Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 24 oktober 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Tweede tuchtklacht van dezelfde familie tegen vorig jaar veroordeelde RA
Een RA liep vorig jaar tegen een doorhaling van drie maanden aan omdat hij onvoldoende kritisch een dubbelrol had geaccepteerd als bestuurder van een holding én een daaraan gelieerde stichting administratiekantoor.
Lees verder »
Nieuwe vestiging Moore DRV Europoort in Rotterdamse Waalhaven
Moore DRV heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van ongeveer 2.800 m² kantoorruimte in Port City III, een kantoorgebouw in het maritieme zakencentrum van Rotterdam aan de Waalhaven. De vestiging van Rijkse in Barendrecht zal samen met de vestiging van Moore DRV in Oud-Beijerland begin 2024 verhuizen naar de Waalhaven, meldt Rijkse op de […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Door slimmer te werken krijg jij je werkdruk onder controle

De btw-maand, maar ook de periodes rondom de maand- en jaarrekeningen leiden bij veel accountants tot stress en het maken van overuren. Deze werkdruk blijft, door personeelstekorten en complexe regelgeving, alleen maar toenemen. Dat kan anders. Ontdek hier de beste praktische tips en handvatten om een eind te maken aan deze piekdrukte.

Download het e-book »
Voldoende reden voor ING en Rabobank om klanten goudmijnbedrijf te waarschuwen voor fraude
Offshore goudmijnbedrijf Tagiuk Gold uit Alaska spande onlangs een kort geding aan tegen ING en Rabobank, omdat de banken betalingen aan Tagiuk bevroren en de rekeninghouders waarschuwden voor fraude. Het Amerikaanse bedrijf biedt in Nederland zogenoemde forward gold sales aan, waarbij de consument met korting goud koopt dat nog gedolven moet worden.
Lees verder »
Nieuw subsidiebesluit leidt sneller tot vpb-plicht gesubsidieerde instelling
Op 8 augustus 2023 is een nieuw subsidiebesluit gepubliceerd, waarmee het bestaande besluit van 23 december 2005 is vervallen. Het oude subsidiebesluit was aan vervanging toe, dat was wel duidelijk. Helaas lijkt het erop dat het vervangende besluit voor gesubsidieerde instellingen eerder een beperking dan een verruiming oplevert om buiten de vennootschapsbelastingheffing te blijven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 8 november in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Voorlopig geen verzuimboetes btw e-Commerce
Staatssecretaris van Rij van Financiën heeft besloten tot 1 juni 2024 geen betaalverzuimboetes op te leggen aan ondernemers die deelnemen aan de regeling EU btw e-Commerce. Dat heeft hij afgelopen vrijdag laten weten in een Kamerbrief. De gederfde (boete-)inkomsten bedragen circa €12 miljoen.
Lees verder »
Niet opgegeven (buitenlands) inkomen uit sparen en beleggen leidt tot vergrijpboetes
Omdat een belastingplichtige man opzettelijk heeft verzuimd om in zijn aangifte aan te geven dat hij een tweetal bankrekeningen op een buitenlandse bank bezat, oordeelt rechtbank Noord-Nederland dat er sprake is van een nieuw feit en navorderingsaanslagen en vergrijpboetes terecht zijn opgelegd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Pesten op het werk; wat kan uw klant daaraan doen?
Pesten op het werk is een groot probleem. Zowel voor uw klant, als voor de medewerker zelf. Een kwart van alle werkenden heeft namelijk weleens te maken met collega’s die roddelen, iemand uitlachen of zich op een andere manier vervelend gedragen op het werk. Maar wat kan uw klant daar als werkgever aan doen?
Lees verder »
Nextens eerste partij die digitale aangifte dividendbelasting ondersteunt
Gebruikers van Nextens kunnen vanaf januari 2024 hun aangifte dividendbelasting digitaal indienen. Nextens kondigt deze ontwikkeling aan nadat deze maand bekend is geworden dat het vanuit de Belastingdienst mogelijk wordt om dividendbelasting digitaal aan te geven. Tot nu toe moest dit nog altijd op papier.
Lees verder »
Bedrijven en poortwachters pleiten voor meer regie overheid bij witwassen
Een nationaal coördinator vanuit de overheid, informatiedeling tussen poortwachters in de keten en een onderling waarschuwingssysteem om criminelen te weren. Deze en andere voorstellen op het gebied van witwassen doen banken, verzekeraars, makelaars, trustkantoren, notarissen (poortwachters) en ondernemers in een gezamenlijk rapport.
Lees verder »
Afhakende sollicitanten of zelfs ontslagnemers vanwege ontbreken pensioenvoorziening
43% van de werkgevers die geen pensioenvoorziening hebben voor hun werknemers denkt dat er wel eens een sollicitant is afgehaakt omdat ze geen pensioenvoorziening hebben. 40% denkt dat er zelfs wel eens een werknemer is vertrokken omdat ze geen pensioenvoorziening hebben.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hof: accountant uitte onverholen dreigement aan zoon Tineke Verburg over afwikkeling erfenis
Consultatie box 3-wet: SRA voor vermogenswinstbelasting, NBA tevreden met huidige voorstel
Nieuwe tuchtklacht tegen al eerder veroordeelde accountant FIOD
Datum poststempel is bewijsrechtelijk uitgangspunt
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie
Markus Verbeek Praehep
30 oktober 2023
NBA verplicht PE-onderwerp 2023: Duurzaamheid
Extendum
31 oktober 2023
Eindejaarsdilemma’s bij lijfrenten
Accountancy Vanmorgen
22 november 2023
VACATURES
Vacature Controller (HBO)
Moni
Amersfoort, Zwolle of Amsterdam
Medior/Senior Product Specialist Samenstellen
Caseware
Apeldoorn
Gevorderd Assistent Accountant
Flantúa
| Nieuwegein | Hardinxveld-Giessendam | Geldermalsen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN