Eropuit met Roots - 15 februari
Roots

Vogelwandelen

VOORJAARSVOGELEN LANGS DE VOOROEVER

Onder Medemblik in Noord-Holland ligt de Vooroever, een buitendijks natuur- en recreatiegebied ter bescherming van de dijk. Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een waar vogelparadijs. Roots stippelde er nieuwe vogelwandeling uit. En profiteer van het arrangement waarbij je slaapt in een hotelhuisje.

Roots

Grote Roots Natuurfotowedstrijd

MAAK MEER KANS OM TE WINNEN

Doe jij ook mee aan de Grote Roots Natuurfotowedstrijd? Jurylid René Alblas van Roots geeft je vijf handige tips om je winkansen te vergroten. Wie weet win jij wel de reischeque t.w.v. € 2.000!
Foto: Hans van Wijck

Roots

Fiets en Wandelbeurs

WIN KAARTEN

De Fiets en Wandelbeurs, van 2 tot 4 maart in Jaarbeurs Utrecht, staat ook dit jaar bol van de activiteiten. Een van de thema’s is navigeren met je gps. Hoe navigeer je met een smartphone, hoe maak je wandelroutes met RouteYou en hoe vind je de weg in de bergen? Verder natuurlijk veel lezingen, workshops en stands. Roots geeft 10 x 2 kaarten weg.
Foto: Kaghat Hatim

Roots

Natuurkennis

VROEGE BLOEIERS

Als de natuur nog grauw en winters is, versiert het klein hoefblad het landschap al. In februari staan deze gele bloemen, die wel iets van een paardenbloem hebben, in bloei. Niet alleen het tijdstip waarop ze bloeien is bijzonder, ook de volgorde van ontwikkeling.
Foto: Sjani van Ophemert

IN DE NIEUWE ROOTS VAN MAART:

- Op kraambezoek bij aalscholvers

- Egels: stekelige nachtbrakers

- Wandel in het spoor van de ijstijd

- Fotogenieke plekken in Vlaanderen

- Madagaskar: schateiland vol natuur

- Onmisbare natuurboeken

Roots
Roots

Wandel-app

WANDELEN MET JE SMARTPHONE

Ken je de app Wandelen al? Het is de enige en onafhankelijke app waar je snel alle wandelingen in je omgeving kan inzien. Naast een selectie van wandelroutes die eerder in Roots hebben gestaan, vind je ook routes van onder meer Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De basisapp is gratis.
Foto: Daniël Mulder

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer