Zo fotografeer je sneeuwklokjes | Alles over de vliegende eekhoorn | Roofvogels: de mooiste lezersfoto's
De natuur....

De natuur....

als rechtspersoon. In Eijsden-Margraten is dat zo, wat houdt het in? >
 
 
Roots
Berg(je) op, berg(je) af
Wandelen rondom Markelo

Een klein bultje heet in Overijssel meestal een belt, maar een flinke heuvel noemen ze hier met enige overmoed een berg. Rondom Markelo liggen een paar prachtige exemplaren. Je verkent ze tijdens deze wandeling, die grotendeels over het indrukwekkende landgoed Weldam loopt.
Foto: Ernst Kremers

Roots
De 10 mooiste lezersfoto's
Roofvogels

Het oordeel van de jury over deze winnende foto: "Alle kleurschakeringen van de kiekendief komen in dit licht prachtig tot hun recht. De begroeiing maakt net zo’n diagonale lijn als de pootjes en de tak in de snavel, dat maakt de foto bijzonder." Benieuwd naar de andere foto's? 
Foto: Jacob Aberkrom 

Advertorial
Roots
Tips voor de mooiste wandelingen van Nederland

In de nieuwe voorjaarseditie van In Eigen Land vind je 101 tips voor de mooiste wandelingen van Nederland, van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg. Bestel deze maar liefst 124 pagina’s dikke editie voor slechts € 4,99 en profiteer van gratis verzending binnen Nederland.

Roots
Schattig, schattiger, schattigst
De Ezo vliegende eekhoorn

Het Japanse woord voor schattig is kawaii. En als één dier de belichaming is van dat woord, is het wel de Ezo momonga, de vliegende eekhoorn die in de bossen van Hokkaido leeft. Natuurfotograaf Tony Wu trotseerde drie winters in de dichte bossen van Japans noordelijkste hoofdeiland om deze hoogvliegers in beeld te brengen.
Foto: Tony Wu/NPL

Roots
Zo fotografeer je...
Sneeuwklokjes

Als de natuur nog in winterstemming is, vallen de sneeuwklokjes extra op. Een ideaal onderwerp om mooi in beeld te brengen. Door bijvoorbeeld je lens op dezelfde hoogte te plaatsen als de bloem(en), of nog lager.
Foto: Jolanda van Velzen

Roots
Ga je mee op reis?
De vogelrijke Ardennen in het voorjaar!

Tijdens deze reis maak je kennis met de bijzondere avifauna vanuit Coo en de omliggende gebieden. Je maakt onder meer kans op hele andere soorten dan in Nederland, zoals de rode wouw, ruigpootuil, en notenkraker. En wellicht zie en hoor je grote groepen kraanvogels…
Foto: Getty Images

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden