ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-06-2021
Nieuwe ELF Voetbal kleurt oranje, zet haar licht op EURO 2020 én spreekt met de volgende generatie

Nederland kleurt Oranje. ELF Voetbal doet daar vrolijk aan mee. De nieuwe editie, nummer zes alweer, kent niet alleen een oranje rand en portretten van Frank de Boer, Owen Wijndal en Brian Brobbey op de cover. Ook het grootste deel van de inhoud heeft raakvlakken met de Europese titelstrijd die tussen 11 juni en 11 juli in elf steden wordt uitgevochten. Maar ook aandacht voor niet-gerelateerde EK-onderwerpen zoals een openhartig interview met Riechedly Bazoer en Tweede Divisie-avonturier Jean-Ruben Desrosiers.


Lees verder
Win het boek Matthijs de Ligt van Luca Caioli en Edwin Krijgsman

In 2019 maakte Matthijs de Ligt op negentienjarige leeftijd de overstap van Ajax naar Juventus. De topclub uit Turijn betaalde een transfersom van 75 miljoen euro, waarmee De Ligt de duurste verdediger uit de geschiedenis van het Italiaanse clubvoetbal werd. Een jongensdroom die uitkwam. Een droom die vanaf nu terug is te lezen in een bijna driehonderd pagina's dikke biografie.

Lees verder
Het PANNA! Reportersteam is klaar voor EURO 2020

EURO 2020 staat voor de deur. Vrijdag wordt het toernooi afgetrapt in Rome met het duel tussen Turkije en Italië. Vanaf zondag treedt Oranje in het strijdperk. Amsterdam fungeert vier duels als strijdtoneel. Elke wedstrijd in onze hoofdstad wordt door drie speciale PANNA! reporters verslagen.

Lees verder
Voor in de agenda: ELF mooie affiches in de Eredivisie en Eerste Divisie

Het lijkt erop dat het EK voetbal in Nederland nog niet echt leeft onder het publiek, hoezeer de commercie ook tracht om er een slaatje uit te slaan. Veel mensen keken reikhalzend uit naar de bekendmaking van het speelschema voor de eerste seizoenshelft in de Eredivisie en Eerste Divisie woensdagochtend. Er zijn een paar mooie affiches komen uitrollen. Pakt u uw agenda?

Lees verder
Vijf dingen om op te letten tijdens de openingswedstrijd Turkije-Italië

Aanstaande vrijdag is het zover: de start van het EK. In Rome trappen Turkije en Italië het toernooi af. We kunnen dus hoe dan ook rekenen op fanatiek gezang bij de volksliederen. Maar waar moeten we nog meer op letten tijdens de openingswedstrijd Turkije-Italië?

Lees verder
Hoe verliepen de laatste vijf openingswedstrijden op het EK?

Voetballiefhebbers over de hele wereld kijken uit naar de openingswedstrijd van het EK. Deze editie is de eer voor Turkije en Italië. Hoe verliepen de eerdere openingswedstrijden deze eeuw? 

Lees verder
ELF Voetbal geeft het iconische '88 fanshirt van Bud weg

Het EK van 1988 staat nog steeds in de boeken als het meest succesvolle eindtoernooi waaraan Oranje deelnam. Na de 2-0 zege op Sovjet-Unie in München waren we Europees Kampioen en feestte een oranjegekleurd Nederland dagenlang. Ook nu kan er bij voetbalsucces een feestje worden gebouwd. Elke overwinning van Nederland in juni en juli wordt op social media gevierd met een boodschap van Ruud Gullit en winacties van biermerk Bud voor alle voetbalfans om het succes in stijl te vieren.

Lees verder
EK 2021: In dit rijtje namen kunnen Gravenberch en Timber zich plaatsen

Ryan Gravenberch en Jurriën Timber zijn de enige Nederlandse tieners in de EK-selectie van Frank de Boer. Het Ajax-duo kan zich aankomend EK bij speelminuten in een illuster rijtje namen plaatsen. Beide Ajacieden maken kans op een plek tussen de jongste Nederlanders ooit op een Europees Kampioenschap. 

Lees verder
EK 2021: De mooiste affiches in de eerste speelronde

Aankomende vrijdag gaat na lang wachten het EK voetbal van start. De UEFA EURO 2020, dat met een jaar werd uitgesteld door de coronacrisis, vindt plaats van 11 juni tot en met 11 juli 2021. De deelnemende ploegen spelen de wedstrijden verspreid over Europa, met de halve finales en de finale op Wembley. Tussen 11 juni en 15 juni staan de eerste poulewedstrijden op het programma. Wat zijn de mooiste affiches in de eerste speelronde van het EK 2021?

Lees verder