bekijk hier de webversie

VEEL NIEUWE NAMEN VOOR MUZIEK EN LITERATUUR

Nieuwe namen voor het muziekprogramma!

In het oog springend is de bijzondere show van De Staat welke speciaal ontworpen is voor het Lowlands hoofdpodium Alpha. Ook o.a. Juice WRLD, Carista, HONNE, Joost, Louis Cole, Mashrou' Leila en NAO worden aan het programma toegevoegd. Eerder werd bekend dat Tame Impala, Twenty One Pilots, A$AP Rocky, Anderson .Paak & The Free Nationals, The National, New Order en Royal Blood in augustus naar Biddinghuizen afreizen.  

DE STAAT

De Staat denkt en durft altijd groter. En dus duiken ze met volle overgave in de spot die The Prodigy achterlaat met een rockfenomenale show, die speciaal ontworpen is voor onze waanzinnige Alpha. Geen normaal festivaloptreden, maar volgens Torre en Rocco een show die met state-of-the-art licht, geluid en multimedia alle grenzen van het podium opzoekt – en ver daarbuiten. Alleen te zien in Lowlands Paradise.
 

JUICE WRLD

Jonge Amerikaanse cloudrapper die met zijn stonede flow, emolyrics, lome beats en abonnement op autotune stevig aan de weg timmert.
 

CARISTA

Utrechtse dj met een uitgekiende mix van groove, soul, house, disco en boogie waarbij de handjes hoe dan ook de lucht ingaan.


HONNE

Deze Londense band betovert je met warmbloedige soulsynthpop en lokt je met broeierige grooves naar de dansvloer.


JOOST

Afgelopen jaar was X-Ray veel te klein voor de knalshow van deze rapper, YouTube-sensatie en nonchalante entertainer die ook dit jaar weer keihard toeslaat.
 

LOUIS COLE 

Deze virtuoze multi-instrumentalist komt tijdens zijn shows haast ledematen tekort, maar dat weerhoudt hem er niet van zich compleet te laten gaan als verbluffend entertainer.
 

MASHROU' LEILA 

Deze vierkoppige Libanese indieband met opzwepende, sensuele electropop steekt controversiële onderwerpen in een prikkelend dansbaar jasje.


NAO

Londense zangeres met een nieuwe plaat en opwindende show. R&B, soul en funky pop vol dansbare energie en positieve vibes.

Verder komen deze zomer naar Biddinghuizen: Allan Rayman, Bambounou b2b William Djoko, Channel Tres, Charlotte Adigéry, Durand Jones & The Indications, Full Crate b2b JAEL, HYUKOH, K Á R Y Y N, KOKOKO!, Meetsysteem, Otoboke Beaver, Sir Reg, TITIA, Tera Kòrá, The Howl & The Hum en Turnstile.

Op www.lowlands.nl staat een uitgebreide omschrijving van de aangekondigde acts en hier is ook het complete programma tot nu te vinden. Via de officiële LL19 Spotify Playlist zijn al deze acts te beluisteren. 

 


LITERATUURPROGRAMMA BEKEND

Ook boekenwurmen kunnen hun hart ophalen: onder de noemer Lowlands Bookstore staan de meest actuele schrijvers, dichters, verhalenvertellers en andere literaire veelvraten op het podium.

DIMITRI VERHULST

De schrijver van De helaasheid der dingen en Godverdomse dagen op een godverdomse bolkomt weer naar Lowlands voor een diepte-interview met Lebowski Books-hoofdredacteur Jasper Henderson.
 

THOMAS OLDE HEUVELT

De beste thrillerschrijver van het moment komt gewoon uit Nijmegen – vraag maar aan levende legende én fan Stephen King. Op Lowlands gaat hij in gesprek met de onverschrokken 3FM-dj Eva Koreman. 
 

NIÑA WEIJERS EN ROB VAN ESSEN

Hij is zo’n schrijver waarvan je eigenlijk ongezien elk boek kunt kopen en zij sleepte met haar debuutroman een karrenvracht aan prijzen binnen. Op Lowlands bundelen deze giganten hun krachten voor literair vuurwerk tijdens een dubbelinterview met Pieter van der Wielen.


OEVERLOOS: LEON VERDONSCHOT VS PEPIJN LANEN

Een terugkeer van de legendarische talkshow Oeverloos. De gelauwerde interviewer Leon Verdonschot gaat in gesprek met rapper/schrijver/hunk/vader/genie Faberyayo. Of is het andersom?


SPREUKEN

Yentl van Stokkum, Obe Alkema, Nikki Dekker, Dean Bowen en Dominique de Groen komen met een manifest voor hekserij, vol magische rituelen en brandende kaarsen. Spirituele zoekers en millennials met een astrologieverslaving, jullie worden verwacht.
 

WILDE MOEDERS

Annemarie de Gee, Eva Kelder, Yasmine Allas, Saskia de Coster, Sanneke van Hassel en Roos Schlikker schrijven verhalen over het moederschap. Dit is een literaire verhalenrevue waarin de moeder nu eens geen plat personage is, maar juist een boeiende, wilde, vrijgevochten en ambitieuze verschijning.
 

LÉVI WEEMOEDT & EUS

De aartszwartkijkers Özcan Akyol (EUS) en Lévi Weemoedt zorgen voor een unieke avond met de punchline 'Pessimisme kun je leren' die zowel zwartgalligheid als zelfspot omvat.

En verder komen: BOYBAND, De Literaire Boyband, Duizend Dode Dichters, Game Of Poems, Mensen Zeggen Dingen - Op Die Tour, De Poëzie Centrale, Ooit Aten We Dieren.

De presentator van het Lowlands literatuurprogramma is Teddy Tops.
 

KOM MET DE BUS! 

Goedkoper dan de auto? 🚕
Comfortabeler dan de fiets? 🚲
Sneller dan de trein? 🚂
(Omdat de NS heeft besloten station Weesp te verbouwen tijdens Lowlands?!! 🤬)

Dan kom je natuurlijk met de BUS! 🚌🚎 Eventtravel: super comfortabel, snel en goedkoop. En niemand hoeft de Bob te zijn. 😉
Oja, je wordt voor de polsbandjes op Lowlands afgezet. En ja, je wordt teruggebracht. 💋 Vanaf Amsterdam reis je voor €9,50 RETOUR en de eerste rit gaat op donderdag al vanaf 6:45! Waar wacht je nog op?
Check hier snel je dichtstbijzijnde opstapplek. 

STAY TUNED

Blijf op de hoogte van alles rondom Lowlands en volg ons op Facebook, Instagram, Twitter en Spotify. Voor achtergrond en diepte-interviews kun je je abonneren op de LLOWCAST.

Wil je het jezelf makkelijk maken en een Facebook Messenger notificatie ontvangen wanneer we nieuws hebben? Regelen we voor je! Meld je aan via Facebook Messenger en de rest wijst zich vanzelf. Dan ben je ook nog eens als eerste op de hoogte!
Copyright © 2019 Lowlands, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze mail, omdat je jezelf hebt aangemeld voor de Lowlands nieuwsbrief

Contact:
Lowlands
Noordeinde 19-21
Delft, Zh 2611 KE
Netherlands

Add us to your address book


Instellingen:

Wijzig je instellingen of meld je af.