Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Donderdag 3 oktober 2024
 
 

In de kijker

   
 
Nieuwe ministers voor Cultuur, Jeugd en Media

Vlaanderen heeft een nieuwe regering. Ontdek wie bevoegd is voor Cultuur, Jeugd en Media.
Vlaamse regering - Foto © Belga

 
Departement Cultuur, Jeugd en Media heeft nieuwe organisatiestructuur
Op 1 oktober wijzigde de organisatiestructuur van ons departement. Lees meer over de hervormingen en werp een blik op het nieuwe organigram.
 
Jeugdexperts gezocht voor beoordelingscommissies
Heb jij ervaring met jeugdwerk(beleid) en draag je de jeugdsector een warm hart toe? Wil jij de Vlaamse minister van Jeugd adviseren bij de toekenning van subsidies? Stel je kandidaat om lid te worden van een van onze beoordelingscommissies.
 
Vragenlijst: weeg mee op het jeugd- en kinderrechtenbeleid
Zodra de nieuwe Vlaamse Regering gevormd is, start de opmaak van een nieuw jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan. Daarin kiest de Vlaamse Regering drie tot vijf beleidsprioriteiten. Wil jij mee wegen op de keuze van die prioriteiten? Vul dan onze vragenlijst in.
 
Nieuw classificatiesysteem GoedGezien waarschuwt voor potentieel schadelijke inhoud

Vorige maand lanceerde de Vlaamse minister van Media het nieuwe classificatiesysteem GoedGezien. Alle Vlaamse omroepen zijn sinds 30 september verplicht om het classificatiesysteem te gebruiken. De symbolen van GoedGezien waarschuwen tv-kijkers voor mogelijk schadelijke inhoud.

 
EDUbox online pesten

Jongeren worden dagelijks geconfronteerd met online pesten. De EDUbox online pesten leert hen hoe ze online pesten kunnen herkennen, voorkomen en stoppen. De EDUbox is een interactief lespakket dat werd ontwikkeld naar aanleiding van de STIP IT-actie.

 

 

Subsidies

   
 
Subsidieoproep voor tweede ronde bovenlokale cultuurprojecten

Heb jij ideeën voor een cultureel project en wil je daarvoor bovenlokaal samenwerken? Dan kom je misschien in aanmerking voor projectsubsidies. Ontdek de voorwaarden en dien je subsidieaanvraag ten laatste op 15 november in.

 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE JEUGDSECTOR
 
 

Events

   
 
24 oktober: Kennisevent kinderrechtenreflex

Op donderdag 24 oktober organiseert het Kenniscentrum Kinderrechten (KeKi) zijn jaarlijkse kennisevent. Dit jaar staat het handelen vanuit een kinderrechtenreflex centraal. Werk jij voor of met kinderen en jongeren? Wil je meer inzetten op kinderrechten? Dan is dit event iets voor jou. Ontdek het programma en schrijf je in via keki.be.

 
17 november: Kunstendag voor Kinderen

Op zondag 17 november is het opnieuw Kunstendag voor Kinderen. Dan worden in heel Vlaanderen en Brussel creatieve en kunstzinnige activiteiten op kindermaat georganiseerd. Ontdek wat er in jouw buurt te beleven valt.

 
5 december: Inspiratiedag ‘Komaf naar inclusie in de vrije tijd’

Kom op donderdag 5 december naar De Centrale in Gent. Dan organiseren we samen met Komaf een inspiratiedag over inclusie in de vrije tijd, gericht op kinderen en jongeren en hun organisaties. Schrijf je in via Ambrassade.be.

 
5 en 11 december: Inspiratiedagen ‘Educatief aanbod bij jeugdlogies’

Baat jij een jeugdverblijf of hostel uit? Wil je jouw educatief aanbod (verder) uitbouwen? Kom dan naar onze inspiratiedag op 5 of 11 december. We delen er goede praktijkvoorbeelden en bruikbare tips. Inschrijven kan tot en met 29 november.

 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Koning Albert II-laan 15 bus 266 · Brussel 1210 · Belgium