Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 19 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nieuwe interimmer bij NBA. (G)een goede keuze?
Het zit de NBA niet mee. Weinig krediet in de politiek en publieke opinie. Een discussie in december rond het nieuwe voorzitterschap van de NBA, gefermenteerd door sentimenten pro en contra grote kantoren en MKB-accountants. En – alsof het altijd regent – vorige week weer een bommetje. De NBA vindt een interim directielid ter vervanging […]
Lees meer
 
 
Mestfraude 2 jaar geleden al blootgelegd door oud-bestuursvoorzitter Alfa Accountants
Minister Schouten houdt het erop dat ze geen weet had van grootschalige mestfraude. Maar voor bepaalde Haagse ambtenaren kan dat niet gelden. Beweringen over fraude stonden al in een twee jaar oud rapport, volgens NRC Handelsblad. Dat rapport is geschreven door oud-accountant en voormalig Alfa-voorzitter Marco Korff, samen met oud-VVD Kamerlid Piet Blauw.
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen.
Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video. =>

 
‘All in’ borrel bij lunch of diner: hoog tarief voor drank
Als een cateraar of horecabedrijf bij een maaltijd ‘all-in’ alcoholhoudende dranken serveert, is het hoge tarief van toepassing op die borrels en mag niet het lage tarief van 6 % worden gehanteerd. 
Lees meer
 
 
XBRL-instances uploaden en opslaan in NBA-verklaringengenerator
In de NBA-verklaringengenerator kunnen XBRL-instances worden opgeslagen en geupload, zodat het mogelijk is om wijzigingen aan te brengen. Verder is het vanaf donderdag 18 januari mogelijk om een XBRL-instance te genereren van een verklaring bij samengevatte financiële overzichten. Dat heeft de NBA bekend gemaakt.
Lees meer
 
Wanneer is een subsidie belast met BTW? Advertorial

Beperkt een subsidie het recht op teruggaaf van BTW? Wat is een prijssubsidie en hoe zit het met subsidieverstrekking en sport? Wat kunt u met subsidies en het BTW compensatiefonds? Joep Swinkels bespreekt de belangrijkste ontwikkelingen met u tijdens deze verdiepingscursus op 6 maart. Na deze cursus kunt u de juiste fiscale keuzes maken!

 
Belastingadviseurs tegen spoedreparatie wetgeving fiscale eenheid
Het Register Belastingadviseurs keurt de aangekondigde spoedmaatregelen inzake de fiscale eenheid af. Dit zorgt voor veel onduidelijkheid bij zowel mkb-ondernemingen als bij het grootbedrijf, heeft het RB in een schriftelijk reactie laten weten aan de vaste Kamercommissie voor Financiën.
Lees meer
 
 
FIOD doorzoekt kantoren autohandelaren en accountantskantoren
Ambtenaren van de Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst (FIOD) hebben doorzoekingen gedaan bij autoverkoopbedrijven in  Apeldoorn, Vaassen en Hillegom. Ook een woning in Zandvoort en een accountantskantoor in Zwanenburg werden doorzocht. Bij twee accountantskantoren in Elst en Ruurlo werd administratie gevorderd. Bij de doorzoekingen zijn geen aanhoudingen verricht.
Lees meer
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
Deloitte gaat in juridische managementconsultancy
Deloitte heeft aangekondigd dat het een wereldwijde dienst voor juridische managementondersteuning start, met een bezetting van ongeveer honderd professionals.
Lees meer
 
 
Kamermeerheid wil dat grote bedrijven OR informeren over loon aan de top
Vermoedelijk een Kamermeerderheid wil dat directies van grote bedrijven jaarlijks hun ondernemingsraden informeren over beloningsverschillen op de werkvloer. Daarover moeten de OR en het management vervolgens verplicht in gesprek. Ook de lonen aan de top van een bedrijf moeten daarbij aan de orde komen.
Lees meer
 
 
KPMG: bedrijven krijgen het zwaar voor de kiezen door Brexit
Nederlandse bedrijven krijgen het zwaar voor de kiezen als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat zonder handelsafspraken met de EU te hebben gemaakt. De kosten voor in- en uitvoer zullen jaarlijks in ieder geval met €387 tot €627 miljoen toenemen. Dit is exclusief nog niet te berekenen douanerechten, btw-uitgaven en nog onbekende sectorspecifieke markttoegangseisen. […]
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Martine Koedijk versterkt accountantspraktijk PwC
De publieke sectorgroep van PwC Accountants is versterkt met de komst van Martine Koedijk RA RE (1967) als partner. Koedijk gaat zich als accountant richten op de dienstverlening aan lagere overheden.
Lees meer
 
 
Werkgevers: privacywet niet meteen handhaven maar voorlichten
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet de nieuwe privacywet na invoering in mei aanstaande niet direct handhaven, maar haar capaciteit inzetten op voorlichting en ondersteuning van bedrijven. Dat schrijven MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan de Tweede Kamer over de nieuwe privacywetgeving.
Lees meer
 
 
Brussel wil diverse lage BTW-tarieven toestaan
De Europese Commissie wil dat lidstaten meer vrijheid krijgen om meer lage BTW-tarieven voor goederen en diensten in te voeren.
Lees meer
 
Kan een accountantskantoor nog zonder groeistrategie? Contentpartner
Een potentiële klant (prospect of lead) meldt zich via uw website, een mailtje of de telefoon bij uw kantoor. Die prospect komt meestal bij u door een aanbeveling van een tevreden klant van uw kantoor. Realiseert u zich dat het al een hele prestatie is als een prospect contact met u opneemt? U bent immers […]
 
MBA-VBA-SPD Opleiding
De diplomalijn Financieel-Administratief is met ingang van 2016 vernieuwd De vernieuwde diplomalijn financieel-administratief is actueler en sluit nog beter aan bij de financieel-administratieve praktijk. Van MBO+ niveau (MBA) tot en met AD-niveau (Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy) is er een logische en modulaire opbouw en kun je binnen een specifieke specialisatie stap voor stap doorstromen naar […]
 
Privacy-structuren en het UBO-register Opleiding
Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt in 1 middag de ins en outs met […]
 
(Junior) Manager Vaktechniek & Compliance Desk Vacature
In het kort Wie: Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in de accountancy praktijk en bezit (bijna) de RA titel met aantoonbaar (ruime) ervaring in de controlepraktijk. Wat: Vaktechnisch adviseren van collega’s en projecten leiden. Waarom: Ruimte voor vaktechnische ontwikkeling én persoonlijke groei. Waar: Randstad, je zult werken op alle vestigingen van Grant Thornton. De […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn