Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 7 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA breidt corona-alert fors uit
De NBA heeft een nieuwe update uitgebracht van NBA Alert 42, Impact Coronavirus op accountantswerkzaamheden. Het is inmiddels de vijfde versie. Die vervangt de versie van 20 maart. Er zijn veel aanvullingen.
Lees verder »
Anderhalf jaar doorhaling voor AA die viermaal zakte voor kwaliteitstoetsing
Een AA die tot viermaal toe met zijn kantoor niet slaagde voor de kwaliteitstoetsing van de NBA, heeft van de Accountantskamer een doorhaling van 18 maanden opgelegd gekregen.   
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met Corona van Accountancy Vanmorgen

Op 8, 9 en 10 april van 12.00 tot 13.00 uur organiseert Accountancy Vanmorgen in samenwerking met Fiscaal Vanmorgen lunch & Learnsessies in verband met de Coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent van de actuele noodmaatregelen op dit gebied. Volg een interactieve online cursus over de Fiscale maatregelen, Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW) of Coronacrisis in de jaarrekening; een praktische aanpak. Slechts € 59,- én 1 PE-punt.

Lees verder »
NOW-loket: geen wachttijd, al 35.000 aanvragen
Ondernemers kunnen sinds maandagochtend 9.00 uur bij het UWV een aanvraag doen voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Er ontstond vrijwel direct een wachtrij door de grote toeloop, maar die rij was tegen het middaguur verdwenen. 
Lees verder »
Corona | Zorgverzekeraars compenseren zorgaanbieders
Zorgverzekeraars gaan zorgaanbieders financieel helpen als zij inkomsten mislopen tijdens de coronacrisis, zo heeft koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) aangekondigd. Zorgaanbieders die niet direct betrokken zijn bij de zorg aan coronapatiënten, kunnen in aanmerking komen voor een maandelijkse continuïteitsbijdrage.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Actualiteiten oudedagsvoorzieningen

Wat zijn de nieuwe en komende wettelijke maatregelen van het Pensioenakkoord? Denk aan het voorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Ruben Stam praat u op 12 mei bij en gaat ook in op de actualiteiten lijfrentevoorzieningen, recente rechtspraak en beleidsbesluiten en op de invloed van Corona op o.a. de pensioenpremies en dekkingsgraden.

Lees verder »
Jarenlange celstraffen voor internationale BTW-fraude
De rechtbank in Almelo heeft maandag zes verdachten veroordeeld tot celstraffen tot vijf jaar voor hun rol in een grootschalige internationale BTW-carrouselfraude. Ze zijn schuldig bevonden aan valsheid in geschrift, belastingfraude, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.
Lees verder »
Corona | Flynth vraagt aandacht voor situatie ondernemers na crisis
Flynth heeft het Register Belastingadviseurs gevraagd om bij Financiën aandacht te vragen voor de fiscale situatie van ondernemers ná de coronacrisis. ‘Er leven onder klanten van Flynth namelijk grote zorgen over het voldoen van hun belastingschulden, waarvoor zij op dit moment drie maanden uitstel van betaling hebben gekregen.’
Lees verder »
Corona | Regeling NOW op drie punten aangepast
Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de Tweede Kamer laten weten dat de regeling Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) op drie punten is aangepast.
Lees verder »
Corona | ‘Frauderisico noodmaatregelen incalculeren, maar misbruik niet voor lief nemen’
De steunmaatregelen die de overheid voor ondernemers heeft getroffen, zijn fraudegevoelig. Dat betekent nog niet dat misbruik nu voor lief moet worden genomen, schrijft hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer in het FD.
Lees verder »
Thuiswerken was voor zeven op de tien accountants al normaal
Door de overheidsmaatregelen om het coronavirus terug te dringen, werken veel mensen thuis. Voor 39% van de werkenden was dat voor de corona-uitbraak al een periodiek terugkerende zaak, blijkt uit CBS-cijfers. Onder accountants werkte 70% al (soms) thuis.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Veilig online samenwerken tijdens coronacrisis

Het coronavirus houdt de gemoederen bezig. Natuurlijk op het gebied van onze gezondheid, maar voor ondernemers is het voortbestaan van hun bedrijf bijna net zo belangrijk. En waarschijnlijk hebben ze jou, hun accountant en financieel expert, op dit moment hard nodig.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
FIOD houdt mondkapjesfraudeurs aan
Aantal starters in eerste kwartaal stabiel
Tarief aftrekbare verblijfskosten transportondernemers een euro omhoog
‘Kredietverzekeraars brengen detailhandel in problemen’
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (2
Fiscount
14 april 2020
Webinar FinOps: Inleiding in de taal van IT
NBA Opleidingen
16 april 2020
Coronacrisis in de jaarrekening, een praktische aanpak
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 april 2020
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN