Nieuws juli 2014

4 years ago


Text only:

is deze mail moeilijk leesbaar? klik hier voor de webversie
Nieuws van het
zeeuws archief
juli 2014
nieuw
Nieuw: wij scannen voor u op verzoek
Het Zeeuws Archief is onlangs gestart met het ontwikkelen van een nieuwe service, waarbij u op verzoek archiefstukken door ons kunt laten scannen. In de kolom hiernaast leest u daar meer over. We zijn benieuwd naar uw ervaringen met deze nieuwe dienst, zodat we waar nodig zaken kunnen aanpassen en verbeteren. Dus laat u horen!
Lees meer
voorbeeld
Bruiloftslied in de herhaling
Een bijzonder scanverzoek dat wij onlangs kregen ging om een schriftje uit 1938 met bruilofts-liederen. Nazaten van het toen-malige bruidspaar waren zo enthousiast over deze vondst, dat ze het schriftje wilden laten scannen, om de liederen op een bruiloft anno nu opnieuw te kunnen zingen. 
 
interview
Studiezaalcoördinator
Maaike Doorenbos vertelt...
"Steeds meer archiefonderzoek gebeurt online," weet coördinator studiezaal Maaike Doorenbos. "Daarom willen wij graag ook steeds meer archiefstukken online aanbieden. Helaas is het niet haalbaar, financieel noch organisatorisch, om de ruim 17 km archief in onze depots in één keer te digitaliseren. Gelukkig kunnen sommige belangrijke archieven al wel projectmatig gescand worden. Bijvoorbeeld het door Unesco tot werelderfgoed benoemde archief van de Middelburgse Commercie Compagnie, vanwege zijn belang voor de geschiedenis van de slavernij.
Daarnaast bieden we sinds kort de mogelijkheid om archief-stukken die iemand persoonlijk belangrijk vindt, op verzoek te laten scannen. Omdat hij onderzoek doet naar Fort Lillo bijvoorbeeld of naar de ambachtsheerlijkheid Duinbeek, het religieuze leven in Groede, schippersvereniging Schuttevaer en zo kan ik nog tal van andere onderwerpen noemen.
Belangrijk bij het scannen op verzoek is in ieder geval dat een archief voldoet aan bepaalde eisen. Wat die eisen zijn, leggen we uit op onze website. En daar leggen we ook uit hoe je gehonoreerde scans kunt betalen met het systeem van zogenaamde credits."
Lees meer
 
downloaden
Bestaande scans kopen
Van sommige archiefinventaris-sen zijn al scans beschikbaar. Dat staat dan in de toegang vermeld. U kunt deze scans online bekijken met een loep. Tegen betaling kunt u ze ook in zijn geheel bekijken en downloaden. Op onze website leest u hoe dat precies werkt. 
Lees meer
woensdag 13 augustus 2014
Patriottenwandeling door Middelburg
Op 13 augustus 2014 loopt historicus Peter Sijnke van het Zeeuws Archief langs de sporen van de botsingen tussen hervormingsgezinde patriotten en prinsgezinde orangisten in 1787. Aanmelden is noodzakelijk, want er is slechts plaats voor 25 deelnemers. Dus wees er snel bij!  Lees meer
 
  
 
 www.zeeuwsarchief.nl
 © 2014 Zeeuws Archief
wilt u liever geen nieuws meer ontvangen? klik dan hierDeze e-mailing is verzorgd met MailingLijst

Zeeuwsarchief.nl

Categories: History
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018