Nieuws maart 2015

3 years ago


Text only:

is deze mail moeilijk leesbaar? klik hier voor de webversie
Nieuws van het
zeeuws archief
maart 2015
inundatie walcheren
Nationale herdenking 4 & 5 mei in Zeeland
Dit jaar is Zeeland gastprovincie voor de nationale herdenking op 4 en 5 mei. Samen met het Nationaal Comité organiseren diverse Zeeuwse instanties waaronder het Zeeuws Archief een symposium, een onderzoek, een boekje en enkele (digitale) exposities over de strategische inundatie van Walcheren, 70 jaar geleden. Centraal daarbij staan de betekenis van de inundatie voor de bevrijding van Nederland en de ingrijpende gevolgen ervan voor mens, dier en landschap.
Lees meer
nieuw
Sleutel tot 't verleden!
Het Zeeuws Archief heeft een nieuwe usb-sleutel. Handig omhet digitale kopieën van archief-stukken en afbeeldingen uit onze collectie op te slaan. 
De sleutel heeft een capaciteit van 8GB en kost € 7,50 per stuk exclusief verzendkosten.
Bestellen
 
verenigde naties
Slavenreis Eenigheid in VN-Raad voor de Mensenrechten
Zaterdag 21 maart 2015 is het internationale dag tegen racisme en rassendiscriminatie. Ter gelegenheid van deze dag organiseren de Verenigde Naties (VN) op vrijdag 20 maart het debat 'Learning from historical tragedies to combat racial discrimination today'. Dit debat is de start van het internationale decennium gewijd aan mensen van Afrikaanse afkomst (2015-2024) en is onderdeel van de 28ste sessie van de Raad voor de Mensenrechten in Genève. Tijdens deze sessie worden tal van mensenrechtenkwesties behandeld. Joachim Ruecker, 
de voorzitter van de Raad, heeft het Zeeuws Archief uitgenodigd om op 20 maart deel te nemen aan het debat door de blog en de educatiewebsite over de slavenreis van het MCC-schip 'De Eenigheid' (1761-1763) te presenteren; een internationaal podium voor het archief van de Middelburgse Commercie Compagnie (MCC).
Lees meer
 
digitaal bewaren
e-Depot voor Zeeuws Archief
Bijna al onze informatie is tegenwoordig digitaal, ook dat van de overheid. Daarom ontwikkelen het Nationaal Archief en de Regionale Historische Centra in Nederland een gezamenlijk e-Depot. Dat is een digitale ruimte waar de aangesloten overheden hun digitale archief in kunnen opslaan. Tegelijkertijd omvat het de techniek, processen en proce-dures die ervoor zorgen dat digitale archieven in de toekomst bewaard blijven en geraadpleegd kunnen blijven worden.
Het ontwikkelingsproces is te volgen via onze website
agenda
Activiteiten in 2015
Tot 10 april - schilderijen van Zeeuwse boerderijen voor en na de inundatie
Voorjaar - cursussen via de ZVU
Tot 31 december - tentoonstelling 'Aan boord van een slavenschip'
Hele jaar - speurtochten uit de serie 'Geschiedenis ligt op straat'.
 
   
 
   www.zeeuwsarchief.nl
   © 2015 Zeeuws Archief
wilt u liever geen nieuws meer ontvangen? klik dan hierDeze e-mailing is verzorgd met MailingLijst

Zeeuwsarchief.nl

Categories: History
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018