Niet leesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Fiets

special edition

Trentin's Scott Foil

Matteo Trentin drukte vorige maand in Glasgow net voor ‘onze’ Mathieu zijn wiel over de finishlijn. Daarmee werd hij Europees kampioen. Om hem te eren maakte Scott deze special edition Foil Disc voor hem. De Foil heeft de kleuren van de kampioenstrui meegekregen, wit en blauw. Op de bovenbuis zijn kleine voetafdrukken van zijn beide kinderen te zien.

Fiets

tussen Snap en Power

Wahoo Kickr Core

Wahoo introduceert de Kickr Core, hun nieuwste direct drive smarttrainer. De Core zit zowel qua prijs als qua specs tussen de Kickr Snap en Kickr Power trainer in. De Core kan een vermogen van 1800 Watt aan en een maximale hellingsgraad van 16% simuleren. Daarmee doet hij niet echt veel onder voor de duurdere Kickr Power. Het grootste verschil zit hem in het ontbreken van een ingebouwde cadansmeter en een wat lichter vliegwiel.

Fiets

SportYV op de fiets

Eerste keer klimmen

Dat onze Yvanka het fietsvirus te pakken heeft, mag duidelijk zijn. Heerlijk vindt ze het. Maar dat fietsen kan volgens velen nóg beter. Want wat is er mooier dan een flinke beklimming? Op deze vraag kon ze nog geen antwoord geven en dus was het tijd om dit uit te proberen. En wat blijkt, het ‘heuvelachtige’ landschap van Nederland is meer dan uitdagend genoeg voor een eerste keer klimmen.

UNIEKE AANBIEDING

Een jaar lang Fiets én Procycling op de mat

Fiets zorgt ervoor dat jij het komende jaar werkelijk niets meer mist van jouw favoriete hobby. Je ontvangt namelijk een gratis jaarabonnement op Procycling inclusief de Officiële Tour de France gids bij een jaarabonnement op Fiets voor slechts €62,50. Een korting van maar liefst 51% op de totale winkelwaarde. 

Fiets
Fiets

Het effect van cafeïne

Koffie, legale doping

Een kopje koffie in de ochtend verdrijft de slaperigheid en verhoogt je concentratie. Kort gezegd is cafeïne alledaagse doping. Het middel stond tot 2004 op de lijst van verboden middelen van de WADA. 

Voedingsdeskundige Asker Jeukendrup: “Cafeïne is uniek. Het is het enige bewezen prestatiebevorderend middel dat niet meer op de dopinglijst staat. En het effect op de prestatie is heel duidelijk.”

Fiets

Wattwinst

Review: MET Manta

De zwarte MET Manta ontvingen we in maat M, goed voor een gewicht van slechts 200 gram. Volgens MET is de Manta de meest aerodynamische aerohelm op de markt.

Bij sprintsnelheden zou de Manta een voordeel van 10 Watt moeten opleveren. Merk je dat in de praktijk? En zijn 7 ventilatiegaten genoeg voor de broodnodige verkoeling? Je leest het in de review.

Fiets

Zet jij het wereldrecord?

Snelle vrouwen gezocht

Ben je vrouw en zou je een wereldrecord op je naam willen schrijven? 

Het Human Power Team, bestaande uit studenten van de VU Amsterdam en TU Delft heeft een belangrijk doel dit jaar: het vrouwen snelheidsrecord in een ligfiets verbreken! Dit willen zij realiseren door in September 2019 aan de World Human Powered Speed Challenge in Nevada mee te doen. Maar er is één probleem; ze zoeken nog een vrouw die deze uitdaging aan durft te gaan.

Fiets

Trek Madone 9.5

De 2019 Madone modellen zijn net geïntroduceerd. De SL en de SLR, nu ook met schijfremmen. 

In deze review nog het 2018 model. De Trek Madone 9.5, met de kenmerkende geïntegreerde direct mount-velgremmen. En natuurlijk de IsoSpeed decoupler vlakbij de zadelpen. Een decoupler zorgt ervoor dat de zitbuis onafhankelijk van de verbinding tussen de staande achtervork en de bovenbuis iets kan roteren. In de praktijk: ga je zitten, dan voel en zie je de staande buis wat doorbuigen. Aero en comfort dus.

Fiets

Advertorial

Fiets Onderhoud & Reparatiegids

Het seizoen loopt ten einde en de fiets gaat bijna weer naar zolder. Tijd om de Onderhoud & Reparatiegids in huis te halen

Hierin lees je alles wat je moet weten over het onderhoud aan je karretje. Aangevuld met de nieuwste ontwikkelingen vind je in deze gids precies hoe je remmen ontlucht, wielen tubeless maakt of je ketting schoonmaakt. Een echte musthave!

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer