humanityhouse_logo.gif
update-top.gif
update-bottom.gif

Nu de scholen tijdelijk gesloten zijn en de lessen op afstand plaatsvinden is het uitvoeren van klassikale opdrachten wat minder vanzelfsprekend. Daarom biedt Humanity House nu ook een aangepaste versie van het lesprogramma Hoe Overleef jij een Oorlog aan.

Aan de hand van een werkblad en een antwoordblad kunnen studenten thuis zelfstandig aan de slag met de vraag ‘Wat zou jij doen als er in jouw eigen stad oorlog is?’

Blijf of vlucht je? En als de oorlog voorbij lijkt te zijn, keer je dan terug? Hoe bouw je vervolgens opnieuw aan een thuis in een stad die verwoest is door oorlog?

In deze les komen de onderwerpen conflict, vluchten en de wederopbouw van een land na oorlogstijd in verschillende opdrachten aan bod. De opdrachten zijn gekoppeld aan de interactieve website I Am Mosul en de documentaire Stad van twee lentes.

Alle materialen zijn uit te printen, maar ook te gebruiken op de computer, laptop, iPad of smartphone.

Afbeelding

Hoe overleef jij een oorlog?

LESBRIEF - Het is moeilijk om je voor te stellen hoe het is om te moeten vluchten. Welke keuzes moet je maken en voor welke dilemma's kom je te staan? In deze lesbrief worden deze vragen onderzocht.

Lees meer...
Afbeelding

I Am Mosul

INTERACTIVE - In I Am Mosul maak je dezelfde dilemma's mee als de inwoners van de stad Mosoel in Irak. Alleen vindt alles in dit interactieve project plaats in je eigen Nederlandse stad.

Lees meer...
Afbeelding

Stad van twee lentes

DOCUMENTAIRE - Hoe bouwt een stad zichzelf weer op na afloop van een oorlog? In deze documentaire worden inwoners van Mosoel en hulpverleners van de VN gevolgd die zich inzetten om de stad weer leefbaar te maken.

Lees meer...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org