Het indoor fietsseizoen komt er aan, Wahoo maakt speciaal daarvoor de Kickr Bike. We mochten spioneren in de Specialized fabriek én kregen een een voorproefje van de nieuwe Driven cardanaandrijving.
 
 
Fiets
Ultieme indoorervaring
Wahoo Kickr Bike

Het is einde zomer én Eurobike tijd. Veel nieuws over indoortrainen dus, de komende tijd. Zo kondigt Wahoo Fitness deze Kickr Bike aan. Niet langer je eigen fiets op een smarttrainer, maar een alles-in-een apparaat. Helaas pas te koop als onze winter al goeddeels over is, maar toch interessant genoeg om te delen.

Fiets
Driven
Cardan, draadloos, elektronisch

Vorig jaar was het al een populair onderwerp van gesprek, de cardanische aandrijving van Driven. Toen nog een soort van conceptversie. Ondertussen zijn we 14 maanden verder en werkten CeramicSpeed en het ‘mechanical engineering department’ van de universiteit van Colorado samen aan het concept. In die tijd is er veel veranderd en er ligt nu een technisch hoogstandje dat best in de praktijk bruikbaar lijkt. Schakelen gaat draadloos en elektronisch en de aandrijving is al op de wielerbaan getest. Zal dit de fiets van de toekomst zijn?

Fiets
Inkijkje
Specialized Fabrieksbezoek

Als er één merk is met historie of een verhaal dan is het Specialized wel. Het merk is opgericht door Mike Sinyard in 1974. De Amerikaan begon zijn bedrijfje met het verkopen van geïmporteerde Italiaanse wielercomponenten van met name Cinelli. Later bracht Sinyard en co de eerste productiemountainbike op de markt. De Stumpjumper. We brachten een bezoek aan het hoofdkantoor van Specialized en kregen een blik in de toekomst van het merk. Teveel indrukken en foto's om in 1 artikel kwijt te kunnen, we hebben er 6 voor je op een rij gezet.

Fiets
Hardtail of fully?
Trek Supercaliber

Hardtail of Full suspension. Het eeuwige dilemma in dagen naar aanloop van een belangrijke cross-country wedstrijd. Ook is het altijd onderwerp van gesprek tussen commentatoren Rob Warner en Mr.Mountainbike, Bart Brentjens. Week na week leggen ze op Redbull.tv nog maar eens feilloos uit wat de voor- en nadelen van beide fietsen zijn. Vanaf vandaag hebben de heren wat extra lesstof. Trek zet de wereld op zijn kop met de nieuwe Supercaliber. Meer info en alle specs vind je op onze site.

Fiets
Nieuw
The Ride Pyrenees

Na de succesvolle The Ride en The Ride Dolomites presenteert Fiets in samenwerking met de The Ride-organisatie een fonkelnieuw evenement: The Ride Pyrenees. Volgend jaar fietst er van 13 tot en met 18 september een peloton van maximaal 150 rijders deze zesdaagse etappetocht over indrukwekkende Pyreneeën-cols. In totaal 775 kilometer met 16.000 hoogtemeters.

Bekende toppen uit de Tour de France en Vuelta vind je op de route: Col de Peyresourde, Col d'Aubisque, Col du Tourmalet, Luz-Ardiden, Col d’Aspin en meer. Op www.the-ride-pyrenees.cc vind je alle informatie en kun je je al inschrijven of het uitgebreide infopakket downloaden.

Fiets
Hidemybell
Gratis bij een abonnement!

Iedere fatsoenlijke stadsfiets heeft een bel. Maar sportieve fietsers moeten er vaak niets van hebben. Klinkt dit bekend in de oren? Dan is de HideMyBell iets voor jou! Kies je nu voor een jaarabonnement Fiets dan krijg je hem zelfs helemaal gratis. De fietsbel zit discreet verstopt in je computerhouder. Met behulp van een adapter kun je ook nog een camera of lamp aan je HideMyBell hangen. Kijk voor meer informatie op closethegapcc.nl

Fiets
Nieuwe banden
Vredestein, Challenge en Continental

Dankzij de Eurobike beurs is er veel nieuws deze week, ook op bandengebied. Zowel Vredestein als Challenge komen met nieuwe banden. Challenge met handgemaakte tubelessbanden en zelfs echte graveltubes! Vredestein maakt met de Aventura nu ook een gravelband. En dan kwam Continental ook nog met de Terra banden. Genoeg te kiezen dus! Alle maten en specificaties vind je op de site.

Fiets
LocalBikeChop
Blik op de toekomst?

Daniel Gunnarsson, een industrieel designer uit Stockholm, heeft net als wij een grote voorliefde voor de fiets. Zelf zegt hij hier over: ‘I design everything, but bicycles has stolen my heart’.

Met regelmaat laat hij de fietswereld genieten van zijn digitale creaties. Het knappe is dat, hoe vergezocht soms ook, alles er uit ziet alsof het morgen in de winkel kan staan. Een kleine samenvatting van zijn werk vind je op onze site, we kregen toestemming wat foto’s te gebruiken.

Fiets
WK Yorkshire
Van der Poel favoriet?

Zondag 29 september moet het voor Mathieu van der Poel allemaal op zijn plaats vallen. Rond een uurtje of vijf hoopt hij in Yorkshire zijn tweede regenboogtrui in een wielerdiscipline te veroveren bij de profs. Woensdag werd in Antwerpen zijn ploeg Corendon-Circus voorgesteld aan pers en publiek, en liet hij zijn licht schijnen over het WK én het naderende cross-seizoen. Het ging in tegenstelling tot voorgaande jaren niet over zijn crossprogramma en daarbijbehorende strijd met Wout van Aert in het veld. Nee, woensdagmiddag ging het alleen maar over het WK in Yorkshire.

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer