Kennisbanken E-installatie
Online versie
Nieuw wereldrecord rendement zonnecellen
Door in een zonnecel twee materialen te combineren, zoals naast het gebruikelijke silicium ook perovskiet, dan ontstaat een zonnecel met een aanzienlijk hoger rendement. Een wereldrecord is recent gebroken. Nieuwe records zijn in aantocht.
Lees verder >
Vraag VvE’s over pv-installaties met eos: Hoe kies ik een goede installateur?
Veel VvE’s overwegen de aanschaf van een pv-installatie met energieopslagsysteem. Maar zo'n aanschaf vergt een flinke ingreep, en een dito investering. Vandaar dat er veel vragen leven. 
Lees verder >
Aarding: een potentiaalvereffeningsleiding is geen beschermingsleiding
Wie in een installatie aarding aanbrengt, heeft te maken met veel componenten met elk een andere benaming. In de praktijk worden deze nog wel eens door elkaar gehaald. 
Lees verder >
De geschiedenis van de led
Leds zijn in veel kleuren, soorten en uitvoeringen verkrijgbaar en de toepassingsmogelijkheden van leds nemen nog steeds toe. Hoe begon het eigenlijk?
Lees verder >
Wat zegt NEN 1010 over laadinrichtingen voor elektrische voertuigen?
In de NEN 1010:2015 is een aparte rubriek opgenomen met betrekking tot laadinrichtingen voor elektrische voertuigen. 
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Zo komt de installateur online aan nieuwe opdrachten
Het merendeel van de installateurs heeft volgens onderzoek van platform Trustoo onder de lezers van onder andere Installatie Journaal ruimte voor extra werk. Dit gat kan opgevuld worden door online nieuwe klanten aan te trekken. 
Lees verder >
De nieuwe Fluke IRR1-SOL zonnestralingsmeter doet alles-in-één
De Fluke IRR1-SOL is een alles-in-één tool. Voer met de stralingsmeter de kritische metingen uit die nodig zijn voor installatie, testen, onderhoud en rapportage met betrekking tot zonnepanelen of andere fotovoltaïsche systemen.
Lees verder >
Blog
Kies voor veiligheid: temperatuurspecificatie onmisbaar bij (grotere) pv-installaties
De opkomst en groei van pv-installaties gaat gepaard met een leercurve waarbij het kennisniveau regelmatig tekortschiet en zich onveilige situaties kunnen voordoen.
Lees verder >
Whitepaper
Ledverlichting
In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright