Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 4 december 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Nieuwe Tweede Kamer: wie werkte er in accountancy en belastingadvies?
De Kiesraad heeft vrijdag de officiële verkiezingsuitslag vastgesteld. Er komen best wat mensen de Tweede Kamer in met een verleden bij accountants- en belastingadvieskantoren of de fiscus, blijkt uit een rondgang van Accountancy Vanmorgen. Zo zat een VVD’er in de Raad van Bestuur bij EY en is een aanstaand DENK-Kamerlid fiscalist bij de Belastingdienst.
Lees verder »
De belastingadviseur in de problemen: de risico’s rond aansprakelijkheid en beboeting
Wanneer kan de belastingadviseur worden geconfronteerd met beboeting of aansprakelijkheid? Arnaud Booij schetst de mogelijke gevolgen voor de adviseur die in een dergelijke situatie terecht komt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Met welke opleiding start jij in februari?

Wil jij doorgroeien in accountancy? Bij de HAN in Arnhem kun je terecht voor financiële opleidingen in deeltijd. Wil jij je bachelor Accountancy halen? Of je AA-titel? Meer weten over de CSRD? Of zoek je een schakeltraject waarmee je toegang krijgt tot de AA-opleiding? Bekijk het aanbod en start in januari! Vraag ook om het gratis adviesgesprek.

Bekijk het aanbod »
Miljoenenboete PwC voor examenfraude in China en Hongkong
PwC heeft een boete van $7 miljoen opgelegd gekregen nadat meer dan 1.000 medewerkers in China en Hongkong betrapt werden op fraude bij interne trainingsexamens, bedoeld om hen vertrouwd te maken met Amerikaanse normen.
Lees verder »
Mazars benoemt nieuw lid en nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen
Mazars heeft Remco Vlemmix benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Pieter Jongstra is de nieuwe voorzitter. Henk Broeders heeft de Raad van Commissarissen verlaten na het verstrijken van zijn twee bestuurstermijnen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Finance Plus loopt voorop dankzij de software van Exact

Automatisering en het optimaliseren van processen speelt een grote rol binnen het kantoor Finance Plus. Er is dan ook veel tijd bespaard door het werken met Exact Online – besparingen van 50% zijn geen uitzondering. Collega’s zijn minder tijd kwijt en kunnen daardoor doen waar het echt om gaat: de klant bedienen en adviseren.

De ervaring van Finance Plus »
AV-Top 50 | De box 3–perikelen
In dit magazine wordt veel aandacht besteed aan arbeidsmarkt­communicatie. Communicatie en belastingen is ook een interessant onderwerp. Het moet gezegd worden, wat betreft de perikelen rondom box 3 doet de Belastingdienst dit helemaal niet slecht. Hun website was op dit punt snel op orde en er staat goede informatie op. Een ander ding is de […]
Lees verder »
Problematische schuldensituatie en kwijtschelding door de Belastingdienst
Wanneer is er sprake van een problematische schuldensituatie? En welke ruimte er is om uitstel van betaling te verlenen, als de belastingschuldige geen kwijtschelding krijgt omdat er geen sprake is van een problematische schuldensituatie?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
“Het is lastig om te doen wat de wetgever van ons vraagt”
De WTA geldt voor de accountancysector als geheel. Maar het is niet realistisch om van kleinere kantoren hetzelfde te eisen als van de Big-4. Dat betoogde Ewout Brouwers, ceo van PIA Group, tijdens het onlangs gehouden seminar Compliance in Action. Op hetzelfde evenement vroeg Marianne van Kimmenade van de NBA zich af waarom banken geen […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Van Oers wint SDU Tax Innovator Award
Tijdens het SDU-event ‘De Waardefabriek’ over innovatie en duurzaamheid heeft directeur innovatie bij Van Oers Accountancy & Advies, Jeroen Mathijssen, de Tax Innovator Award in ontvangst mogen nemen. 
Lees verder »
Banken versoepelen antiwitwasonderzoek politici
Banken gaan de witwasonderzoeken bij politiek prominente personen aanpassen. Daarbij zeggen ze zich meer te richten op de daadwerkelijke risico’s van de individuele klant. De financiële instellingen willen daarmee onnodig diepgaand onderzoek naar deze personen voorkomen, meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
Lees verder »
Omzetstijging accountancy, belastingadvisering en administratie van 6,2 procent
In het derde kwartaal van 2023 was de omzet van de zakelijke dienstverlening 8,1 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, meldt het CBS. De groei wordt deels veroorzaakt door hogere prijzen, en was opnieuw kleiner dan in voorgaande kwartalen.
Lees verder »
Exact investeert in PSD2 en lanceert geïntegreerde betaallink 
Exact lanceert een oplossing om het betalingsproces te versnellen: de geïntegreerde betaallink. Met deze betaallink kunnen facturen en automatisch verstuurde herinneringen vanuit Exact Online worden voorzien van een betaallink waarmee klanten eenvoudig de facuur kunnen betalen.
Lees verder »
Afwaardering op oude vordering terecht geweigerd
Hof Amsterdam oordeelt dat een (oud) firmant onvoldoende heeft aangetoond dat sprake is van een debiteurenvordering uit een eerdere onderneming die jaren later nog kan worden afgewaardeerd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Van Oers herpositioneert zich
NBA, Novaa en SRA publiceren naslagwerk MKB-accountancy
Wat is de link tussen JAN© en de ontslagen Jan Smit?
Accountants: ‘Veel verklaringen met beperking door CSRD’
OPLEIDINGEN
Online Excel Expert-training voor de accountant: leer nieuwe geheimen van Excel
Accountancy Vanmorgen
7 december 2023
HBO Associate degree Accountancy
Markus Verbeek Praehep
8 december 2023
Webinar; Bijpraatsessie Wwft
Extendum
8 december 2023
VACATURES
Boekhouder (m/v/x) voor 32 uur per week
Gelders Genootschap
Accountant relatie beheerder mkb in Sliedrecht
Moore DRV
Sliedrecht
Assistent Accountant Samenstel Alphen aan den Rijn
Lansigt
Alphen aan den rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN