We testen nieuwe banden van Michelin op de Mont Ventoux, reden met de Isaac Vitron, kijken vooruit naar de Ronde van Lombardije en zetten alle crosscompetities op een rijtje.
 
 
Fiets
Testen op de Ventoux
Michelin Power Road

Waar kun je de nieuwe bandjes van een van de meest iconische bedrijven van Frankrijk beter testen dan op de meest iconische berg van Frankrijk, de Mont Ventoux? Zoiets moeten ze bij Michelin gedacht hebben, en dus vond de persintroductie van de nieuwe Power Road-bandjes plaats op en rond de Kale Berg. We konden ze, natuurlijk vooral in de afdalingen, even goed beoordelen op comfort en grip.

Fiets
Vrijdag crossdag
Competities in het land

Crossen in de winter is de ideale manier om je conditie op peil te houden of gewoon lekker buiten te zijn op een zondagochtend. Beter nog is jezelf in de zomer rustig houden zodat je in de winter helemaal los kan. Want veldrijden kunnen we in Nederland. Vanaf september tot ergens in januari kan je elke zaterdag of zondag wel ergens in Nederland aan de bak. En woon je dicht bij de grens dan is er ook nog een ruim aanbod bij onze zuiderburen of in Duitsland. We zetten alle verschillende competities voor je in een duidelijk overzicht. Met linkjes naar waar je je kunt inschrijven.

Fiets
Voorbeschouwing
Ronde van Lombardije

Zaterdag staat de laatste klassieker van het jaar op het programma. Wie wint de Ronde van Lombardije? Vorig jaar wist er eindelijk sinds Laurent Jalabert (1997) weer een Fransman te winnen. Pinot kende een geweldig naseizoen en bekroonde dat met winst in Lombardije. Andere nog actieve ex-winnaars zijn Philippe Gilbert, Daniel Martin en Esteban Chaves. De kans is echter best wel groot dat we een nieuwe naam op de erelijst krijgen. Primoz Roglic steekt namelijk in bloedvorm en won zowel de voorbereidingswedstrijden in Emilië en Varese. 

Fiets
Rapha meets GORE-TEX
Nieuwe waterproof jacks

Buiten wordt het weer koud en guur. De korte broek hebben we ingeruild voor een lange broek en de korte mouwen zijn vervangen door shirts met lange mouwen of zelfs warme jassen. Droog blijven is het allerbelangrijkste, dus gaat Rapha samenwerken met GORE-TEX. GORE en Rapha brengen drie jackets op de markt. De Pro Team Ligthweight, Pro Team Insulated en Explore Hooded Pullover zijn binnenkort verkrijgbaar. De prijzen zijn wel aan de hoge kant …

Fiets
Review
Isaac Vitron

Isaac dankt haar naam aan Sir Isaac Newton, de Engelse natuurkundige die de wetten voor de zwaartekracht beschreef. Precies: de N van Newton, de kracht die je op een boutje moet zetten om hem precies goed aan te draaien. Isaac heeft een mooie lijn aan racefietsen, waaronder deze Vitron die er is met schijfremmen of als model met velgremmen.  Officieel kost deze testfiets met Shimano 105 1699 euro, maar in de praktijk zul je de fiets ook met een nog aantrekkelijker prijskaartje tegenkomen

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer