Tacx laat een complete oplossing voor het indoorseizoen zien. Rob geeft zijn fiets een make-over, we testten de Canyon Aeroad en namen alvast een kijkje in Yorkshire waar het WK bijna begint.
 
 
Fiets
Review
Canyon Aeroad CF SLX 9.0

Deze fiets is een 1 op 1 replica van waar de Katusha-mannen mee koersen. Het is nog wel een Aeroad met velgremmen. Het grote voordeel van zo’n klassieke Aeroad is het gewicht. Deze maat M weegt 6,60 kilo. En dan is-ie nog niet eens getuned. Met een stel Zipp-wielen met tubes zal er nog snel 200 gram vanaf gaan. Menno nam hem mee voor een flinke proefrit ....

Fiets
Complete indooroplossing
Tacx Neo Bike Smart

Vorige week toonden we de indoorfiets van Wahoo al, de Kickr Bike, maar die is pas over een paar maanden te koop. Deze nieuwe Tacx NEO Bike Smart is (mondjesmaat) nu al te koop. En heeft ook nog eens een ingebouwd schermpje, een tablet/telefoonhouder én ventilatoren….cool! Wat ie kost en wat je er allemaal mee kunt lees op je op onze site.

Fiets
Getest
Stealth 29er SSL Carbon wielset

Door het hele land heen zitten ze verspreid. Custom wielbouwers. Zo ook bij onze zuiderburen. Stealth Wheels is een bescheiden onderneming met een ruim assortiment. Of je nu wielen voor je racefiets of mountainbike zoekt. Bijna alles is mogelijk. Nadat Hans in de winter al een set racewielen in de test had mochten we nu een tijd op pad met één van de lichtste 29er wielsets op de markt. Geschikt voor gravel en cross-country gebruik. 

Fiets
Reisverhaal
Yorkshire, bevangen door de wielerkoorts

Het fietsgekke Yorkshire is eind september het decor van de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg. Fiets reisde een paar maanden geleden al af naar het noorden van Engeland om het uitdagende parcours te verkennen, de sfeer te proeven, én de schoonheid van het graafschap te ontdekken. Het werd in alle opzichten een geslaagde trip.

Foto: Cycle England

Fiets
Tijdelijke restyling
Frame spuiten met Plasti-Dip

Steeds meer mensen laten hun fiets overspuiten. Mooi, weer lekker in het nieuw. Zo kan je trouwe racer zo weer een aantal jaar mee. Toch kleven er ook nadelen aan. De fabrieksgarantie vervalt meestal. Ook kan het weleens flink in de papieren lopen. Wanneer je handig genoeg bent kun je natuurlijk zelf thuis aan de slag met spuitbus en schuurpapier. Wil je iets tijdelijks dan kan dat ook. We hebben het voor je getest: Plasti-Dip!

Fiets
Custompaint met MyO
Nieuwe Orbea Orca's

Orbea heeft de topmodellen uit de Orca familie vernieuwd. Dit is het 2020 model, die lichter, stijver en meer aerodynamisch is. En dan heb je ook nog meer opties om hem te personaliseren via het MyO programma van Orbea. De kabels in de vernieuwde Orca gaan allemaal netjes binnendoor (ICR=Internal Cable Routing), of dat nu voor mechanisch of elektronisch schakelen is. En dat begint al bij het stuur, dus door het stuur, stuurpen, en dan via de balhoofdbuis het frame in.

Fiets
WK Wielrennen
Selecties zijn bekend

Mathieu van der Poel weet wie zijn zeven bondgenoten zijn in de WK wegwedstrijd. Bondscoach Koos Moerenhout neemt onder anderen Niki Terpstra en Bauke Mollema mee naar Groot-Brittannië. Op het heuvelachtige terrein kan hij rekenen op de steun van Terpstra, Mollema, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Jos van Emden en Pieter Weening. Ook de vrouwenselectie is bekend gemaakt.....

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer