Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Vrijdag 4 oktober 2024
 
 

In de kijker

   
 
Nieuwe ministers voor Cultuur, Jeugd en Media

Vlaanderen heeft een nieuwe regering. Ontdek wie bevoegd is voor Cultuur, Jeugd en Media.
Vlaamse regering - Foto © Belga

 
Departement Cultuur, Jeugd en Media heeft nieuwe organisatiestructuur
Op 1 oktober wijzigde de organisatiestructuur van ons departement. Lees meer over de hervormingen en werp een blik op het nieuwe organigram.
 
Volg FAAM op sociale media

FAAM, het virtuele museum van Vlaanderen, is nu ook actief op sociale media. Zo wil het museum een nog breder publiek bereiken. Volg FAAM via Instagram en Facebook. Dankzij de sterke en gevarieerde content ontdek je elke vierkante meter Vlaamse geschiedenis.

 
Schilderij van Gerard van Honthorst opgenomen in Topstukkenlijst
De Vlaamse minister van Cultuur plaatste De bewening van Christus (1633) van Gerard van Honthorst op de Topstukkenlijst. Het schilderij is het enige werk van de Utrechtse kunstenaar in Vlaanderen. Daarom is het zeldzaam en onmisbaar voor ons cultureel erfgoed.
De bewening van Christus - Foto © Art in Flanders
 
FAAM brengt Antwerpse geschiedenis tot leven

Antwerpen maakt nu officieel deel uit van FAAM, het virtuele museum van Vlaanderen. Vorige maand werd in het Museum Plantin-Moretus de laatste FAAM-tegel met QR-code onthuld. De tegel leidt je naar de FAAM-app die de drukkers Plantin en Moretus virtueel tot leven brengt.

 
Pigmento vzw op Register van inspirerende voorbeelden

Pigmento vzw laat psychisch kwetsbare mensen kennismaken met ambachtelijk technieken, zoals het verven met planten. Dat initiatief kreeg een plaats op het Register van inspirerende voorbeelden voor het borgen van immaterieel erfgoed. De oprichter van Pigmento vzw deelt zijn kennis en ervaringen in een interview.
ICE 1 - Foto © Pigmento vzw

 

 

Subsidies

   
 
Subsidieoproep voor tweede ronde bovenlokale cultuurprojecten

Heb jij ideeën voor een cultureel project en wil je daarvoor bovenlokaal samenwerken? Dan kom je misschien in aanmerking voor projectsubsidies. Ontdek de voorwaarden en dien je subsidieaanvraag ten laatste op 15 november in.

 

 
KOMENDE INDIENDATA VOOR DE CULTUREEL-ERFGOEDSECTOR
 
 

Events

   
 
13 november 2024: Informatiedag ‘Het abc van het topstukkenbeleid’

Op woensdag 13 november organiseren we samen met FARO een informatiedag over topstukken. Die dag krijg je een antwoord op al je vragen over het Topstukkendecreet. Schrijf je in via de FARO-website.
Familieportret van Frans Floris -  Foto © Art in Flanders - Rik Klein Gotink
 

 
17 november: Kunstendag voor Kinderen

Op zondag 17 november is het opnieuw Kunstendag voor Kinderen. Dan worden in heel Vlaanderen en Brussel creatieve en kunstzinnige activiteiten op kindermaat georganiseerd. Ontdek wat er in jouw buurt te beleven valt.

 
25 november: Infosessie ‘Subsidies voor bovenlokale cultureelerfgoedprojecten’

Heb jij plannen voor een bovenlokaal cultureelerfgoedproject? Dan kom je misschien in aanmerking voor een projectsubsidie. Op 25 november organiseren we, samen met FARO en OP/TIL, een online infosessie over onze subsidies voor bovenlokale initiatieven.

 
5 december: Online infosessie ‘Jaarlijkse verantwoording binnen het Cultureelerfgoeddecreet’

Ontving jouw organisatie in 2024 een werkingssubsidie binnen het Cultureelerfgoeddecreet? Moet jij tegen 1 april volgend jaar een verantwoording indienen? Dan helpt onze online infosessie jou op weg. Op 5 december krijg je alles te horen over de verantwoordingsprocedure, de bijhorende documenten en de indiening via KIOSK. Noteer de datum alvast in je agenda.

 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Koning Albert II-laan 15 bus 266 · Brussel 1210 · Belgium