De bronstperiode van de damherten duurt van oktober tot in november, maar het hoogtepunt van de gevechten ligt in de tweede helft van oktober. Ga daarom nu op pad om burlende damherten te zien én te horen. Roots vertelt waar je moet zijn.
Foto: Niels Kooyman

Roots

HERFSTACTIE: ABONNEMENT + AGENDA OF KALENDER

Neem nu een abonnement op de tijdschriften Seasons, Roots, Vorsten of delicious. & krijg GRATIS een agenda of kalender. Wees er snel bij, want de actie is een groot succes en op = op!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer