Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 22 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Nieuwe ronde financiële steunmaatregelen
Het kabinet is woensdag met een nieuwe ronde financiële steunmaatregelen gekomen voor ondernemers en werkenden vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Voor het nieuwe noodpakket is ruim 13 miljard euro begroot. Lees hier alles over de nieuwe maatregelen en aanvullende voorwaarden bij de bestaande regelingen:
Lees verder »
Corona | Duidelijkheid over accountantsverklaring NOW
Het kabinet had eerder besloten om bij het definitief vaststellen van de NOW-subsidie in sommige gevallen een accountantsverklaring verplicht te stellen. Om te bepalen voor welke organisaties dat van toepassing is zijn nu twee grenzen vastgesteld, meldt het kabinet woensdag.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Paniek voor de Toetsing? Dit gratis E-book neemt de spanning weg!

De toetsing van je accountantskantoor is een spannend moment. Slaagt jouw kantoor glansrijk voor de test? Of…? Van de toetsing hangt veel af. Een goed begin is het halve werk, en daarom helpt visionplanner je op weg met zes tips voor een geslaagde toetsing van jouw accountantskantoor. Download gratis op onze website>>

Lees verder »
Corona | Alle wijzigingen in de NOW-regeling op een rij
Met een wijziging van de huidige NOW-regeling en in de verlenging van de NOW-regeling tijdens de komende maanden komen er onder meer wijzigingen voor seizoensbedrijven, bij bedrijfsovernames en voor bedrijven die in januari een loonsom van 0 euro hadden. De wijzigingen in de NOW-regeling op een rij:
Lees verder »
Corona | Welke voorwaarden gelden er voor de verlengde Tozo-regeling?
De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) krijgt een vervolg, kondigt het kabinet woensdag aan. De noodregeling voor zelfstandig ondernemers die eind mei afloopt wordt met drie maanden verlengd tot eind augustus.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale update corona regelingen: de allerlaatste stand van zaken (VERNIEUWD)

Lunch & Learnsessie met de laatste ontwikkelingen rond de TOZO, de nieuwe vergoeding voor flexwerkers, update en uitbreiding mogelijkheden TOGS, nieuwe fiscale regels/tegemoetkomingen, aanpassing urennorm, aanpassing WKR, verruiming BMKB/Qredits, BTW gevolgen corona etc. etc.
Heleen Elbert praat u op 25 mei van 12-13 uur bij.

Lees verder »
ICT & Kantoor
Traditionele dienstverlening fundament voor accountancy nieuwe stijl

Blauwe diensten – accounting oude stijl – betekent dat je als accountant vooral de historische gegevens van een onderneming verwerkt. BTW, VpB, IB, KvKverplichte jaarrekening plus eventueel salarisdienstverlening. Rode diensten – accounting nieuwe stijl – doen precies hetzelfde en veel meer. Rapportage, analyse, monitoring en prognose vormen dan uiteindelijk het pakket dienstverlening van het moderne […]

Lees verder »
Corona | Kabinet ziet weinig in noodsteunregeling flexwerkers
Een Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) van 600 euro is weliswaar uitvoerbaar, maar kent grote nadelen. Dat concludeert het kabinet nadat het op verzoek van de Tweede Kamer op zoek is gegaan naar een tijdelijke en uitvoerbare oplossing voor flexwerkers die werkloos zijn geworden en niet voldoen aan de voorwaarden voor WW of bijstand.
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Toch nog NOW-aanvraag indienen na aanvraag werktijdverkorting – kan dat?  
Heb je cliënten die een aanvraag voor werktijdverkorting (wtv-aanvraag) hebben ingediend, die nog niet was afgehandeld toen de NOW-regeling in werking trad?
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Aanvraagtermijn subsidieregeling praktijkleren start 2 juni a.s.
Heb je cliënten die in het schooljaar 2019/2020 leerlingen/studenten hebben begeleid binnen hun bedrijf? Zij komen dan waarschijnlijk in aanmerking voor de subsidie in het…
Lees verder »
Maatregelen Belastingplan 2021 bekendgemaakt
De staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen van Financiën hebben dinsdag een overzicht van de maatregelen en wetsvoorstellen naar de Eerste Kamer en Tweede Kamer gestuurd die naar verwachting zullen worden opgenomen in het Belastingplan 2021.
Lees verder »
Corona | NOW 2.0 komt seizoensbedrijven tegemoet
Om seizoensbedrijven en hun werknemers verder tegemoet te komen is besloten om een aanpassing te maken in het eerste subsidietijdvak van de NOW, meldt het kabinet in de woensdag verstuurde Kamerbrief over de nieuwe ronde steunmaatregelen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een goede klantrelatie begint met de technologie van de toekomst

Vroeger was alles beter. Nou ja, misschien niet beter, maar als we naar de ontwikkeling van technologie kijken, wel eenvoudiger. De digitale middelen die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben zijn complex en vooral talrijk. Mits goed gekozen en ingezet, verbeteren ze de dienstverlening en de persoonlijke klantrelatie behoorlijk. De uitdaging is uit […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona |10 belangrijke juridische post-coronacrisis acties voor ondernemers

Het consumentenvertrouwen is nog nooit zo snel gedaald en het IMF verwacht dit jaar een economische krimp van 7% door de corona-epidemie. De omzet van veel ondernemingen zal dus na mei 2020 structureel lager worden. Om de continuïteit van een onderneming te garanderen is het daarom van groot belang om samen met de ondernemer proactief […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Overeenkomst over nieuw pensioenstelsel, beleggingswinst wordt bepalend’
Corona | Versoepeling coronamaatregelen: wat mag er wel en niet?
Corona | Herziening WW-premie bij overwerk in 2020 opgeschort
UWV ziet forse toename WW-uitkeringen
OPLEIDINGEN
Online Open Avond 3 juni a.s.
HAN
3 juni 2020
Webinar: Belangrijkste juridische anti-crisis acties voor ondernemers
The Legal Company
4 juni 2020
Webinar: Update Wwft I: kantoorbeleid en identificatie
Fiscount
23 juni 2020
VACATURES
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN