Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 7 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Nieuwe faillissementswet komt net op tijd’
De Eerste Kamer heeft dinsdag de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) aangenomen. Daarmee is een proces van acht jaar afgerond. De nieuwe wet moet helpen voorkomen dat bedrijven onnodig failliet gaan. Kredietverzekeraar Coface verwacht dit en volgend jaar 30 procent meer faillissementen dan in 2019. 
Lees verder »
Accountant wordt eigen programmeur met ‘low code’
Volgens Reindert Doorn van DOCCO is low-code software bezig met een opmars bij accountantskantoren. Met low-code software kunnen accountants zelf applicaties en procesautomatisering ontwerpen zonder al te veel technische kennis.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is een delicate kwestie! Kunt u uw cliënt voldoende adviseren?

Erfrecht is een delicate kwestie. Als je je cliënt verkeerd adviseert kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Erfrecht goeroe Bernard Schols praat je op 26 oktober bij over alles wat je moet weten over het erfrecht. Na deze cursus ben je in staat om je cliënt een zo optimaal mogelijk advies te geven, waarmee je cliënt de fiscus het nakijken geeft.

Lees verder »
Kabinet beperkt verliesverrekening
Het kabinet beperkt de verliesverrekening in de Wet Vpb zoals de Adviescommissie belastingheffing van multinationals had voorgesteld. Zo moet voorkomen worden dat winstgevende bedrijven jarenlang geen vennootschapsbelasting betalen.
Lees verder »
VEB: ‘Accountant moet opdracht terug kunnen geven’
De affaires rond Wirecard en Imtech laten volgens VEB-directeur Paul Koster dat accountants in een ‘toxische sfeer’ moeilijk hun rug recht houden. Zij moeten de ruimte krijgen hun opdracht terug te geven, schrijft hij op Accountant.nl.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Inspiratie: Een ICT-straat voor een succesvol advieskantoor

Welke software heb ik nodig om een succesvol advieskantoor te zijn? Die keuze wordt bemoeilijkt door een wirwar aan systemen. 5 succesvolle accountants geven inzicht in hun ICT-straat om jou te inspireren. Benieuwd naar welke ICT-straat hun accountantskantoor succesvol maakt? Download dan nu het inspiratieboek.

Lees verder »
CPB: nieuwe coronagolf zal transportsector en industrie hard raken
Een wereldwijde opleving van het coronavirus en mogelijke bijbehorende buitenlandse lockdownmaatregelen zullen Nederlandse bedrijven in de transportsector en de industrie hard raken. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees verder »
NOW en bonussen? Volgens Ajax (en Deloitte) mag dat
Voetbalclub Ajax ontving 4 miljoen NOW-subsidie. Het jaarverslag meldt dat de directie voor tonnen aan bonussen heeft gekregen. Mag dit? Ja, zegt Ajax, want de club heeft een gebroken boekjaar.
Lees verder »
Oei oei oei (Afas sponsort musical over Johan Cruyff)
Afas, onder meer bekend van zijn software voor accountantskantoren, sponsort een musical over Johan Cruijff. De productie moet in september 2021 gaan draaien in het nieuwe AFAS Theater, dat bij het hoofdkantoor in Leusden hoort.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
PinkWeb doet mee aan European Cyber Security Month

European Cyber Security Month is op 1 oktober begonnen. Deze jaarlijkse bewustwordingscampagne van de EU is gericht op vergroten van bewustzijn van cyberveiligheidsbedreigingen en bevorderen van cyberveiligheid. Belangrijk, vinden ze bij PinkWeb. Daarom besteedt het bedrijf uit Amersfoort deze maand extra aandacht aan dit onderwerp.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Koolmees publiceert beleidsregel vaststelling NOW
Oppositie en Raad van State kritisch over BIK
Subsidieregeling elektrische auto wijzigt
Vijf pijlers centraal in agenda fraudewerkgroep NBA
OPLEIDINGEN
Online course VAT in the Netherlands
Fiscaal Vanmorgen
8 oktober 2020
Masterclass Dossieropbouw en ontslag
The Legal Company
5 november 2020
Accountancy Tour webinar 4: Hoe gebruik je Fiscaal Gemak optimaal?​
Unit4 Bedrijfssoftware
13 oktober 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN