Kennisbanken E-installatie
Online versie
Nieuwe NEN 1010 stevige uitdaging voor normontwikkelaars
Er is een nieuwe en volledig herziene NEN 1010 op komst, de NEN 1010:2020. “Die is actueler en beter dan de voorgaande versie”, stelt John van Zweden, commissielid van de NEC 64 en verantwoordelijk voor een aantal normen en aanverwante NPR-publicaties.
Lees verder >
Meterruimten: de ins en outs
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de meterruimte? En welke normen spelen bij de meter- en groepenkast vooral een rol?
Lees verder >
Gelijkstroom: wat zijn de uitdagingen?
Langzaam maar zeker neemt het aantal projecten op gelijkstroom toe in Nederland. En er staan daarnaast steeds meer DC-projecten op de planning. 
Lees verder >
(advertorial)
Partner of Choice
Online nieuwe klanten bereiken
Het merendeel van de installateurs heeft ruimte voor extra werk, blijkt uit onderzoek van vergelijkwebsite Trustoo onder de lezers van Installatie Journaal. Dit gat kan opgevuld worden door online nieuwe klanten aan te trekken. Maar hoe pak je dit aan?
Digitalisering bepalende factor voor succes energietransitie
Samenwerking tussen meerdere partijen en instanties wordt veel belangrijker om de energietransitie waar te maken. Ook digitalisering is een bepalende factor. Claudia Reiner, vicevoorzitter van Techniek Nederland, licht een en ander toe.
Lees verder >
Veelgestelde vraag VvE’s: Kan er een pv-systeem met eos op ons dak?
Veel VVE’s overwegen aanschaf van een pv-installatie met energieopslagsysteem, maar dat vergt een flinke ingreep, en een dito investering. Vandaar dat er veel vragen leven. Zoals: 'Is ons dak wel geschikt?'
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
De nieuwe Fluke IRR1-SOL zonnestralingsmeter doet alles-in-één
De Fluke IRR1-SOL is een alles-in-één tool. Voer met de stralingsmeter de kritische metingen uit die nodig zijn voor installatie, testen, onderhoud en rapportage met betrekking tot zonnepanelen of andere fotovoltaïsche systemen.
Lees verder >
Blog
Kies voor veiligheid: temperatuurspecificatie onmisbaar bij (grotere) pv-installaties
De opkomst en groei van pv-installaties gaat gepaard met een leercurve waarbij het kennisniveau regelmatig tekortschiet en zich onveilige situaties kunnen voordoen.
Lees verder >
(advertorial)
Partner of Choice
Partner of Choice...

Is een onderzoek waarin een simpele maar cruciale vraag per onderwerp is gesteld: “met welke leveranciers doet u bij voorkeur zaken? Wie dat zijn in de installatiebranche? Dat leest u hier.

Whitepaper
Ledverlichting
In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder >
(advertorial)
alt
Alles in 1
De online Kennisbank Installatie Journaal biedt u alle informatie over NEN 1010, Power Qualtity, Verdeelsystemen, Atex, NEN 3140, Duurzame Energie en Machineveiligheid op 1 plek! Als u het antwoord niet vindt, dan legt u de vraag gewoon gratis voor aan onze experts.
Probeer nu 2 weken gratis > 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright