Distelvlinder vliegt 4.000 km naar Nederland | 5x kans op een Bee Pink-box | Spot nesten van gierzwaluwen | Grootste foto's van kleine knagers
SUPERZANGER

SUPERZANGER

Nu te horen in onze podcast: de magische zang van de nachtegaal. Luister maar...
Roots
Nieuwe natuurwandelroute
DOOR HET DRENTSE FOCHTELOËRVEEN

Roots heeft een nieuwe wandelroute uitgezet in en rond het Drentse Fochteloërveen, waar je kans maakt op het zien van kraanvogels. De wandelkaart en de routebeschrijving vind je in het nieuwe juninummer. De gratis gps-track vind je online.
Foto: Niels Kooyman

Roots
Nu te zien: vlindertrek
EEN TOCHT VAN 4.000 KILOMETER

De trek van de Amerikaanse monarchvlinder is beroemd, maar minstens zo indrukwekkend is de trek van de distelvlinder. Die steekt de Sahara en de Middellandse Zee over en zwerft via Zuid-Europa naar het Noorden. In mei arriveert deze kleurrijke vlinder in Nederland. Met in zijn kielzog de atalanta en de kolibrievlinder.
Foto: Theo Bosboom

Roots
Foto van de Maand
DE 10 MOOISTE KLEINE KNAGERS

Deze 10 prachtige foto’s zijn de winnaars van onze wedstrijd Foto van de Maand. Het thema voor maart was kleine knagers. Geniet van de eekhoorns, muizen, konijnen, ratten en siesels…
Foto (uitsnede): Patricia de Gruiter

Roots
Zoek mee naar:
NESTPLEKKEN VAN DE GIERZWALUW

Overwinteren doet de gierzwaluw in Afrika, maar zijn jongen krijgt hij hier. Vogelbescherming Nederland wil de gierzwaluw beter beschermen en brengt daarom deze zomer zoveel mogelijk nestplekken in kaart. Jij kunt daarbij helpen.
Foto: iStock

Gratis verzending
NU VERKRIJGBAAR

In deze nieuwste editie van Roots wandelen we langs de Oude Maas, gaan we op audiëntie bij de koninginnenpage, vieren we het eerste lustrum van het Tiny Forest, maak je een wandeling door Drents hoogveen, en nog heel veel meer…

 Bestel deze editie nu in onze webshop en betaal tijdelijk géén verzendkosten naar adressen binnen Nederland!

Roots
Roots
Wat een vraag!
WAAROM ZINGEN VOGELS BIJ ZONSOPGANG?

Buiten is het nog donker, maar de eerste vogels laten al van zich horen. Roots zocht uit waarom vogels zo luidkeels zingen als de zon zich aankondigt.
Foto: Hans van Wijck

Roots
Wereld Bijendag
WIN EEN BEE PINK-BOX

Het is vandaag Wereld Bijendag. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor de bij. De Vereniging Pink Lady Europe heeft daarom een Bee Pink-box samengesteld met daarin onder meer informatie, een zakje biologische bloemzaden en andere zaken die bijdragen om bijen en andere bestuivers in Nederland te beschermen.

Roots mag 5 van deze boxen weggeven. Kans maken? Mail dan voor 27 mei 2021 je naam en adresgegevens o.v.v. 'Bee Pink' naar: info@rootsmagazine.nl.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden