Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 4 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Nieuwe wijzigingen NOW, nog geen duidelijkheid over accountantsverklaring
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vrijdag enkele wijzigingen aangekondigd in de NOW-regeling. Het eerder aangekondigde verschaffen van helderheid onder welke grens een accountantsverklaring niet zal worden vereist zit er op dit moment nog niet in, meldt de minister:
Lees verder »
Corona | Welke sectoren en regio’s kregen tot nu toe de meeste NOW-toekenningen?
UWV heeft alle cijfers over het gebruik van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) op een rij gezet. De horeca- en cateringsector heeft het grootste aandeel in het aantal goedgekeurde aanvragen, daarna volgen de sectoren detailhandel en overige commerciële dienstverlening.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar waarderen van vastgoed

13 mei 2020 • PE 2 • 19.00-21.15 uur
Na het volgen van deze cursus heeft u meer inzicht in de reikwijdte en toepassingsmogelijkheden van diverse waarde begrippen en waarderingsmethoden van vastgoed.
Meld u nu aan voor dit webinar>>

Lees verder »
Corona | ‘Voor sommige bedrijven in de sierteelt was het van de ene op de andere dag klaar’
De financiële toestand van zijn klanten in de tuinbouw is heel wisselend, weet relatiemanager tuinbouw bij ABAB Accountants Mike Aldewereld. De sierteelt krijgt momenteel harde klappen en ontkomt niet aan faillissementen, maar aan de andere kant ontstaan er ook veel nieuwe innovatieve ideeën.
Lees verder »
Corona | Hoe om te gaan met het gebruikelijk loon?
Degene die een aanmerkelijk belang heeft in een vennootschap én arbeid verricht voor die vennootschap, heeft te maken met de gebruikelijkloonregeling. Nu door de coronacrisis niet altijd meer gewerkt kan worden voor de vennootschap of de omzet (grotendeels) plat ligt, is het de vraag wat je moet doen met de afspraken die in het verleden […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

13, 14 en 15 mei | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (NIEUW), De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit of Reorganiseren kun je leren, ontslagaanvragen door de corona-crisis (NIEUW). Slechts € 59,-.

Lees verder »
Corona | De NOW-regeling: 10 plichten voor de werkgever
Als de werkgever NOW-subsidie krijgt van UWV als tegemoetkoming in de loonkosten heeft hij wel een aantal plichten. Lees hier om welke tien verplichtingen het gaat:
Lees verder »
Corona | Banken breiden uitstel van aflossingen uit, tot nu toe zeven miljard euro ondersteuning
ABN AMRO, ING, Rabobank en Triodos Bank hebben afgesproken de mogelijkheid voor ondernemers tot uitstel van de betaling van aflossingen uit te breiden. Sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart hebben banken in Nederland inmiddels ruim 111.000 ondernemers en bijna 24.000 consumenten financieel meer lucht gegeven.
Lees verder »
Vermogen en fiscaliteit, ontslagaanvragen, liquiditeit en (dis)continuïteit: experts praten u bij over de impact van corona
Vermogen en fiscaliteit, ontslagaanvragen en liquiditeit en (dis)continuïteit: het zijn belangrijke actuele onderwerpen voor accountants die hun klanten door de crisis helpen. Daarom is er op 13, 14 en 15 mei een nieuwe ronde Lunch & Learnsessies. De interactieve online sessies kregen van eerdere deelnemers met een 8,5 gemiddeld een hoge waardering.
Lees verder »
Corona | Aanvraag NOW na WTV-aanvraag uiterlijk 31 mei indienen
Werkgevers hebben tot en met 31 mei de tijd om een NOW-aanvraag in te dienen. Er is geen onderscheid voor werkgevers die een WTV-aanvraag hebben ingediend, heeft het UWV bevestigd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, wat is de impact van snelle digitalisatie op de relatie met je klanten?

Dat digitaliseren een noodzaak is, is voor veel bedrijven en kantoren al lang duidelijk. Dat we daar door de uitbraak van COVID-19 echt niet meer omheen kunnen, voorzag niemand. Sneller dan ooit wisselden we van een gestage digitale transitie waarin de persoonlijke klantrelatie leidend was, naar een razendsnelle omslag waarin digitale tools de basis zijn […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Ontslag om bedrijfseconomische redenen tijdens coronacrisis: wanneer kan het?
Belastingafspraken met Ikea worden nader onderzocht
Personalia: Hans van der Noordaa president-commissaris Deloitte
Loonkloof mannen en vrouwen blijft slinken
OPLEIDINGEN
Webinar HR meets Marketing
Afas Software
4 mei 2020
Webinar: Customers the day after tomorrow
Yuki
6 mei 2020
Webinar: Beperk de schade! Aandachtspunten BTW in het corona-tijdperk
Fiscount
7 mei 2020
VACATURES
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN