Nieuwsbrief Roots - 16 november
Roots

Nieuwe wandelroute

STRUINEN OP TERSCHELLING

Op Terschelling wandel je in een dag van de Waddenkust naar het Noordzeestrand en terug. Met de Roots-wandeling uit het nieuwe decembernummer, dwaal je door verlaten duinen, doorkruis je oude bosjes en passeer je de indrukwekkende Boschplaat, een Europees natuurreservaat. En met het 3-daagse wandelarrangement van Roots geniet je optimaal van dit natuurrijke Waddeneiland.
Foto: Niels Kooyman

Roots

Eropuit

DAG VOL WILDE PLANTEN

Op het grootste wildeplantenevenement in Nederland - de Floron-dag - blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van planten in Nederland. Thema op zaterdag 9 december is '300 jaar planten kijken'. Er zijn workshops, lezingen en stands met zaden en boeken. Een must voor de echte plantenliefhebber. Locatie: Linnaeusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, Heyendaalseweg 137, Nijmegen (GD) Tijd: 10-16 uur. Prijs: gratis. Aanmelden verplicht.
Foto: Edwin Giesbers

Roots

Wat een vraag!

HOE ONTSTAAN DE VIER SEIZOENEN?

Boomblaadjes die verkleuren, vallend blad en vogels die gaan trekken: de herfst is misschien wel het meest 'zichtbare' jaargetijde. Maar hoe ontstaan de seizoenen eigenlijk? Roots zocht het uit.
Foto: Ernst Kremer

Roots

Vogels

HUISZWALUW IN 2018 VOGEL VAN HET JAAR

2018 wordt het jaar van de huiszwaluw. Op de Landelijke Dag van Sovon Vogelonderzoek Nederland, zaterdag 2 december, wordt het startsein gegeven met onder meer twee lezingen. De Sovon-dag is een jaarlijks evenement voor vogeltellers en andere natuurliefhebbers. Locatie: Congrescentrum De ReeHorst, Bennekomseweg 24, Ede (GD). Tijd: 9.30-16.30 uur. Prijs: € 10.
Foto: iStock

IN DE NIEUWE ROOTS VAN DECEMBER:

 - Ode aan de salamander

- Zeldzaam: sneeuwluipaarden in Tibet

- Natuurommetje door Paleispark Het Loo

- Hollandse wadvogels in Afrika

- Achter de schermen bij Waarneming.nl

- Alles over hulst en de maretak

Roots
Roots

Fototentoonstelling

NATUURBESCHERMER MET CAMERA

Fotograaf Joel Sartore heeft voor zichzelf een fascinerend doel gesteld: alle in gevangenschap levende diersoorten fotograferen. Zo wil hij mensen inspireren deze dieren te beschermen om hun toekomst veilig te stellen voor toekomstige generaties. Zijn beelden zijn t/m zondag 4 maart 2018 te zien in de fototentoonstelling National Geographic: Photo Ark. Locatie: Museon, Stadhouderslaan 37, Den Haag (ZH). Tijd: di t/m za van 11-17 uur. Toegang: € 12.
Foto: Joel Sartore

Roots

Televisie

Hoe duur is de natuur?

Voor het wereldwijde behoud van natuur is jaarlijks 300 miljard dollar nodig, maar wereldwijd wordt per jaar slechts 51 miljard dollar opgehaald. Er gaan stemmen op om het natuurbeheer bedrijfsmatig aan te pakken door de economische waarde van natuur te berekenen. Op zondag 19 november houdt het tv-programma Tegenlicht het 'natuurboekhouden' onder de loep. Tijd: 21.05 uur, NPO 2.

Roots

Herfstactie

Maak nu kennis met Roots, Seasons of delicious.

Neem nu een proefabonnement en ontvang 3 x Roots, Seasons of delicious. Voor maar € 15 + gratis agenda OF kalender (incl. verzendkosten). Het abonnement stopt automatisch!

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer