Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 1 november 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nieuwe belastingwetten al naar Raad van State
Het nieuwe kabinet heeft nu al een flinke stapel met belastingwetten naar de Raad van State gestuurd ter advisering. De voorstellen moeten nog voor het eind van het jaar zijn goedgekeurd door de Tweede Kamer.
Lees meer
 
 
ING werkt aan internationaal open platform
ING werkt aan een internationaal open platform waarop andere bedrijven hun diensten kunnen aanbieden.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider
financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!
Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee!=>

 
Aanpassing dividendbelasting ter discussie
De Tweede Kamer twijfelt over een voorstel tot wijziging van de dividendbelasting.
Lees meer
 
 
Deloitte: kans voor innovatie verzekeringsbranche
Verzekeraars moeten de komende flink inzetten op innovatie, stelt Deloitte in haar nieuwe rapport over de verzekeringsbranche ‘New winds of opportunity’.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Waarschuwing accountant om gebrekkige objectiviteit
De Accountantskamer heeft een accountant een officiële waarschuwing gegeven omdat hij onvoldoende waarborgen trof tegen de bedreiging van de schending van het fundamentele beginsel van objectiviteit. Ook liet de accountant na om de hoofdelijke aansprakelijkheid ter sprake te brengen bij geldleningen tussen een vader en zoon wiens belangen hij allebei behartigde.   
Lees meer
 
 
Zakelijke dienstverlening koploper in groei
Graydon constateert in haar kwartaalmonitor dat het Nederlandse bedrijfsleven tijdens het derde kwartaal van dit jaar ruim verdubbeld is in groei in vergelijking met vorig jaar. 
Lees meer
 
 
Dekkingsgraad  pensioenen nog bij twee derde onvoldoende
Het aantal pensioenfondsen met een dekkingsgraad waarbij gekort moet worden neemt af door de stijgende dekkingsgraden, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) over het derde kwartaal. Toch dreigen er nog steeds kortingen op ongeveer twee derde van de Nederlandse pensioenen doordat vooral de grote pensioenfondsen nog een te lage dekkingsgraad hebben.
Lees meer
 
 
Financieel directeur niet altijd schuldig bij belastingfraude
Het gerechtshof in Den Bosch heeft vastgesteld dat een financieel directeur niet altijd voor belastingfraude binnen het eigen bedrijf hoeft te worden veroordeeld. In een megazaak die draaide om belastingfraude stelde de rechtbank dat de aangeklaagde directeur onvoldoende op de hoogte was van belastingfraude binnen zijn concern om daarvoor strafrechtelijk te worden veroordeeld.
Lees meer
 
 
BTW-hervorming grensoverschrijdende e-commerce bij Ecofin
Maatregelen voor modernisering en vereenvoudiging van grensoverschrijdende e-commerce staan op 6 november op de agenda van de Raad Economische en Financiele Zaken (Ecofin). Ook de aanpak van de aanpak van concurrentienadeel voor EU-leveranciers maakt daar onderdeel van uit.
Lees meer
 
 
NOB blijft pleiten voor handhaven inkeerregeling
De Commissie Wetsvoorstellen van de NOB heeft opnieuw aandacht gevraagd voor enkele onderdelen van het belastingplan 2018 van het nieuwe kabinet. De inkeerregeling en restschuldregeling eigen woning zouden moeten worden gehandhaafd, bepleit de NOB nogmaals in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Financiën.
Lees meer
 
Ondernemer en accountant naar een hoger niveau. Next levels in cloud accounting. Contentpartner
Amelia is de nieuwe ‘medewerker’ van Exact. Geduldig, duidelijk, deskundig en geautomatiseerd beantwoordt Amelia de eerstelijnsvragen van de ondernemer over zijn administratie. Dat is efficiënt en kostenbesparend. Een volgende stap is het steeds meer toepassen van business rules in moderne cloud based accounting software. Zo tilt de accountant zijn klant naar een hoger niveau. De […]
 
Vermogen binnen de familie houden? Dat kan zo! Opleiding
Certificering, de civiele en fiscale mogelijkheden! De certificering van aandelen in de BV en de certificering van overig vermogen staat tijdens deze cursus centraal. Update uw kennis op dit gebied en zorg dat u antwoord kunt geven op de volgende vragen: Hoe kunt u vermogen binnen de familie houden? Wat zijn de belangrijkste aandachts- en […]
 
Finance & Process Professional – Utrecht Vacature
Jouw uitdaging Als Finance & Process Professional ben jij dé specialist op het gebied van procesoptimalisatie. Je richt de financiële processen van onze klanten zo efficiënt en kwalitatief mogelijk in, waarbij automatisering het sleutelwoord is. Je bent dé sparringpartner voor jouw klanten. Uiteraard word je ondersteund door financiële professionals binnen je team en werk je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn