Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 23 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Toeslagen 2015 verkeerd berekend door Belastingdienst
De Belastingdienst heeft in een aantal gevallen de toeslagen 2015 verkeerd berekend. Daardoor klopt het bedrag niet dat staat op de definitieve berekening van de toeslag 2015.
Lees meer
 
 
Nieuwe NVKS-regels staan samenwerking accountants- en administratiekantoren in de weg
Het als accountantskantoor samenwerken met, opzetten of houden van een eigen administratiekantoor binnen het eigen netwerk van het accountantskantoor is met ingang van 1 januari 2018 zo goed als verboden. De nieuwe Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS) maken dit de facto onmogelijk.
Lees meer
 
Bijblijven op het gebied van BTW jurisprudentie HvJ EU? Advertorial

Herman van Kesteren, René van der Paardt en Wilbert Nieuwenhuizen spijkeren op 28 maart uw kennis bij over de onderwerpen: Ondernemerschap; Tarieven; Maatstaf van heffing; Vrijstellingen en Onroerende zaken. U krijgt een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie van de EU. En als deelnemer ontvangt u gratis het boek BTW jurisprudentie HvJ EU!
Meld u snel aan!

 
Wiebes: Incomplete berichtgeving over ZZP’ers
Het aantal ZZP’ers waar het vorig jaar beter mee ging is groter dan het aantal waar het minder goed mee ging. Dat meldt Eric Wiebes van Financiën aan De Kamer in antwoord op berichtgeving van het tegenovergestelde. Volgens hem zijn de berichten hierover incompleet.
Lees meer
 
 
Hoe toekomstbestendig is het beroep van accountant?
Hoe toekomstbestendig is het beroep van accountant? Volgens jobpersonality valt dat vies tegen aangezien er 94% kans is dat de werkzaamheden van een accountant door robots en automatisering worden overgenomen.
Lees meer
 
 
‘Kleine financiële instellingen worstelen met wetswijzigingen’
In de financiële sector wijzigen wetten en regels elk jaar. Vooral kleine bankorganisaties en verzekeringsmaatschappijen worstelen hiermee, aangezien zij de impact van wetswijzigingen niet altijd goed in kunnen schatten. Dat meldt de recruitmentorganisatie Robert Walters. Volgens hen nemen deze kleine financiële instellingen daardoor soms te laat actie.
Lees meer
 
 
Accountancy groeit: zowel in aantal als qua omzet
Na jaren van krimp zagen de meeste accountants- en administratiekantoren vorig jaar eindelijk weer hun omzet stijgen. Ook het aantal kantoren neemt toe. In 2016 werden er in Nederland 40 nieuwe franchisekantoren geopend, wat de teller bracht op 295 in totaal. Dit blijkt uit onderzoek van De Nationale Franchise Gids.
Lees meer
 
 
NBA meldt 81 signalen van onrechtmatig gebruik accountantstitel in 2016
Vorig jaar ontving de NBA 81 signalen over vermoedelijk onrechtmatig titelgebruik. Dat was bijna de helft minder dan de jaren ervoor.
Lees meer
 
 
Stormloop op stoppersregeling melkveehouderij
De stoppersregeling voor Nederlandse melkveehouders heeft geleid tot een stormloop op de subsidiepot. Binnen een dag waren er zoveel aanmeldingen dat het budget van de regeling al bijna vier keer was overschreden en werd de mogelijkheid tot aanmelden stopgezet.
Lees meer
 
 
MKB iets minder tevreden over betalingsverkeer
Er is geen sprake van een generiek toegankelijkheids- of bereikbaarheidsprobleem in het Retail betalingsverkeer voor consumenten en MKB’ers. MKB’ers zijn wel kritischer dan voorheen. Ten opzichte van 2013 uit het MBK zich iets minder tevreden over bank- en betaaldiensten. Dat staat in het rapport ‘Bereikbaarheidsmonitor 2016’ dat minister Dijsselbloem 21 februari aan De Kamer stuurde.
Lees meer
 
 
AP onderzoekt verwerking persoonsgegevens Microsoft
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet onderzoek naar de verwerking van persoonsgegevens via Windows 10 door Microsoft. De toezichthouder is bezorgd dat Microsoft fundamentele privacyregels niet naleeft.
Lees meer
 
 
Deloitte: 7 tech trends die bedrijfstechnologieën gaan opschudden
Hoe bedrijven kunnen profiteren van de innovatiekracht van opkomende digitale technologieën? Deloitte publiceert in het technologierapport ‘Tech trends 2017’ zeven belangrijke trends die bedrijfstechnologieën in de komende anderhalf tot twee jaar op zijn kop kunnen zetten en tot exponentiële effecten leiden.
Lees meer
 
 
Waterschapsheffingen: minste groei in jaren
In 2017 zullen de waterschappen naar verwachting ruim € 2,7 miljard innen aan heffingen. Dat is een groei van 1,8% ten opzichte van vorig jaar, oftewel de laagste groei sinds de invoering van het huidige belastingstelsel van de waterschappen op basis van de Waterschapswet in 2009. Dit meldt het CBS op basis van begrotingscijfers van […]
Lees meer
 
Eenvoudig extra waarde creëren voor uw klant (en voor uzelf) Contentpartner
Een belangrijke rol binnen accountantskantoren is ondernemers adviseren over de fiscale herstructurering van hun onderneming. Kantoren geven advies en daarmee lijkt de kous af. Maar is dit wel zo? Of liggen er in het traject dat na het advies komt nog grote kansen om een toegevoegde waarde te creëren?
 
Actualiteiten regelgeving accountancy Opleiding
De wet- en regelgevende instanties hebben een grote invloed op het beroep van accountant. Wat zijn de actualiteiten die daarin nu spelen? Het zijn de actualiteiten uit 2017 die met u worden besproken. Doelstelling De accountant te informeren over de actuele ontwikkelingen in de regelgeving in 2017 en de verwachtingen voor daarna op het gebied […]
 
Gevorderd Assistent – Accountant Vacature
De ondernemer adviseren inzake de juistheid van zijn koers. Dat is in essentie het werkterrein van EDO Registeraccountants en Belastingadviseurs. EDO heeft haar vestiging in Oude Meer onder de startbaan van Amsterdam Airport Schiphol. Wij bedienen vanuit deze internationaal georiënteerde locatie onze klanten. Dit zijn vaak buitenlandse bedrijven met een vestiging in Nederland en Nederlandse […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn