Nieuwe WWS (tweede cursus gepland)

3 years ago


Text only:

Korte introductie van deze nieuwsbrief
(zichtbaar in mailclient voor het openen...)
Open deze nieuwsbrief in je browser

Wat brengt het nieuwe WWS?Vanwege grote interesse tweede cursus op 9 septemberDe nieuwe invulling van het puntenstelsel voor zelfstandige woningen zijn bekend gemaakt. Wil u precies weten wat ze voor u betekenen, schrijf u dan in voor de cursus "het nieuwe WWS". Let op: vanwege grote interesse loopt de cursus op 3 september snel vol. Daarom is nu een tweede cursus gepland op 9 september. De cursus levert 5 PE-punten op. Kijk HIER voor meer informatie en inschrijven.
Vernieuwd woningwaarderingsstelsel
Vanaf 1 oktober krijgt u te maken met het nieuwe Woningwaarderingsstelsel (WWS) voor zelfstandige woonruimte. Daarin krijgt de WOZ-waarde een rol. Dit kan (verstrekkende) gevolgen hebben voor uw exploitatie.
De veranderingen zijn beschreven in deze MG Circulaire. Hierin staan meer veranderingen dan alleen de WOZ-waarde die deel uit gaat maken van het WWS. Ook vindt u er bijvoorbeeld de nieuwe puntentabellen.
Liberalisatiegarantie
Met de circulaire is de liberalisatiegarantie voor nieuwbouwwoningen een feit. Deze regeling houdt in dat een specifieke groep nieuwbouwwoningen 40 punten opslag krijgt. Dit geldt voor woningen die worden opgeleverd in 2015-2019 en op alle WWS-onderdelen exclusief de WOZ-punten minimaal 110 punten hebben. Zo wordt voorkomen dat schommelingen in de WOZ-waarde tijdens de bouw het puntenaantal bij oplevering te laag is voor geliberaliseerde verhuur.
Nieuwe definitie serviceflatwoning
Serviceflats krijgen momenteel een opslag van 35%. Vanaf 1 oktober wordt het begrip 'zorgwoningen' gebruikt in plaats van serviceflats en zijn andere voorwaarden gesteld voor de 35% opslag. Leest u deze voorwaarden dus goed door; mogelijk heeft de wijziging voor u consequenties.
 


 


© 2015 Vastgoed Belang
U heeft zich aangemeld voor updates van Vereniging Vastgoed Belang via onze website
Dit bericht is verzonden aan Nnewsletter@newslettercollector.com. U kunt zich direct uitschrijven of uw voorkeuren aanpassen.
Heeft u nog verder vragen, neemt u dan contact op met
Vastgoed Belang
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA Amsterdam
Telefoon: (020) 34 63 123
E-mail: info@vastgoedbelang.nl

vastgoedbelang.nl

Categories: Real Estate
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019