Nieuwe dierbewoner! Maak kennis met rode panda Shanti. Het eenjarige vrouwtje komt uit een dierenpark in Frankrijk en onderzoekt nieuwsgierig haar nieuwe verblijf. De kleine panda heeft inmiddels kennisgemaakt met haar medebewoners: de pauwen! Het gaat heel goed met Shanti. Ze eet goed en zowel Shanti als de vogels reageren goed op elkaar.


In de natuur komen rode panda’s vooral voor op de hellingen van het Himalayagebergte in Azië. De dieren leven en slapen hoog in de bomen. Shanti’s verblijf is daarom ingericht met veel bomen en takken. De diersoort wordt bedreigd, omdat de leefomgeving kleiner wordt door boskapping. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt het Red Panda Network. Deze natuurorganisatie beschermt de rode panda’s en hun bosrijke omgeving. Wil jij ook helpen? Als je je flesje, blikje, oude mobiel of lege cartridge inlevert bij ons park, steun jij het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund om bedreigde diersoorten en hun leefomgeving te helpen.

Ga mee op dino-avontuur

Houd jij van dino’s en actie? Beleef deze herfstvakantie een onvergetelijk en spannend avontuur in het Dinobos van DierenPark Amersfoort. Survival, terwijl het najaarszonnetje schijnt, door het bos en bezoek de dino-broedplaats. Er zijn zelfs al dino’s uit het ei gekropen. Maar… paniek! Er is een dinojong kwijt. Help de Dinorangers om het dinojong weer terug te vinden. In onze nieuwste blog neemt projectleider Hylke jou mee op dit spannende avontuur.

Plan je bezoek

Bestel nú je tickets voor DierenPark Amersfoort met tot € 5,- online korting. Of kom met een abonnement een jaar lang op ontdekking tussen de dieren, na twee bezoeken voordelig! Kom je ook op bezoek?

Wat is er te doen?

Benieuwd wat je de komende weken beleeft in DierenPark Amersfoort? Bekijk de parkagenda! Iedere vakantie hebben wij een speciaal programma.

Onze dieren

Bekijk allerlei dierenactiviteiten en informatie over onze dierbewoners. Ga thuis aan de slag met leuke spelletjes én kom ook wat te weten over de dieren. Veel plezier!