Nieuws van vandaag


Almere - Actie moslims: 'vraag mij alles'

01-09-19

Positieve reacties waren zondag te horen op de actie 'Ik ben een moslim, ask me anything'. Vier moslimmannen stonden in het centrum van Almere Stad met flyers en spraken voorbijgangers aan.

Doel van de Ahmadiyya-moslims, een gematigde groep die onlangs een moskee openden in Almere-Poort, was angst voor de islam weg nemen. Kashif Akmal: "We vertellen over ons geloof en willen met de mensen in gesprek. Op die manier kan men een beter beeld krijgen van wat de islam is."


Lees meer

Almere - Almeerse eindigt ABN AMRO Cup op achtste plaats

01-09-19

De mannen van de Almeerse Hockey Club zijn tijdens de ABN AMRO Cup geëindigd op de achtste plaats. De ploeg van trainer Pasha Gademan verloor zondagmiddag in Rotterdam het laatste duel van Kampong met 5-4. De Almeerse doelpunten kwamen op naam van Juan Fortuin (2x), Stijn Jolie en Bram Cornelisse.


Lees meer

Dronten - Jeroen van Damme wint 24e Ketelhavenloop

01-09-19

Hardloper Jeroen van Damme uit Roosendaal heeft zondag de 24e editie van de Ketelhavenloop in Ketelhaven gewonnen. De vijf voorgaande jaren werd de loop gewonnen door Gary Hawery uit Lelystad, maar hij kon het tempo dit keer niet bijhouden en werd derde.


Lees meer

Almere - Treinen rijden weer tussen Almere Centrum en Hilversum

01-09-19

Er rijden weer treinen tussen Almere Centrum en Hilversum.

Het treinverkeer lag zondagmiddag een paar uur stil door een aanrijding met een persoon bij Bussum Zuid.

Reizigers moesten rekening houden met een extra reistijd die kon oplopen tot een uur.


Lees meer

Zeewolde - Handicap staat zeilers op NK Hansa niet in de weg

01-09-19

Op het Wolderwijd bij Zeewolde werd vrijdag tot en met zondag het Open Nederlands Hansa Kampioenschap gehouden. De wedstrijden werden vooral gevaren door mensen met een handicap, die in een speciaal aangepaste boot meededen aan verschillende races.


Lees meer

Urk - Twee branden vlak na elkaar

01-09-19

Op Urk hebben in de nacht van zaterdag op zondag vlak na elkaar twee branden gewoed. Rond 1:00 uur ontstond brand in een leegstaande woning aan de Oslolaan. De woning is volledig uitgebrand.

De brand veroorzaakte veel rook. De hulpdiensten hebben voor een ruime afzetting rond de woning gezorgd.


Lees meer

Flevoland - Fietspaden langs Dronterweg en Muntweg twee maanden dicht

01-09-19

De fietspaden langs de Muntweg in Emmeloord en de Dronterweg tussen Dronten en Lelystad zijn vanaf maandag dicht. De paden zijn twee maanden afgesloten vanwege werkzaamheden.

Het asfalt wordt vervangen door beton. Op de Dronterweg worden voor de veiligheid ook de bochten flauwer gemaakt en voorzien van LED-verlichting op zonne-energie. De fietsoversteek bij de Roodbeenweg krijgt een middengeleider waardoor fietsers in twee keer de weg kunnen oversteken.


Lees meer

Almere - Bowlster Sonja Pannen kijkt uit naar debuut op WK

01-09-19

Bowlster Sonja Pannen uit Almere kijkt uit naar het WK Bowlen voor vijftigplussers in Las Vegas. Het is voor Pannen haar debuut op het WK.

De Almeerse is pas enkele jaren serieus actief met bowlen. Daarvoor deed ze aan softbal. In 1996 deed ze met het Nederlands team mee aan de Olympische Spelen in Atlanta. “Met het team gingen we vaak bowlen als teamuitje. Ik heb ook altijd gezegd dat ik wilde gaan bowlen als ik stopte met softbal.”

Pannen slaagde er in om zich als tweede Nederlandse te kwalificeren voor het WK. Op het toernooi verwacht ze dat vooral de Amerikanen, die de sport professioneel beoefenen, hoge ogen gaan gooien.

Het WK vindt plaats van 2 tot en met 10 september in Las Vegas.


Lees meer

Almere - City FC treft Go Ahead Eagles in eerste bekerronde

01-09-19

De profs van Almere City FC treffen in de eerste ronde van de KNVB beker Go Ahead Eagles. De amateurs van Flevo Boys spelen in de tweede kwalificatieronde van het toernooi tegen Derde Divisionist EVV uit Vecht. Dat is het resultaat van de loting die zaterdagavond heeft plaatsgevonden.


Lees meer

Dronten - Problemen bij studentenhuisvesting blijven uit

01-09-19

De studentenhuisvesting in Dronten verloopt goed. Dat meldt studentenvereniging USRA. Een aantal nieuwe studenten is nog op zoek naar een woning, maar er zijn geen grote problemen.

USRA-bestuurslid Evert Hofman meldde eerder dat de nieuwe strengere regels de komende jaren voor problemen zullen zorgen. Zo mogen er nog maximaal vier studenten in een woning wonen, in plaats van acht. Daarnaast groeit het aantal aanmeldingen voor de Aeres Hogeschool. Dit zorgt dit schooljaar nog niet voor problemen.


Lees meer

Lelystad - Nieuwe horeca bij station

31-08-19

Op het Dukaatplein tegenover het station in Lelystad komen voor het einde van het jaar twee nieuwe horecazaken. Het gaat om Snackbistro en Yami-Yami. Zij trekken in het pand waarin eerder de Rabobank was gevestigd.

Eigenaar Bouwinvest is op dit moment bezig om het voormalige bankfiliaal te splitsen in twee panden van elk 150 vierkante meter. Dit kost nog enige tijd, omdat water en elektriciteit opnieuw moeten worden aangelegd. Daarna kan met de inrichting worden begonnen.


Lees meer

Urk - Zestig deelnemers voor kleinere Obstacle Challenge

31-08-19

Zo'n zestig deelnemers deden zaterdag mee aan de Obstacle Challenge op Urk. En hoewel dat er minder zijn dan voorgaande jaren, is de organisatie tevreden. Eerder dit jaar leek de wedstrijd namelijk niet meer door te kunnen gaan.

Door gebrek aan sponsoren en vrijwilligers werd de wedstrijd in eerste instantie afgelast. Door voor een kleinere opzet te kiezen en een andere locatie, ging de race uiteindelijk toch door.


Lees meer

Creil - Fusieteam Creil/Bant debuteert met bekerzege

31-08-19

Vierdeklasser SSA Creil/Bant heeft zaterdagmiddag haar allereerste officiele wedstrijd als fusieploeg gewonnen. De ploeg van trainer Kees Maes won in Creil de bekerwedstrijd tegen Espel met 1-0.

Frank van Bruggen tekende in de eerste helft voor de enige goal van de wedstrijd. Van Bruggen had dus de eer om de eerste officiele goal voor de nieuwe fusieploeg te maken. Hij schoot de bal stijf in de kruising.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp