Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
18 juli 2023
Nieuwe functie agrarische gebouwen
In het beleidsakkoord 2021-2026 ‘Samen aan de slag’ heeft de gemeente Boxtel opgeschreven dat we plattelandsontwikkeling en vernieuwing erg belangrijk vinden. Dit is nodig voor een duurzame landbouw en veeteelt. Om die reden maakt de gemeente beleid over vrijkomende agrarische bebouwing (VAB-beleid). Dat wil zeggen dat agrarische gebouwen zoals boerderijen, stallen en schuren, een nieuwe functie kunnen krijgen als deze leeg komen te staan. Dit beleid zal samen met belanghebbenden worden voorbereid. Uitgangspunt is een mooi buitengebied waarin het goed wonen en werken is. 
 
Het doel is maatwerkaanpak met duidelijke afwegingsaspecten en uitgangspunten. Als er nieuwe initiatieven komen, gaan we hiermee om volgens de ‘ja-mits’ principe. Tegelijkertijd worden eisen gesteld aan het behouden en versterken van de omgevingskwaliteit. 
Werkzaamheden aan de Eindhovenseweg

Op woensdag 26 juli tussen 09.00 en 15.00 uur zijn er werkzaamheden aan de Eindhovenseweg in Boxtel ter hoogte van huisnummers 12 en 12a.

Wat gaan we doen?
De twee woningen krijgen een gasaansluiting. Er geldt een halve rijbaan afzetting en een snelheidsbeperking in beide richtingen van 30km/u. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer te begeleiden. Aanliggende bewoners zijn over de werkzaamheden geïnformeerd. 

Bekendmakingen
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten