Nieuwe lente, nieuwe mogelijkheden

6 years ago


Text only:

Niet goed leesbaar?
Klik hier.
Dynamika, bureau voor coaching en training van volwassenen met dyslexie
Oostenburgervoorstr. 126
1018 MR Amsterdam.
T: 020 - 639 10 99
E: info@dynamika.nl
I: www.dynamika.nl
Heeft u ons boek al? Bestel hem online, klik hier.


Nieuwe lente, nieuwe mogelijkhedenInhoud van deze nieuwsbrief:1 Workshop "Dyslexie in het basisonderwijs"
2 Lezing 7 april: "Dyslexie stoornis of intelligentie" in Amstelveen
3 Workshop "Werken met dyslexie"
4 Agenda1 Workshop "Dyslexie in het basisonderwijs"Dit voorjaar werd ik gevraagd om voor Stichting Palludara, een Christelijke basisscholen koepel in Friesland, een workshop te geven over "Dyslexie in het basisonderwijs". Ik mocht mijn visie en werkwijze komen vertellen aan leerkrachten van het basisonderwijs. Voor mij een hele nieuwe stap. Mijn verhouding met het basisonderwijs heeft jarenlang in het teken gestaan van de moeilijkheden die ik zelf als dyslecticus op de basisschool heb gehad. Het is een lange weg geweest van "de dommerik" naar de "dyslectische" deskundige.
Toen ik er door de Stichting Palludara voor gevraagd werd, voelde ik dat ik het aandurfde en dat ik er klaar voor was. Klaar om te staan voor een grote groep leerkrachten.In totaal heb ik aan 45 leerkrachten mijn verhaal kunnen presenteren en antwoord mogen geven op hun vragen naar aanleiding van wat ik vertelde. Omgekeerd vertelden zij mij hun ervaringen met het lesgeven van dyslectische leerlingen.Toen ik op de terugweg in de auto zat en de dag overdacht, kwam de volgende reactie bij mij boven en die wil ik graag met jullie delen.Mijn eerste gedachte was: "wat een betrokkenheid van de leerkrachten!" Ik kreeg leuke en verdiepende vragen. Wat ik mij realiseerde, was dat dit mij zo goed deed. Ik krijg in mijn praktijk namelijk veel ouders van kinderen die niet tevreden zijn over het basisonderwijs, die zich niet begrepen en gehoord voelen.
Ik realiseerde me dat er dus ook veel leerkrachten echt geïnteresseerd zijn in dyslexie, hoe dit te herkennen en hoe hier mee om te gaan. Dat ook zij tegen de regels aanlopen die vanuit Den Haag opgelegd worden. Nu weet ik natuurlijk wel dat de overheidsregels heel beperkend kunnen werken, maar ik merkte dat het me goed deed om te ervaren voor een hele groep leerkrachten te staan die evenwel positief staat tegenover dyslexie en zo leergierig is.Ik neem deze ervaring graag mee in mijn dagelijks werk. Deze positieve ervaring sterkt mij weer in het kunnen geloven in het goede van de mens en de aanwezigheid van positieve (leer)krachten in het onderwijs, ook al horen we en zien we veel narigheid om ons heen.Vandaar een nieuwe lente met nieuwe mogelijkheden! Ik wens ze u ook toe!2 Lezing: "Dyslexie stoornis of intelligentie? - 7 april a.s.Dyslexie is in de overtuiging van menig deskundige in Nederland een leerstoornis die zich puur richt op de verwerking van taal. Daarmee wordt dyslexie nogal eenzijdig benaderd en worden volwassen dyslectici in hun werk vooral op hun taalvaardigheden beoordeeld. In deze lezing wordt ingegaan op de problemen die dyslectici ook in andere vaardigheidsgebieden ervaren, maar wordt vooral ingegaan op de talenten van dyslectici en hoe deze in het werk in te zetten.Datum:Zaterdag 7 april 2012Waar:Volkuniversiteit AmstelveenAdres:Stadsplein 97, 1181 ZM Amstelveen, 3e etageTijd:14.00 – 16.00 uurKosten:€  8,50Voor wie:
 Voor dyslectici, ouders van dyslectische kinderen,
professionals die dyslectici begeleiden, mensen
uit het onderwijs en verder voor iedereen die
geïnteresseerd is.Opgave:U kunt zich opgeven via de volgende link.Door:
 Sjan Verhoeven, zelf dyslectisch, traint en coacht
dagelijks volwassenen met dyslexie, ADHD en
dyscalculie.  Zij heeft haar ervaring met dyslexie
omgezet in een methode om dyslectici te laten
functioneren vanuit hun kwaliteiten. En het werkt!Het boek: “Slimmer dan je baas. Dyslexie op het werk.” is tijdens de lezing verkrijgbaar.Meer informatie over het werk van Sjan Verhoeven: www.werkendyslexie.nl3 Workshop: Werken met dyslexieIn de basisworkshop 'Werken met dyslexie', geef ik algemene informatie over wat dyslexie is, hoe men er in Nederland naar kijkt en wat het voor gevolgen het heeft in het dagelijks leven. Je krijgt inzicht in wat dyslexie nog meer inhoudt dan niet goed kunnen lezen en spellen. Je herkent hoe dyslexie is verweven in je leven. Je krijgt handvatten die je helpen meer vat te krijgen op je leven en je werk, waardoor je beter kunt omgaan met het onbegrip van de omgeving en je beter uit de verf komt.
In de ontmoeting met andere dyslectici zul je veel van jezelf herkennen.Voor wieDeze workshop is bedoeld voor volwassenen die net ontdekt hebben dat ze dyslectisch zijn en voor mensen die al langer weten dat ze dyslectisch zijn, maar er nooit iets mee hebben gedaan en er nu meer over willen weten.WanneerDe eerstvolgende workshop zal zijn op vrijdag 8 juni.Volgende workshops
 
Na de basisworkshop kun je kiezen voor de volgende workshops:- Communiceren met dyslexie
- Orde en timemanagement
- Dyslexie en omgaan met conflictenDaarnaast kun je ook de workshops "Faalangst bij dyslectici" en "Communicatie in e Liefdesrelatie" volgen, je hoeft daarvoor de basisworkshop niet te hebben gevolgd.Wie ze allemaal heeft gevolgd, heeft compleet inzicht in de belangrijkste aspecten van dyslexie. Meld je aan door hier te klikken.
 4 AgendaWorkshopsFaalangst bij dyslexieVrijdag1 juniWerken met dyslexie, BasisworkshopVrijdag8 juniCommuniceren met dyslexieDinsdag30 oktoberDyslexie en omgaan met conflictenMaandag26 novemberDyslexie in je liefdesrelatieZondag10 februari 2013Alle workshops zijn van 10.00 tot 17.00 uur en vinden plaats op de Oostenburgervoorstraat 126 te AmsterdamLezingen


"Dyslexie: stoornis of intelligentie"
Zaterdag 7 april 2012
 
Volksuniversiteit Amstelveen
Stadsplein 97, 1181 ZM Amstelveen (3e etage)
Tijd 14.00 - 16.00 uur
Dinsdag 25 september 2012
 
Dynamika, Gebouw Oostenburg
Oostenburgervoorstraat 126, 1018 MR Amsterdam
Tijd 19.30 - 21.30 uur


Voor meer informatie, zie onze agenda.Met vriendelijke groet,Sjan Verhoeven
Dynamika


Copyright © 2012 Dynamika, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld bij Dynamika of Werk en Dyslexie.
 Afmelden voor deze nieuwsbrief | Wijzig voorkeuren voor deze nieuwsbrief 

Werkendyslexie.nl

Categories: Business goods Self-employed without employees Books Health | Welfare
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018