Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 24 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nieuwe NVKS-regels staan samenwerking accountants- en administratiekantoren in de weg
Het als accountantskantoor samenwerken met, opzetten of houden van een eigen administratiekantoor binnen het eigen netwerk van het accountantskantoor is met ingang van 1 januari 2018 zo goed als verboden. De nieuwe Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS) maken dit de facto onmogelijk.
Lees meer
 
 
Partijen willen fiscaal voordeel ZZP’er inperken
Meerdere politieke partijen willen morrelen aan het fiscale voordeel voor ZZP’ers. Dat blijkt uit een analyse van verkiezingsprogramma’s door het FD. GroenLinks zou daarbij het verst gaan van alle partijen.
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
ZZP’er verwacht meer werk en meer inkomsten in 2017
ZZP’ers zien de toekomst rooskleurig tegemoet. Tweederde van hen verwacht dat 2017 zakelijk gezien een beter jaar zal worden dan 2016. Uit onderzoek van ZZP Barometer onder 825 ZZP’ers blijkt dat ze met name verwachten dat ze meer opdrachten kunnen vervullen (63,4%) en dat ze een hoger tarief kunnen berekenen (34,4%).
Lees meer
 
 
Hypotheekrentes omhoog of omlaag?
Het lijkt erop dat momenteel alles mogelijk is wat betreft de hypotheekrentewijzigingen. De afgelopen maand viel er geen vaste lijn te ontdekken. Die informatie deelt MoneyView in de Hypotheekrente Barometer.
Lees meer
 
 
Stormloop op stoppersregeling melkveehouderij
De stoppersregeling voor Nederlandse melkveehouders heeft geleid tot een stormloop op de subsidiepot. Binnen een dag waren er zoveel aanmeldingen dat het budget van de regeling al bijna vier keer was overschreden en werd de mogelijkheid tot aanmelden stopgezet.
Lees meer
 
 
‘Zakelijke rijder duurder uit’
Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de jarenlange discussie over rekeningrijden, aldus de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Als het aan de politiek ligt, zijn zakelijke rijders straks duurder uit. Volgens VZR blijkt dat uit de doorberekening die het Centraal Planbureau maakte van de partijprogramma’s.
Lees meer
 
 
Deloitte: 7 tech trends die bedrijfstechnologieën gaan opschudden
Hoe bedrijven kunnen profiteren van de innovatiekracht van opkomende digitale technologieën? Deloitte publiceert in het technologierapport ‘Tech trends 2017’ zeven belangrijke trends die bedrijfstechnologieën in de komende anderhalf tot twee jaar op zijn kop kunnen zetten en tot exponentiële effecten leiden.
Lees meer
 
 
NBA meldt 81 signalen van onrechtmatig gebruik accountantstitel in 2016
Vorig jaar ontving de NBA 81 signalen over vermoedelijk onrechtmatig titelgebruik. Dat was bijna de helft minder dan de jaren ervoor.
Lees meer
 
 
Hoe toekomstbestendig is het beroep van accountant?
Hoe toekomstbestendig is het beroep van accountant? Volgens jobpersonality valt dat vies tegen aangezien er 94% kans is dat de werkzaamheden van een accountant door robots en automatisering worden overgenomen.
Lees meer
 
 
NBA: Verbeterde versie verklaringengenerator en voorbeeldteksten in HRA deel 3
NBA publiceert de verbeterde versie van de verklaringengenerator en voorbeeldteksten in HRA deel 3.
Lees meer
 
 
Belastingontwijking in de EU wordt moeilijker voor multinationals
Afgelopen dinsdag stemden de Europese ministers van Financiën unaniem in met de nieuwe richtlijn tegen belastingontwijking. Daarmee wordt er een sluiproute gesloten en maakt de EU het moeilijker voor multinationals om belasting te ontwijken.
Lees meer
 
Tim Zoete. Factoring: voor ieder wat wils! Contentpartner
Factoring komt voor in vele soorten en maten. Eigenlijk is er voor elk type bedrijf wel een passende factoringoplossing. Hele grote (beursgenoteerde) ondernemingen maken gebruik van factoring, maar ook ZZP’ers en MKB-ondernemingen.
 
Inkomsten particulieren en ondernemers Opleiding
In deze educatiebijeenkomst staat de aangifte inkomstenbelasting 2015 centraal. De aangifte wordt op een systematische en praktische wijze behandeld. Bloksgewijs komen de onderwerpen aan bod. Elk blok wordt afgesloten met een casus, waarin de cursisten het geleerde in de praktijk brengen. De educatiebijeenkomst is uniek door het hoge actualiteiten praktijkgehalte. Het geleerde wordt verwerkt in […]
 
Actualiteiten regelgeving accountancy Opleiding
De wet- en regelgevende instanties hebben een grote invloed op het beroep van accountant. Wat zijn de actualiteiten die daarin nu spelen? Het zijn de actualiteiten uit 2017 die met u worden besproken. Doelstelling De accountant te informeren over de actuele ontwikkelingen in de regelgeving in 2017 en de verwachtingen voor daarna op het gebied […]
 
Belastingadviseur m/v Vacature
De ondernemer adviseren inzake de juistheid van zijn koers. Dat is in essentie het werkterrein van EDO Registeraccountants en Belastingadviseurs. EDO heeft haar vestiging in Oude Meer onder de startbaan van Amsterdam Airport Schiphol. Wij bedienen vanuit deze internationaal georiënteerde locatie onze klanten. Dit zijn vaak buitenlandse bedrijven met een vestiging in Nederland en Nederlandse […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn