Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Tijd voor verse boeken, een Rondje Singel en nieuwe cursussen in de bieb. Je leest het in deze nieuwsbrief. 
S
 

Muziek voor peuters – De Muziekfabriek en Muziek voor ieder kind zorgen voor vrolijke cursussen in Bibliotheek Neude en Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Lees meer.

Toneelspelen voor peuters - Judith Borgers van Theaterschool Utrecht gaat met alle kinderen op avontuur. Iedere les staat er één prentenboek centraal. Lees meer. 

Toneelspelen in de bieb
(4-12) – Sesar Toneel laat alle deelnemers in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum kennis maken met toneel, verhalen en fantasie. Lees meer.

Kris Kras Atelier (3-8) – het populaire Kris Kras Atelier gaat weer van start in Bibliotheek Neude. Tekenen, schilderen, smeren, strooien of dippen, ga op creatieve ontdekkingstocht. Lees meer. 

Superhelden
(8+) - Onderzoek en ontdek zelf alles over superhelden in vier colleges van Universiteitsmuseum Utrecht, in Bibliotheek Neude. Lees meer. 

 
S
 
 

Op 10 en 11 september 2022 viert heel Utrecht feest tijdens Rondje Singel, want de singel is weer helemaal rond! Op en rondom de singel worden tientallen gratis activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Uiteraard doet de bieb ook mee. Je kunt een stukje meevaren op de boot en ondertussen genieten van een babyconcert of je laten voorlezen. Ook kun je zelf aan de slag bij de biebfiets en maak je je eigen gi-ga-groene bladerenboek. Dat kan op het Berlijnplein of op Park Paardenveld. Ook komen Vos en Haas een theatervoorproefje geven. Tot dan! 

Lees hier wat de bieb voor je in petto heeft.  

 

 
 
S
Welke boeken lezen andere Utrechtse kinderen graag op hun favoriete leesplek? Je ontdekt het in de fotorubriek van DUIC. 

Luce (11) gaat voor ‘De Eindeling’ van Christina Applegate. 
Hannah (7) houdt van spannende boeken, zoals ‘De geheime operatie’ van Henriët Koornberg-Spronk. 
Karim (8) leest Minecraft-tips in zijn hut. 

Nog meer lezen? Bij alle favoriete boeken zijn extra leestips te vinden. Wat dacht je van het boek ‘Sleutels’ van Annemarie Jongbloed. Ontdek hier ook de tips van Rokia, Lina, Howaida, Kerem, Karim en Aífe.  
 
Foto: Robert Oosterbroek
 
S

Vos en Haas in gevaar (4+)  

door Houtjetouwtje 

Een spannende muzikale voorstelling vol humor en interactie naar het gelijknamige boek van Sylvia Vanden Heede. Reserveer hier je kaartje.

zondag 18 september | 15.00 uur | Bibliotheek Neude

 

Theaterladder, net bevestigd: 

zondag 2 oktober - Heb jij mijn zusje gezien (2,5+)  

woensdag 5 oktober – Egalus (4+) 

maandag 24 oktober (herfstvakantie) - Dromer (4+) 

donderdag 27 oktober (herfstvakantie) - Professor S. (6+) 

vrijdag 28 oktober (herfstvakantie) - Hé, wie zit er op de wc? (2+) 

zondag 6 november - Superjuffie (5+) 

zaterdag 19 november - Aadje Piraatje viert Sinterklaas (4+) 

Klik op een voorstelling om te reserveren. 

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open