Nieuws van vandaag


Flevoland - 'Bijzondere' jaarwisseling voor ziekenhuizen, gemeenten noemen het rustig

01-01-21

De jaarwisseling is in Flevoland relatief rustig verlopen. Dat zeggen de verschillende gemeenten. Voor de ziekenhuizen was het een ongewoon oud & nieuw: er kwamen nauwelijks mensen binnen met vuurwerkgerelateerde verwondingen.

Woordvoerder Peter Pels van het Flevoziekenhuis spreekt over een hele bijzondere jaarwisseling. "Dit was echt het omgekeerde beeld van wat we normaal hebben. Er was echt wel verschil te merken." Wat vooral opvallend was, was dat het overdag drukker was dan in de nacht. Er kwamen zestig patiënten binnen op oudejaarsdag, waarvan de helft met een COVID-verdenking. Een deel daarvan is ook opgenomen. Er kwamen drie mensen binnen die zoveel alcohol hadden gedronken dat ze naar het ziekenhuis moesten. Ook was er één geval van geweld tegen een hulpverlener, daar is de politie ook bij geweest. "Dat klinkt allemaal heel heftig maar is echt een verandering ten opzichte van eerdere jaren", aldus Pels.


Lees meer

Almere - Hotel Best Western Mandelaplein op oudejaarsavond overvallen

01-01-21

Twee jongeren van rond de 14 jaar hebben op oudejaarsavond een overval gepleegd op het Best Western hotel in Almere Stad. Ze bedreigden een medewerkster van het bedrijf aan het Mandelaplein met iets wat op een vuurwapen leek, aldus de politie. Ze zijn daarna in de richting van de Stedenwijk gevlucht.


Lees meer

Flevoland - Liefdevolle nieuwjaarsgroet van Flevolandse burgemeesters

01-01-21

De nieuwjaarstoespraken van de burgemeesters en de Commissaris van de Koning kunnen dit jaar niet op de traditionele manier worden uitgesproken. Daarom hebben alle bestuurders een boodschap ingesproken voor de camera van Omroep Flevoland.


Lees meer

Lelystad - Twee illegale nieuwjaarsfeesten beëindigd

01-01-21

De politie heeft in Lelystad tijdens de jaarwisseling twee illegale feesten beëindigd. Dat laat de gemeente weten. Op beide feesten waren zo'n twintig mensen aanwezig. Er zijn geen aanhoudingen voor verricht.

Het ene feest werd in een huis gehouden, het andere in een bedrijfspand.


Lees meer

Zeewolde - Wielrenster Van Deudekom zet mensen met een beperking in beweging

01-01-21

Odette van Deudekom uit Zeewolde wil mensen met een visuele beperking stimuleren om aan sport te doen. Ze gaat Flevolanders kennis laten maken met de mogelijkheden die er zijn voor aangepast sporten in de provincie.

Van Deudekom heeft zelf ook een visuele beperking en deed in 2016 in Rio de Janeiro op een tandemfiets mee aan de Paralympics. Met haar partner Kim van Dijk eindigde Van Deudekom tijdens de wegwedstrijd voor wielrenners op de zevende plaats. "Meedoen aan de Paralympics is iets wat ik acht jaar geleden niet had kunnen bedenken", zegt Van Deudekom.


Lees meer

Urk - Urker vissers mogen toch de Britse wateren in

01-01-21

De Urker vissers mogen vanaf 1 januari toch vissen in Britse wateren. Dat meldt de NOS. Het was lange tijd onzeker of dat wel meteen na de ingang van de Brexit zou mogen, omdat er nog vergunningen verstrekt moesten worden.

Er was een lijst naar Engeland gestuurd met 1.800 Europese schepen die toegang wilden tot de Britse wateren. Die moest eerst goedgekeurd worden voor de vergunningen uitgegeven konden worden.


Lees meer

Flevoland - Ondanks verbod op meerdere plekken vuurwerk afgestoken

01-01-21

Ondanks het vuurwerkverbod is er tijdens de jaarwisseling in de hele provincie vuurwerk afgestoken. Vanuit alle gemeenten meldden inwoners op sociale media dat er flink is geknald.

Bij veel mensen zorgde het afsteken voor verontwaardiging. Zo vonden ze het bijvoorbeeld niet te begrijpen dat andere inwoners aan het knallen waren. Een aantal mensen had graag willen zien dat de gemeente en de handhavers harder ingrepen.


Lees meer

Urk - Auto in brand gestoken en ontploft op rotonde De Akkers

31-12-20

De brandweer is donderdagavond vertrokken bij een autobrand aan de Akkers op Urk, omdat de brandweerlieden hun werk niet veilig konden uitvoeren. "Laat de hulpverleners met rust", schreef de brandweer Urk vervolgens in een bericht op Facebook. De auto is op een gegeven moment ontploft.


Lees meer

Lelystad - Auto in de sloot na ongeval op de A6: één aanhouding

01-01-21

Twee auto's zijn in de nacht van donderdag op vrijdag op de A6 bij Lelystad in botsing gekomen. Een van de auto's belandde daardoor in de sloot naast de snelweg. De gemeente Lelystad heeft laten weten dat er een persoon aangehouden is.

De andere auto vloog over de kop en kwam aan de kant bij het water tot stilstand. De brandweer rukte met duikers uit voor als er nog iemand in de auto zou zitten. Zij hoefden uiteindelijk niet onder water te gaan maar hebben wel minstens een persoon uit het water geholpen.


Lees meer

Almere - Verdwaalde honden vieren nieuwjaarsnacht met zijn tweeën

01-01-21

Twee honden zijn tijdens de jaarwisseling aan de wandel gegaan in de Sieradenbuurt in Almere Buiten. Dat laat wijkagent Knol weten op Twitter.

"Treffen wij deze twee lieve honden aan zonder een baasje... weet iemand van wie deze twee honden zijn?" schrijft Knol.


Lees meer

Almere - Nieuwe jaar met grote lichtshow verwelkomd

31-12-20

Het coronacollectief Allyblijftbinnen heeft donderdagavond een coronaproof oudejaarsfeest afgetrapt. Vanaf de WTC toren was een grote lichtshow te zien, die via een livestream vanuit de naastgelegen Club Cell was te volgen. Ook op het dak van de club aan de Schrijversstraat waren grote lichtspots geplaatst.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp
</