Bekijk deze e-mail online
 
  
Voor het najaar van 2022 staan de volgende webinars in het kader van ISO 14001, ISO 50001 en ISO 45001 op het programma. Alle webinars zijn gratis. Klik op de link voor meer informatie over het webinar en hoe u zich kunt aanmelden.

» Webinar Circulaire economie, laatste ontwikkelingen en speciale aandacht voor kunststoffen
» Webinar Kwaliteit van milieu informatie in relatie met veranderingen in wet- en regelgeving
» Webinar Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS)
 
Op het terrein van circulaire economie gaan de ontwikkelingen snel. Om die reden is het informatieblad ‘Circulaire economie met ISO 14001’ uit 2019 geactualiseerd en uitgebreid met een hoofdstuk waarin verschillende aspecten van het circulair maken van kunststoffen worden belicht.
Tanya Bakker, consultant op het terrein van circulaire economie, bespreekt tijdens het webinar de laatste ontwikkelingen op het terrein van wet- en regelgeving en gaat in op het nieuwe hoofdstuk over kunststoffen. Met praktijkvoorbeelden laat zij zien welke invalshoeken er zijn bij het circulair maken van deze grondstof.
>> Meer info en aanmelden
Vorig jaar is de eerste versie van het informatieblad over de kwaliteit van milieu-informatie verschenen. Tijdens dit webinar geven we een toelichting op de tweede, geactualiseerde versie. Peter Slagter (gekwalificeerd ISO 14001- auditor en verificateur van CO2-emissieverslagen) en Frans Stuyt (directeur SCCM) gaan onder andere in op nieuwe EU-wetgeving met betrekking tot milieu-informatie en op milieu-informatie met betrekking tot het thema water.
>> Meer info en aanmelden
Steeds vaker horen we over stoffen die gevaarlijk zijn voor mens en milieu, omdat ze bijvoorbeeld kankerverwekkend zijn of zich ophopen in de voedselketen. Lonneke van Leeuwen, adviseur (internationaal) stoffenbeleid van het RIVM, legt in dit webinar uit wat ZZS zijn en waarom het belangrijk is om te weten of er in een bedrijf ZZS worden gebruikt. Welke eisen liggen vast in wet- en regelgeving en welke tools er zijn om ZZS te herkennen en aan de verplichtingen te voldoen.
>> Meer info en aanmelden
Recente webinars gemist? U kunt ze hier terugkijken:
» Stand van zaken Omgevingswet en Q&A
» Webinar Energiewetgeving en energietransitie
» Risico-Inventarisatie & -Evaluatie
» Webinar Het belang van psychosociale arbeidsbelasting
» Webinar PDCA-aanpak van ongewenste omgangsvormen

Klik hier voor de eerdere webinars van SCCM, waaronder ook over de Omgevingswet.

Kettingstraat 2, 2511 AN Den Haag - Postbus 13507, 2501 EM Den Haag
070 362 39 81 - info@sccm.nl

Afmelden - Wijzig uw gegevens - Contact