Vattenfall en Feenstra hebben een HT-warmtepomp ontwikkeld.
Gawalo
Online versie
Nieuwe hogetemperatuur-warmtepomp: feiten en praktijkervaringen
Vattenfall en Feenstra hebben een hogetemperatuur-warmtepomp (HT-warmtepomp) ontwikkeld. Deze kan 85°C leveren en is daarmee geschikt voor de een-op-een-vervanging van de cv-ketel in bestaande woningen. Het goed inregelen van het bestaande afgiftesysteem is belangrijk, net als het stratificatiebuffervat van de HT-warmtepomp dat ook dienst doet als warmtebatterij.
Lees verder >
Soorten verbindingen in koudetechniek
Waar moet je op letten bij flensverbindingen, flareverbindingen, klemverbindingen en optrompverbindingen in de koudetechniek?
Lees verder >
(advertorial)
alt
Woning gasvrij met warmtepomp
Installateur Mallegrom, Multi Import en de eigenaar van een woning uit 1938 hebben voor verwarmen en koelen met een Panasonic Aquarea T-CAP-warmtepomp in combinatie met airconditioning gekozen. Dit resulteerde in een gasvrij en bijna energieneutraal huis.
VSK verplaatst
De jubileumeditie van VSK, de vakbeurs voor de installatiebranche, verschuift naar 17 tot en met 20 mei 2022. De beurs zou eigenlijk begin februari plaatsvinden, maar in nauw overleg met de branche heeft de Jaarbeurs tot uitstel besloten.
Lees verder >
Herziene ventilatienorm NEN 1087 komt er voorlopig niet
De herziening van de bepalingsmethode NEN 1087 ‘Ventilatie van gebouwen – bepalingsmethoden’ komt er voorlopig niet. Er is geen consensus bereikt over een nieuwe versie.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Zo belangrijk is onderhoud!
Het stookseizoen is begonnen en dus moeten de cv-ketels weer vol aan de bak. Het is belangrijk om de ketels bij jouw klanten goed te onderhouden. Zo voorkom je dat het stookseizoen voor jou in het teken staat van kapotte onderdelen en lekkages. Regelmatig onderhoud voorkomt veel ellende en biedt jouw klant een hoop voordelen...
Waterlagen op platte daken: klimaatverandering dwingt tot wijzigingen (1/4)
Het klimaat verandert. Om de waterhoogte op platte daken ook in een veranderend klimaat te kunnen bepalen, moeten de normen  worden aangepast.
Lees verder >
De invloed van warmwatertemperatuur op legionella in drinkwatersystemen van gebouwen
Welke invloed heeft de warmwatertemperatuur op legionella in drinkwatersystemen van gebouwen? Voldoet de huidige Drinkwaterrichtlijn nog of zijn aanpassingen nodig? De minister van Infrastructuur en Waterstaat liet het uitzoeken.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright