Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 31 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nieuwe faillissementswet: gevolgen voor accountants
Op 21 maart 2017 heeft de Eerste Kamer ingestemd met een wijziging van de faillissementswet die de positie van de curator versterkt. Deze wetswijziging, die op 1 juli van kracht wordt, heeft een aantal gevolgen voor de accountant, zo laat de NBA weten.
Lees meer
 
 
Vervallen tijdklemmen kapitaalverzekering per 1 april 2017
Per 1 april 2017 treedt er een maatregel in werking als gevolg van een toezegging tijdens de behandeling van het Belastingplan 2017. De tijdklemmen vervallen voor de kapitaalverzekering eigen woning (KEW), spaarrekening eigen woning (SEW) en het beleggingsrecht eigen woning (BEW). Hierna ga ik in op wat dat betekent voor de praktijk.
Lees meer
 
Winst halen uit softwarekoppelingen Advertorial

Specifieke branchesoftware koppelen aan de financiële boekhouding, daar is veel winst in te behalen. Lees meer in het gratis online magazine Slim Samenwerken in Zakelijke Dienstverlening.

Lees meer >

 
RJ-Uiting 2017-3: ‘ontwerp-richtlijn Pensioenvoorziening en oudedagsverplichting DGA’ gepubliceerd
De Raad voor de Jaarverslaggeving  heeft RJ-Uiting 2017-3: ‘ontwerp-richtlijn Pensioenvoorziening en oudedagsverplichting directeuren-grootaandeelhouder’ gepubliceerd. De Uiting behandelt de gevolgen van de Wet uitfasering PEB en bevat wijzigingen in hoofdstuk 271 Personeelsbeloningen (RJ-bundel) en B14 Personeelsbeloningen (RJk-bundel).
Lees meer
 
 
Wet Nieuw huwelijksvermogensrecht aangenomen
Het Wetsvoorstel Beperking gemeenschap van goederen is op dinsdag 28 maart 2017 aangenomen door de Eerste Kamer. Op grond van deze aangenomen wet blijft het voorhuwelijkse vermogen buiten de gemeenschap van goederen.
Lees meer
 
 
Novak wil heroverweging fusie NIVRA en NOvAA
De accountantsfusie tussen het NIVRA en de NOvAA is mislukt. Dat schrijft Novak, de beroepsorganisatie voor MKB-accountants, in een brief aan informateur Edith Schippers. De organisatie roept de politiek op om de fusie tusssen de beroepsorganisaties voor registeraccountants en accountants-administratieconsulenten te heroverwegen. 
Lees meer
 
Hoe vindt uw accountantskantoor gekwalificeerd personeel? Advertorial

Zoekt uw kantoor nieuwe collega’s? Tip dan uw HR-manager ‘Vriend’ te worden van Accountancy Vanmorgen (AV) en Fiscaal Vanmorgen (FV). Uw kantoor krijgt een eigen kantorenpagina, het logo wordt geplaatst op de homepage en uw vacatures komen zes weken op AV en FV te staan. Bovendien worden vacatures doorgeplaatst in de LinkedIngroep van AV én regelmatig gepubliceerd in onze nieuwsbrief.

Meer weten? Ga naar Vriend van AV =>

 
Bezwaren BTW-heffing privégebruik auto van de zaak collectief afgehandeld
De bezwaren over de heffing van omzetbelasting voor het privégebruik van de auto van de zaak zijn aangewezen als massaal bezwaar. Zo meldt de Belastingdienst. Dit betekent dat de bezwaarschriften niet individueel worden behandeld, maar dat de Belastingdienst op deze bezwaarschriften beslist door middel van één collectieve uitspraak.
Lees meer
 
 
Vanaf 2017 vrijstellingsregeling dividendbelasting
Vanaf 2018 geldt een vrijstelling van de dividendbelasting voor rechtspersonen die geen aangifte vennootschapsbelasting hoeven te doen. Zo meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
Cursus Werken met BTW in de praktijk Advertorial

Als accountant, controller of aangiftemedewerker moet u de basis van BTW weten. Kunt u de volgende vragen beantwoorden? Hoe gaat u om met BTW-formaliteiten? Is uw boekhouding in overeenstemming met de wetgeving? Weet u hoe u moet handelen bij steekproefcontroles?
Tijdens de interactieve cursus Werken met BTW in de praktijk op 9 en 16 mei leert u de basis van BTW, met de aangifte als leidraad. U krijgt uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels en tips voor fiscale BTW-planning.

 
Schade fraude betalingsverkeer fors gedaald
De schade als gevolg van fraude in het betalingsverkeer daalde in 2016 met 43%, van 17,9 miljoen naar 10,2 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de Betaalvereniging en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
Lees meer
 
 
PwC blijft Oscar-accountant
Ondanks de blamage tijdens de Oscar-uitreikingen van dit jaar, blijft PwC de accountant van de Oscar-organisatie.
Lees meer
 
 
Belastingdienst mag belasting heffen over spaargeld 2014
In een aantal proefprocedures aangespannen door de Bond voor Belastingbetalers en de Belastingdienst heeft de rechter besloten dat de Belastingdienst belasting mag heffen over spaargeld.
Lees meer
 
 
FD: Big Four duiken in big-datacontrole
De jaarverslagcontrole van de grote accountantskantoren wordt meer en meer gerobotiseerd. Maar er is een groeimarkt in zicht: het controleren van grote databestanden. ‘Dit is een markt die in potentie groter is dan de controle van de jaarverslagen’
Lees meer
 
Nieuwe leergang MKB-kredietcoach start 8 mei 2017 Contentpartner
Op 8 mei aanstaande start Full Finance Opleidingen met de nieuwe leergang MKB-kredietcoach. Daarbij leren de deelnemers alles over ondernemerschap, marketing, het beoordelen en uitwerken van ondernemersplannen en het invullen van het financieringsvraagstuk. 
 
Actualiteiten / aandachtspunten samenstelpraktijk Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties SRA-Accountancy kringen. Tijdens de tweemaandelijkse bijeenkomsten van deze kringen behandelt een deskundige een actueel vaktechnisch thema. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. Ook kunt u vooraf cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen. De bijeenkomsten, die veelal […]
 
Gevorderd assistent-accountant met IT-kennis (Haarlem) Vacature
Heb je een afgeronde HBO-opleiding en enige jaren ervaring in de MKB-praktijk en zoek je een werkomgeving waar je jouw inbreng kwijt kunt? Wat kenmerkt Cramer? CRAMER Accountants is een succesvol kantoor met 10-12 medewerkers in centrum van Haarlem. Hoog in ons vaandel staan dienstbaarheid aan de klant en aan elkaar. Bij ons zijn de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn