Kennisbanken E-installatie
Online versie
Nieuwe technologie voor elektriciteitsopslag 

Na jaren onderzoek start het Arnhemse elektriciteitsopslagbedrijf Elestor de productie van de waterstofbromide-flowbatterij op. De technologie is bedoeld om op grote schaal en tegen lage kosten elektriciteit op te slaan. 

Lees verder >
“Ik ben geen voorstander van luchtwarmtepompen”

Aquathermie gaat nog groot worden denkt professor Andy van den Dobbelsteen. Subsidie is volgens de hoogleraar Climate Design nergens voor nodig.

Lees verder >
De techniekprofessional en de energietransitie

De energietransitie houdt veel meer in voor een techniekprofessional dan van het gas af en de keuze voor energiezuinige alternatieven. 

Lees verder >
(advertorial)
Kennismiddag Elektrische installaties
Kennismiddag Elektrische installaties
Kom op 19 september naar de kennismiddag Elektrische installaties en laat u informeren over de nieuwe delen NEN1010, diverse energiebesparingsmethodieken, kwaliteit van spanning & stroom en nieuwe technologieën. Uw kennis over elektrische installaties zal in één middag up-to-date zijn. 
NEN 1010 krijgt aanvulling over slimme (energie)installaties

NEN 1010 wordt uitgebreid met een deel over slimme energie-installaties. Want of het nu gaat om de installatie van zonnepanelen, opslagsystemen of een warmtepomp: er komt vaak meer bij kijken dan je denkt.

Lees verder >
Integratie van slimme woninginstallaties blijft taak voor de installateur

Steeds meer woningen zijn uitgerust met slimme systemen. Sommige kun je zo in de winkel kopen en zelf in huis zetten, maar alle onderdelen met elkaar laten communiceren blijft een taak voor de installateur.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Duurzaam lichtontwerp met comfort voor zowel mens als natuur

Een uniek project: een woonwijk met huizen die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen (Natura 2000) midden in een gebied vol fauna en flora. 

Lees verder >
Blog
NEN 3140: wie krijgt welke verantwoordelijkheid?

Onder NEN 3140 worden verschillende functies en verantwoordelijkheden belegd. Dit zijn voldoende onderricht persoon, vakbekwaam persoon, werkverantwoordelijke en installatieverantwoordelijke. 

Lees verder >
Whitepaper
Ledverlichting

In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden? 

Lees verder >
Topjobs
Monteur
Nooteboom Trailers B.V.
Calculator Bouw
Seven Oaks
Uitvoerder Onderhoud & Renovatie
Seven Oaks
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright