NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Nieuwe klapper Lineage: drie Nederlandse koel/vriesbedrijven
 
Het Amerikaanse Lineage Logistics neemt na de Kloosterboer-groep nog drie Nederlandse koel- en vriesbedrijven over: Van Tuyl Logistics, H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam.
 
 
 
(advertentie)
#  
UTA – Brandstof, tol en plus services
 
Sinds 1963 biedt UTA zijn diensten aan in Europa en helpt u de administratie van uw bedrijf te vereenvoudigen. Dankzij UTA's telematica-oplossing UTA SmartConnect® en uw UTA One® kunt u uw wagenpark volgen en optimaliseren in Europa.

Meer informatie leest u hier!
 
 
 
#
 
Autoriteit België keurt fusie havens Antwerpen en Zeebrugge goed
 
De Belgische Mededingingsautoriteit (BMa) heeft de fusie van de havens van Antwerpen en van Zeebrugge formeel goedgekeurd. De twee havens waren het vorig jaar februari al eens geworden om samen te gaan in een haven onder de naam Port of Antwerp Bruges. Volgens het mededingingscollege zal de concentratie niet tot marktverstoring leiden.
 
 
 
#
 
Zorgen om containerverlies wegens ‘tuimelpoppen’ op zee
 
Vergeleken met een jaar geleden, toen verschillende grote containerschepen in zwaar weer massaal containers verloren, is het deze winter een stuk vrediger op de wereldzeeën. Toch heeft de containerscheepvaart volgens de verzekeringswereld nog steeds een groot probleem met overboord vallende containers. ‘Op dezelfde voet doorgaan is geen uitweg.’
 
 
 
#
 
Bloemen verkassen steeds vaker naar de zeecontainer
 
Vervoer van bloemen in zeecontainers lijkt de toekomst te hebben. Het heden hebben ze alvast een beetje te pakken. Uit een land als Kenia komen vooral sinds de pandemie al steeds meer rozen in containers naar Nederland. Technisch is het transport over zee steeds beter mogelijk, de prijzen zijn lager en de uitstoot is minder...
 
 
#
 
Nearshoring C&A eerst nog experimenteel
 
Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Zo moet de jeansfabriek van C&A worden gezien die het familiebedrijf momenteel opzet in het Duitse Mönchengladbach. ‘Het gaat allereerst om een experiment om te kijken of het haalbaar is de eigen productie van spijkerbroekfabrieken weer naar Europa te halen’, aldus de initiatiefnemers.
 
 
 
#
 
Nees Maas: ‘Mooi werk, dat zware sjorren’
 
Al bijna vier decennia loopt hij mee in de Rotterdamse haven: Nees Maas. Ooit begonnen met een bijbaantje tijdens zijn VWO-opleiding, is hij nu directeur van het grootste sjorbedrijf van de haven, International Lashing Service (ILS). Hoogste tijd voor een portret.
 
 
 
#
 
‘Subsidie Topsector Logistiek goed besteden, want dat is belastinggeld’
 
Albert Veenstra stond zeven jaar aan het roer bij TKI Dinalog als wetenschappelijk directeur. Het instituut heeft in die jaren namens de Topsector Logistiek talloze logistieke innovatieprojecten gefinancierd en uitgevoerd. Nu is het voor Veenstra, die per 1 januari is vertrokken, tijd voor een nieuwe uitdaging.
 
 
#
 
‘1 op 5 pakketbezorgers sjoemelt met vergunning’
 
Bijna 1 op de 5 pakketbezorgers heeft zijn vergunning voor het beroepsgoederenvervoer niet op orde. Dat constateert de ILT na een controleactie afgelopen december.
 
 
 
#
 
Roofbouw op inspectie – commentaar
 
De inspectiecapaciteit schiet in Nederland op dit moment zwaar tekort. De ILT haalt maar de helft van het Europees afgesproken minimum voor controles op de rij- en rusttijden, waarmee Nederland tot de slechtst presterende lidstaten behoort. De inspectiedienst ziet in digitale handhaving het ei van Columbus, waarmee de achterstand in één keer zou moeten worden...
 
 
 
#
 
Banken nemen roer rederij Vroon over, familie blaast aftocht
 
De familie Vroon verliest de zeggenschap over de gelijknamige Zeeuwse rederij, één van de grootste van Nederland. In ruil voor een omvangrijke schuldsanering komt de meerderheid van de aandelen in handen van de achttien banken die het bedrijf financieren.
 
 
 
#
 
Compleet pakket én service maken Container Technics uniek bij lading zekeren
 
Container Technics levert alles voor het vastzetten en behandelen van lading op schepen en in havens. ‘Onze focus ligt echt op maritiem en logistiek. We produceren niet, maar leveren producten en diensten.’
 
 
 
#
 
Containers overboord van ONE-schip ‘Madrid Bridge’
 
Het containerschip ‘Madrid Bridge’ van de Japanse containerrederij ONE is op de Atlantische Oceaan een nog onbevestigd aantal containers verloren.
 
 
 
#
 
Overslag North Sea Port 8,7% gegroeid
 
De goederenoverslag in North Sea Port is vorig jaar met 8,7% gegroeid ten opzichte van 2020. In totaal werd er 128,6 miljoen ton overgeslagen, ten opzichte van 118,3 miljoen ton in 2020.
 
 
 
#
 
Maersk vervroegt nulemissie-target met tien jaar tot 2040
 
Maersk vervroegt zijn doelstelling om tot een netto nulemissie van broeikasgassen te komen met tien jaar tot 2040.
 
 
#
 
‘Emissielabel binnenvaart bepaalt straks contract met verlader’
 
Het Emissielabel Binnenvaart wordt een belangrijke sleutel tot de binnenvaartmarkt. Dat verwachten Paul Goris (CBRB) en Steven Lak (Evofenedex).
 
 
 
#
 
Buck: pakkettarieven schieten in 2022 omhoog met 4 tot 7%
 
De prijzen in het pakketvervoer in Europa zullen dit jaar tussen de 4 en 7% toenemen. Dat verwacht adviesbureau Buck Consultants International (BCI) in de zesde editie van de Transport Monitor.
 
 
 
#
 
‘Chinees nieuwjaar zorgt dit jaar niet voor lucht bij de rederijen’
 
Voor rederijen is Chinees Nieuwjaar normaal gesproken een moment van rust waarin er minder afvaarten plaatsvinden. Zou deze periode dit jaar de door corona ontregelde transportsector weer wat ruimte kunnen geven? ‘Wij verwachten vooralsnog geen snel herstel voor de sector in 2022’, zegt Rogier Spoel, senior policy manager bij Evofenedex.
 
 
#
 
Penske in zee met Röhlig in contractlogistiek
 
Het Amerikaanse Penske heeft met Röhlig Logistics een joint venture opgezet om de contractlogistiek gemeenschappelijk uit te bouwen in West-Europa. De nauwe samenwerking krijgt daarbij allereerst vorm in Nederland en de Duitse markt.
 
 
 
#
 
Dachser neemt Super EcoCombi in gebruik in Spanje
 
Dachser heeft in Spanje twee Super Ecocombi-combinaties (SEC) in gebruik genomen. De groupagespecialist zet de extra lange trucks in op het traject Barcelona-Madrid.
 
 
 
#
 
Transittijd Chinese containerexport sinds corona verdubbeld
 
De transittijd van een container van China naar Europa en Noord-Amerika is rond de jaarwisseling opgelopen tot rond de 110 dagen, bijna twee keer zoveel dan voor de coronapandemie.
 
 
 
#
 
Rek voor reders er nog niet uit: Shanghai-Europa-tarief naar 7777 dollar
 
De rek in de containertarieven is er nog altijd niet uit. Volgens de Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), de belangrijke internationale barometer voor de spottarieven in de containerlijnvaart, is het tarief voor het vervoer van een twintigvoets container van Shanghai naar Europa afgelopen week doorgestegen naar 7777 dollar.
 
 
 
#
 
Aannemer wil Oosterweelwerken binnen een maand heropstarten
 
Lantis, de bouwheer van de grote Antwerpse wegenwerken, heeft een noodoplossing bedacht om de grondwerken op de Antwerpse Linkeroever te heropstarten. Eerder waren die langs juridische weg stilgelegd.
 
 
 
#
 
OM twijfelt over moord of doodslag bij dodelijke aanrijding motoragent
 
Het Openbaar Ministerie (OM) twijfelt nog of de vrachtwagenchauffeur die op 7 juli in de Rotterdamse Waalhaven motoragent Arno de Korte doodreed, moet worden aangeklaagd voor doodslag of voor moord.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam