Een nieuwe anti-lhbtiq-wet is een gevaar voor de aidsbestrijding in Oeganda, maar er is ook hoopvol nieuws uit Afrika.
 
E-mail slecht leesbaar? Klik hier
 
lees verder
 
 
Beste supporter,
 
 
 
Hoopgevende ontwikkelingen in 12 Afrikaanse landen. Tijdens een conferentie in Tanzania hebben deze landen een verklaring ondertekend om hiv en aids onder kinderen te beëindigen voor 2030. In vergelijking met volwassenen loopt de zorg voor kinderen namelijk enorm achter. Zo was het hiv-medicijn voor kinderen verre van ideaal. Gelukkig is er nu een kindvriendelijke pil, die in Zimbabwe met steun van Aidsfonds al wordt ingezet. In nog eens vijf landen gaan we dit medicijn straks versneld uitrollen.
 
 
 
lees verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe anti-lhbtiq- wet in Oeganda
Het Oegandese parlement heeft een nieuwe anti-lhbtiq-wet aangenomen. Daarmee wordt alleen al zeggen dat je homo of trans bent strafbaar met 10 jaar in de gevangenis. Homoseksueel contact was al strafbaar, maar nu hangt ook de doodstraf boven het hoofd wanneer één van de partners hiv heeft of nog geen 18 is.
 
lees meer
 
 
 
In Oeganda anti lhbtiq wet aangenomen
 
 
 
 
 
 
Langdurig onderzoek genezen persoon
Opnieuw is er iemand genezen verklaard van hiv na een stamceltransplantatie. Nog niet eerder werd iemand die stopte met hiv-medicatie, na het ondergaan van een stamceltransplantatie, zo lang gevolgd door wetenschappers. Benieuwd naar de bevindingen van het onderzoek?
 
lees meer
 
 
 
Landgdurig onderzoek genezen persoon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Luistertip: Podcast Uitgedokterd op BNR
Gelukkig staat de aidsbestrijding nu hoog op de agenda bij vele wetenschappers, bestuurders, artsen en hulpverleners. Dat was jarenlang niet het geval. In het eerste seizoen van de podcast Uitgedokterd, luister je naar verhalen over hoop, wanhoop en het verloop van 40 jaar hiv. 
 
luister hier
 
 
 
Luistertip: Podcast Uitgedokterd op BNR
 
 
 
 
 
Wat vind jij van deze e-mail?
 
 
Volg ons op
 
 
 
Contact  |  Privacy
 
 
Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven over het werk van Aidsfonds. Liever geen e-mails meer ontvangen? Meld je hier af.