Ontdek de natuur met Roots - 04 oktober
Roots

Nieuw natuurommetje

OTTERLOSE BOS: OVER OUDE STUIFDUINEN

Roots selecteert maandelijks een natuurommetje. In oktober is dat een ruim 6 kilometer lange herfstroute door het Otterlose Bos in het nationale park De Hoge Veluwe. Onderweg loop je over oude stuifduinen, passeer je een jeneverbessenbos en misschien vind je wel heksenboter. Inclusief gratis gps-track.
Foto: Paul Böhre

Roots

Natuurfotografie Festival

NATURE TALKS

Vind jij het maken van natuurfoto's ook zo leuk, wil je meer leren, praktisch bezig zijn en vind je het mooi om naar foto's en films te kijken gemaakt door nationale & internationale toppers? Kom dan in het weekend van 10 en 11 november naar het Nature Talks Photo Festival in Congrescentrum ReeHorst te Ede. Het festival biedt veel in twee dagen: ruim 50 fotolezingen, natuurfilms, een fotowedstrijd, een grote fotografiebeurs, exposities, fotoworkshops en masterclasses. Roots is ook aanwezig op het festival. Prijs: vanaf € 25.
Foto: Mario Suarez Porras

Roots

Natuurkennis

MOOIE MAANDAGEN

De laatste dagen zie je ’s ochtends bij daglicht (en als er geen wolken zijn) de maan aan de hemel staan. Hoe kan dat eigenlijk? Govert Schilling, die als wetenschapsjournalist veel over sterrenkunde schrijft, geeft antwoord.
Foto: iStock

Roots

Nu te zien

VUURGOUDHAAN

Met z’n 9,5 cm is de vuurgoudhaan slechts een fractie groter dan de ‘gewone’ goudhaan, ons allerkleinste vogeltje. Ze zijn nu te zien want begin oktober piekt de najaarstrek. Maar hoe onderscheid je hem van de gewone goudhaan?
Foto: iStock

DOE-BOEK VOGELS

Het is Kinderboekenweek. Verras je kind of kleinkind daarom met het nieuwe Doe-boek Vogels van Roots. Het Doe-boek Vogels brengt op een vrolijke en creatieve manier de natuur dichterbij. Met puzzels, kleurplaten en prachtige illustraties wordt de vogelwereld in beeld gebracht. Een inspirerend boek voor jong én oud.

Roots
Roots

Wildlife Film Festival

80 NATUURFILMS IN 5 DAGEN

Voor de mooiste natuurdocumentaires ga je naar Rotterdam waar van 24 t/m 28 oktober het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) wordt gehouden. Het WFFR is het enige wildlife filmfestival in Nederland en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. De voorverkoop is 1 oktober begonnen. Roots-lezers ontvangen € 2 korting op een toegangskaart.
Foto: George Karbus

Roots

BELEEF DE HERFST MET ROOTS

De herfst is begonnen! Een geweldig seizoen om er in de natuur op uit te gaan. Om het najaar zowel binnen als buiten te beleven, heeft Roots twee prachtige boeken gemaakt: het Doe-boek Vogels en De mooiste boswandelingen van Nederland. Je kunt deze boeken nu cadeau krijgen bij een abonnement op Roots!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer